"Umarım"  Açıklama Yapılır

"Umarım" Açıklama Yapılır

28-08-2012 tarihinde vukuu bulan sahibi Metin Memiş isimli şahsa ait 2 adet sahipli köpek sahipli olduğu halde yasaklı grup olmadığı halde pittbula benzediği söylenerek el konmuştur.koruma altına alınması gerekirken Köpeklerden bir tanesi hamile olduğu ha

"28-08-2012 tarihinde vukuu bulan sahibi Metin Memiş isimli şahsa ait 2 adet sahipli köpek sahipli olduğu halde yasaklı grup olmadığı halde pittbula benzediği söylenerek el konmuştur.koruma altına alınması gerekirken Köpeklerden bir tanesi hamile olduğu halde koruma altına alınmamış ve 3-09-2012 tarihde hamile köpek ölmüştür.Ölüleri de sahibine verilmemiştir"
Ordu Kent Gazetesi'nin Maillerine son bir kaç gündür gelen bu resim ve mail içeriği doğru ise "İnsan olduğumuzdan üzgünüm" diyorum... Nevzat AKATA
 
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞINA
 
20689Ordu Valiliğine hitaben yazılmış bu yazımızın birgün sonrasında koruma altına alınması gerekli hamile köpek doğum sırasında belediye barınağında görevli veteriner olmaması sonucu ,defalarca ordu dohayko temsilciliği veteriner müdürü Meltem bingöl'ü araması,orman su işleri müdürü İlksen Kandemiri aramasına rağmen sözde koruma altına olan pittbula benzediği idda edilen köpek ölmüştür. Müdahele edilmediği için 2 yavrusu ölü doğmuştur. Diğer yavrusu içinde kaldığından iç zehirlenme sonucu ölmüştür.
 
2-9-2012 tarihinde gece saatlerinde barınağa köpeği görmek için gittiğimizde o bölüme bakan görevli 1 tek nöbetçi görevlinin dahi olmaması sonucu içeriye girilememiştir.
Sorumsuzluğun ve hayvan hayatına önem verilmenin boyutu büyüktür. Oysa hergece bir nöbetçi veterinerin orda olması gerekir.20690
 
Belediye veteriner müdürü sn. Meltem Bingöl vurdum duymaz tavır sergilemektedir.
Sabahleyin köpek için iyi dediği köpek oraya gittiğimizde ölü olarak bulunması da birşeyler sakladıklarını doğrulamaktadır.
 
köpeğin ölüsü köpek sahibinin istemi doğrultusunda bile kendisine verilmemiştir.
 
Köpeğin ölümünün ne olduğu hakkında otopsi raporu istiyoruz. Köpek yasaklı bir ırkda dahi olsa bakanlığın yönergesi sahipsiz hayvanları kapsadığından,sahipli köpeğin yasaklı ırka benzemesi veya benzememesi de mahkeme kararı ile yapılır.
 
Benziyor diye hiçbir köpek alınamaz.
 
yapılan uygulama yanlış olduğu gibi 5199 sayılı kanun ve diğer ilavelerinin halen okunmadığı,bilinmediği anlamına gelir.Olayı karadeniz hayvan hakları grubu olarak kınıyoruz ve görevde ihmali olan, perşembe kaymakamı, ormansu işleri müdürlüğü, ordu belediyesi veteriner işleri müdürlüğü hakkında müfettiş yollanarak soruşturma açılmasını,görevde ihmali olanların açığa alınmasını talep ediyoruz. Belediye barınaklarına yasayı iyi bilen veteriner müdürü atanmasını istiyoruz.
 
20691
 
orman su işleri müdürlüğündeki Ufuk Duman'ın da sinkaflı sözlerle hitap etmesi derneğimizdeki yetkililere hakaret etmesinden dolayı açığa alınması, hayvan hayatını önemsemediğinden bir bölümü hayvan hayatı ile ilgilenen orman su bakanlığı gibi değerli bir kurumda, çalışmayı hak etmediğini düşünüyoruz.
 Saygılarımla
Karadeniz Hayvan hakları grup başkanı
Doğayı ve hayvanları koruma derneği Ordu il Temsilcisi
Aziz İşbakan
Tc.17378698784

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum