OEAH'da İletişim Eğitimi

OEAH'da İletişim Eğitimi

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2014 yılı hizmet içi eğitim planı kapsamında Sağlık Bakanlığı-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına yönelik Ordu Kültür Sanat Merkezinde Prof. Dr. Ayşe YALIN’ın konuşm

Sağlık Bakanlığı-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanlarına İletişim Eğitimi Verildi21927
 
Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2014 yılı hizmet içi eğitim planı kapsamında Sağlık Bakanlığı-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına yönelik Ordu Kültür Sanat Merkezinde Prof. Dr. Ayşe YALIN’ın konuşmacı olarak katıldığı “İletişim Eğitimi” verildi.
 
Kişiler arası etkili iletişimin önemini, kişiler arası iletişim konusundaki temel beceriler ve bu becerileri nasıl geliştirebileceklerini teorik ve uygulamalı olarak paylaşarak, kişisel iletişim alışkanlıklarını fark etme ve geliştirme fırsatları sunmak sağlamak amacıyla eğitim düzenledi
 
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eğitime Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hasan ÖZTÜRK, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ALPAY HAKTANIR, Mali Hizmetler Başkanı Erol ÖZTÜRK, İdari Hizmetler Başkanı Serkan YALKIN, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Özgür ENGİNYURT ile diğer yöneticiler ve çalışanlar katıldı.
 
Düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Özgür ENGİNYURT, eğitime katılan herkese teşekkür etti.
21928
Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından Prof. Dr. Ayşe YALIN katılımcılara gündelik yaşamda ve iş yaşamında iletişimin önemi, empati kurma becerisini geliştirerek iş hayatındaki iletişim problemlerinin çözümü, dinlemenin önemi, iletişim becerilerini geliştirme yolları, sözlü iletişimin yanı sıra sözsüz iletişim, beden dilini etkili kullanmanın önemi, iletişim içinde bulunan kimselere doğru mesajlar göndermenin yolları konularında bilgiler verdi.
 
Keyifli dakikaların da yaşandığı eğitimin ardından YALIN tüm salona gevşeme egzersizi yaptırarak mesai sonrası çalışanların rahatlamalarını sağladı. Eğitime katılanlar YALIN’ı ayakta alkışladı.
 
Düzenlenen eğitim sonrası iletişimin önemine değinen Genel Sekreter ÖZTÜRK; “Çağdaş bir toplum olabilmek, sağlık hizmetlerinin eksiksiz ve kaliteli sunumunu sağlamak ve sorunlara demokratik çözümler getirebilmek için, kurumumuza gelen hastalarımızla sağlıklı iletişim becerileri geliştirmek zorundayız.
 
Hangi kamu kurum ve kuruluşunda çalışırsak çalışalım, toplumun içinde ne görev yaparsak yapalım insanlarla iletişim kurmak zorunda olduğumuzu kesinlikle unutmamamız gerekmektedir. Ne kadar iyi iletişim kurarsak o kadar insanlar üzerinde etkimiz artar. Düzenlediğimiz bu eğitime katılan tüm personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Eğitimin ardından Genel Sekreter ÖZTÜRK Prof. Dr. YALIN’a çiçek takdim etti.
21929
Prof. Dr. Ayşe YALIN kimdir;
 
Hacettepe Üniversitesi, Psikoloji Bölümü mezunu olup yüksek lisansını yine aynı üniversitede psikoloji alanında, doktorasını ise klinik psikoloji alanında tamamlamıştır. 1986 yılında Doçent ve 1995 yılında Profesör unvan ve yetkisini alan YALIN halen kurucu üyesi olduğu Madalyon Psikiyatri Merkezi Aile ve Çocuk Ruh Sağlığı Bölüm Başkanı olarak devam etmektedir. YALIN, ayın belirli günlerini, 2008 yılında Ünye’de açtığı 36-72 ay çocuklar için Özel Haznedar Anaokulu’nda geçirmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.