Ordu Halkı Buna Layık Değil mi?

Ordu Halkı Buna Layık Değil mi?

“Yetkilere Ses’leniyor ve diyoruz ki: Madem Ordu oldu Büyükşehir. O zaman Ordu’ya tam teşekküllü Tıp Fakültesi Hastanesi neden yapılmıyor? Ordu halkı buna layık değil mi? “

Madem Ordu Oldu Büyükşehir.

O zaman Ordu’ya Tam Teşekküllü Tıp Fakültesi Hastanesi Neden Yapılmıyor?

Ordu Halkı Buna Layık Değil mi?

  Sağlık Emekçileri Sendikası SES ordu Başkanı Ahmet Kadıoğlu yaptığı açıklamada;  Değerli Ordu KamuoyuBiz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ordu Şubesi olarak, ilimizin nasıl büyükşehir olduğunu, kısa bir sürede nasıl nüfusunun arttığı ve ilimizin büyükşehir olmasının, halkımızın sosyo-ekonomik hayatında neler değiştireceğini tartışmayacağız. Bu konuda söyleyecek sözümüz olmadığından değil.

AKP hükümetinin malum torba yasaları meşhurdur. SES100_4261-400.jpg

  12 Temmuz 2012 tarihinde çıkardığı 6354 sayılı torba yasa ile sağlık alanını düzenleyen mevzuatta birçok değişiklik yapıldı. Bu değişikliklerden biri de Ek-9. maddedir.

 “Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait kurum ve kuruluşlar ile üniversitelerin ilgili birimleri, karşılıklı olarak işbirliği çerçevesinde birlikte kullanılabilir. Ancak, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre toplam il nüfusu 750.000’e kadar olan illerde eğitim ve araştırma hizmetleri, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Sağlık Bakanlığı Eğitim ve araştırma Hastanesi veya Üniversite Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezlerinden yalnızca biri tarafından verilebilir”  ibaresi yer almaktadır. Bu ibareye göre ilimizde eğitim araştırma hastanesi ve tıp fakültesi hastanesi diye 2 ayrı hastane olma olasılığı bulunmaktaydı. Ancak ilimizin nüfusu çok kısa sürede 60 bin kişi artmış ve büyükşehir olmuştur.

Yetkilere Ses’leniyor ve diyoruz ki: Madem Ordu oldu Büyükşehir. O zaman Ordu’ya tam teşekküllü Tıp Fakültesi Hastanesi neden yapılmıyor? Ordu halkı buna layık değil mi?  “

Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ordu Şubesi olarak, üniversitelerin bağımsız olması gerektiğini ve Tıp Fakültesi kurulan yer ilde tam teşekküllü Tıp Fakültesi hastanesinin de olması gerektiğini her zaman savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz.

Bu konu ile ilgili olarak Ordu üniversitesi yönetimin ve diğer yetkilerinin de yürüttüğü aktif bir çalışma olmadığı da aşikârdır.

SES Ordu şubesi olarak, ilimize tam teşekküllü Tıp Fakültesi hastanesinin derhal yapılması gerekmektedir, aksi takdirde Ordu İli’nin nüfusunun kısa sürede 60 bin kişi artması ve ilimizin büyükşehir yapılmasının yorumunu Ordu kamuoyuna bırakıyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız, halkımızın ve Ordu kamuoyunun da bu konu duyarlı olması ve destek vermesini istiyoruz, dedi Kadıoğlu ayrıca;

Devlet Hastanelerindeki “T.C”  Sağlık Bakanlığı” ibareli tabelalar neden değiştirilmektedir? 

Kamu sağlık hizmetlerinin piyasaya açılması ile sağlık ocakları kapatılıp yerine aile hekimliği işletmeleri getirilmiştir. Devlet hastaneleri ise adeta anonim şirket hastanelerine dönüştürülerek CEO’lar tarafından yönetilmeye başlanmıştır. Hastalar ise müşteriye dönüştürülmüş ve işletmenin kazanç malzemesi haline getirilmiştir. Çalışma yaşamı giderek güvencesizleştirilerek Sağlık Bakanlığı taşeron bakanlığa dönüştürülmüştür. Bu kadarı da olmaz ama demeyin; yakın bir zamanda devrik Sağlık Bakanı Akdağ’ın kendi deyimiyle uluslar arası sermayeyi kaçırtmamak ve onlara hizmet etmek için Meclis’te çıkardıkları kamu özel ortaklığı yasası ile Başbakan’ın 9 yıllık hayali gerçek olmaktadır; uluslar arası konsorsiyumların yapacağı ve işleteceği, devletin de içinde 25 yıllığına kiracı olacağı entegre sağlık kampus uygulamaları uygulanmaya konulmaktadır, diyerek  tabelaların değişmesine tepki gösterdi.

SES başkanı Kadıoğlu devamla; 
 

Sağlıkta Serbest Piyasa Düzeni T.C Tanımaz, Onun Cumhuriyeti Paradır! 
İşletmeler, anonim şirketler ve uluslar arası konsorsiyumlar kazançlarını çoğaltmak için gelirlerini arttırmaya, giderlerini ise azaltmaya çalışırlar. Gelirler için müşteri memnuniyeti ve buna bağlı olarak iş ve işlem sayısının artması önemlidir. Kamu sağlık kurumlarının dış tabelalarındaki TC ibaresini ne Müezzinoğlu ne de Müezzinoğlu’nun kimliği kaldırtmıştır. Tabelalardaki değişiklik AKP hükümetinin uyguladığı sağlık politikaları sonucu serbest piyasa kuralları çerçevesinde kaldırılmıştır.  
Unutmayın, serbest piyasa düzeninde, piyasa kuralları çerçevesinde işletmelerin ve anonim şirketlerin “ Cumhuriyeti” kazançtır, paradır, kardır.

T.C ler kalacak A.Ş  olacaktır. Halkın olan hastanelerde özel şirketlere devir edilecektir. Kamuoyuna soruyoruz: “Hangi özel hastanede T.C yazmaktadır?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.