ODÜ Diş'ten 100 bin Tedavi

ODÜ Diş'ten 100 bin Tedavi

YARILGAÇ, açıldığından beri fakülteye 25.614 hastanın başvurduğunu, bu başvurularda Mayıs 2013 itibarı ile toplamda 100 bin tedavi işlemi, 793 tane de ameliyat işlemi gerçekleştirildiği bilgisini verdi. 2011 yılında 18 ünite ile açılan Diş Hekimliği Fa

ODÜ Diş'ten 100 bin Tedavi

ODÜ'de "Sorunsuz ve kaliteli eğitim" politikası ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, 

DSC_0009.JPG

yapımı devam eden yeni ünitelerin değerlendirilmesi, yeni ataması gerçekleştirilen öğretim üyeleri ve 2012-2013 eğitim-öğretim yılında birimler ile öğrencilerin yaşadığı sorunları değerlendirmek adına düzenli olarak gerçekleştirdiği birim ziyaretleri kapsamında ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde incelemelerde bulundu.

İncelemeler esnasında tüm birimleri tek tek ziyaret eden, tedavi ünitelerini inceleyen, hastaların, personelin ve öğrencilerin sorunlarını dinleyen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol ÇANAKÇI eşlik etti.

DSC_0017.JPG

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol ÇANAKÇI’dan mevcut durum hakkında bilgiler de alan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, açıldığından beri fakülteye 25.614 hastanın başvurduğunu, bu başvurularda Mayıs 2013 itibarı ile toplamda 100 bin tedavi işlemi, 793 tane de ameliyat işlemi gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

2011 yılında 18 ünite ile açılan Diş Hekimliği Fakültesi’nin çevre ilçe ve illerden hatta yurt dışından hasta kabulüne de başladığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, bu sayıya son tadilatlar ile 15 ünite daha eklendiğini, toplam ünite sayısının 33’e çıktığını, hem fiziki hem de akademik personeldeki öğretim üyesi ve asistan sayısının iki kat arttığını söyledi.

DSC_0027.JPG

Fakültenin fiziki gelişiminin halen devam ettiğine de dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, birkaç ay içerisinde günlük tedavi gören hasta kapasitesinin iki katına ulaşacağını, toplam tedavi işlem sayısının 2013 yılsonunda en az 200 bine ulaşmasını hedeflediklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ şöyle devam etti:

“ODÜ yönetimi olarak bugün, kişiler arasında hiçbir fark gözetmeden, hasta sağlığını her türlü çıkarın üstünde tutan sağlık hizmeti vermek amacıyla fakültemize ait alanların çok daha verimli olarak kullanılabilmesi için dekanımız ile birlikte mevcut birimleri yerinde inceleyerek fikir alışverişi gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda tüm birimlerimizle sürdürdüğümüz uyumlu akademik ve fiziki yapılanmaların, misyonumuz ve engin vizyonumuz gereği, geleceğin ODÜ’sü için son derece değerli olduğu kanaatindeyim.

DSC_0023.JPG

Uluslararası kabul gören hekim ve akademisyenler yetiştirerek ülkemizin ve dünyanın sağlık sorunlarına çağdaş ve uygulanabilir çözümler üretmeye çalışan Diş Hekimliği Fakültemiz genç yaşına rağmen diş hekimliği alanında bölge ve ülkemizde söz sahibi olma yolunda kararlı adımlarla ilerlemiş ve önemli mesafeler kat etmiştir. Amacımız bu çıtayı her geçen gün daha da perçinleyerek ulusal ve uluslararası platformda üniversitemizin güvenilirliğini ve söz sahibi olma hakkını artırmaktır.”dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.