Rektörden Yeni Hastane Teşekkürü

Rektörden Yeni Hastane Teşekkürü

Kamu Hastaneleri Birliği’nin yeni faaliyete geçmesiyle birlikte Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, Sağlık Bakanlığına Ekim 2012’de Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini ODÜ bünyesine dâhil etmek için başvuruda bulunmuştu. ODܒnün başvu

Kamu Hastaneleri Birliği’nin yeni faaliyete geçmesiyle birlikte Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, Sağlık Bakanlığına Ekim 2012’de Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini ODÜ bünyesine dâhil etmek için başvuruda bulunmuştu.

Rektörden Yeni Hastane Teşekkürü

ODÜ’nün başvurusuna 2 Kasım’da olumlu cevap veren Sağlık Bakanlığı’na kısa sürede sağlanan bu gelişme için teşekkür eden Rektör Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ şu cümleleri ifade etti:

T.C. Sağlık Bakanlığı Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet Binası adıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Üniversitemize kazandırılan yeni hastanemiz bizleri oldukça heyecanlandırmıştır. Bilindiği gibi ODÜ Araştırma Hastanesi’nde 148 yatak kapasitemiz vardı. T.C. Sağlık Bakanlığı Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet Binası ile birlikte yatak kapasitemizi 273’e çıkarmış olduk. İçerisinde 3 ameliyathane, 20 yataklı yeni doğan bakım ünitesi, 6 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi, 4 erişkin yoğun bakım ünitesi mevcuttur. Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi aynı zamanda Karadeniz’in en donanımlı hastanesi olma özelliğine de sahip. Ancak uzman hekim açığı nedeniyle uzun süredir tam teşekküllü olarak hizmeti yeterli anlamda veremiyordu. Artık bir üniversite hastanesi olarak Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet Binası adıyla üniversitemiz bünyesinde bulunan öğretim üyeleri ile efektif bir çalışma alanı yaratılacak ve yeni öğretim üyeleri alımları ile de üstün ve kaliteli hizmet anlayışıyla ilimize ve bölgemize önemli hizmetler verilecektir.

Böylece ODÜ Öğretim Üyelerine Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları konusunda kapsamlı olarak çalışma imkânı sağlanacaktır. Ayrıca Kadın Doğum Uzmanımız ODÜ Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Hulusi GÜREL‘e ait bir Poliklinik ve perinatoloji polikliniği de yeni oluşturmayı planladığımız hizmetler arasında.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin, T.C.Sağlık Bakanlığı Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet Binası adıyla ODÜ’ye kazandırılmış olması ilimiz ve bölgemiz adına olduğu gibi üniversitemiz için de önemli bir kazanımdır. ODÜ Tıp Fakültesi olarak misyonumuz, tıp alanında uluslararası kabul gören hekim ve akademisyenler yetiştirerek ülkemizin ve dünyanın sağlık sorunlarına çağdaş ve uygulanabilir çözümler üretmeye çalışmak, eğitim çalışmaları, araştırmaları ve sağlık hizmetleri ile bulunduğumuz bölge ve ülkemizde söz sahibi olmayı başarmış bir kurum olmaktır.

Altını çizerek belirtmek istiyorum, Tıp Fakültemiz için daha kaliteli eğitim verebilmek amacıyla yaşanan bu son gelişme Ordu Halkı ve Bölgemiz insanı  içinde son derece önemlidir. Bölgesel anlamda Karadeniz’in en donanımlı hastanesi olmasına rağmen uzman kadro eksikliği dolayısıyla yeterli hizmet veremeyen Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ODÜ’ye kazandırılmış olması dolayısıyla Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Recep AKDAĞ’a teşekkürlerimi sunuyor, T.C. Sağlık Bakanlığı Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet Binası adıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Üniversitemize kazandırılan yeni hastanemizin tüm Ordululara ve Bölge Halkına hayırlı olmasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum