ODÜ Diş Fakültesi Binasına Başlıyor

ODÜ Diş Fakültesi Binasına Başlıyor

Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Bina Projesi'nden bahsederek projenin 2013 yılında hazırlandığını, yapım işinin ihale hazırlıklarının tamamlandığını söz konusu yapım işinin ihalesinin 2014 yılı Şubat ayı içerisinde tamamlanarak Mart ayı içerisinde yer teslim

Vali Kenan ÇİFTÇİ Başkanlığı'nda Ordu Valiliği İl Koordinasyon Kurulu’nun 2014 yılı 2. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

ODÜ Diş Fakültesi Binasına Başlıyor

Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Ordu Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın yanı sıra yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.odü-3.etap (3)-400.jpg

Ordu Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali ÇİFTÇİ Ordu'yu gelişirken büyüyen, büyürken de güzelleşen doğa harikası bir il olarak tanımlarken, Odu Valiliği olarak 2014 yılı hedefleri kapsamında yürütülen projeler ve yapım sürecine dair bilgiler aktardı.

Toplantıda Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ da Ordu Üniversitesi'nin 2014 yılı hedeflerine dair bir sunum gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, inovatif ve vizyoner bir üniversite görüşüyle gerçekleştirdikleri alt yapı, menfez ve peyzaj çalışmalarından bahsederken 2014 yılında gerçekleştirilmesi planlanan yeni peyzaj alanları ile ilgili gelişmelerle sunumuna devam etti.

1. ve 2. etap alt yapı çalışmalarında son iki yılda Cumhuriyet Yerleşkesi 8000 m², Teknik Bilimler MYO 2000 m², Sosyal Bilimler MYO 7000 m² alanın alt-yapı, menfez ve  karayolları yan cebi düzenleme çalışmalarının gerçekleştirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. YARILGAÇ, 2014 Yılı peyzaj çalışmaları kapsamında ise Cumhuriyet Yerleşkesi’nde 2500 m² alana peyzaj düzenlemesi yapılmasının planlandığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, büyük onarım kapsamında ise 2012 yılında; Rektörlük binasının iç restorasyon işlemleri gerçekleştirildiğini, toplam 1525 m² alanın yeniden restore edildiğini, 2013 Yılında ise; Diş Hekimliği Fakültesi’nde 2620 m² alanın, Teknik Bilimler MYO’da 8450 m² alanın, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nde 3338 m² alanın, Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde 4009 m² alanın, Ünye MYO’da 2907 m² alanın iç dekorasyon çalışmalarının tamamlanarak daha modern ve teknolojik bir konseptle faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

2014 yılında tamamlanması planlanan onarım çalışmalarını ise Morfoloji Binası Çatı Onarımı 14000 m², Isı Merkezi Doğalgaz Dönüşümü 280m², Fatsa MYO 1200 m², Ünye Lojman Dönüşümü 600 m² olarak nitelendiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, inşaatı büyük oranda tamamlanan Açık Spor Tesisi ve Merkezi Kantin projesi kapsamında ise; 1.146,09m2’lik halı saha, 675,25 m2’lik tenis sahası, toplamda 126,00 m2’lik 2 bay, 2 bayan soyunma odası, 1 adet tedavi odası, 4 adet WC ve 4 adet duş yeri bulunduğunu açıkladı.

2014 yılı yeni bina projelerine de dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ilk olarak Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Bina Projesi'nden bahsederek projenin 2013 yılında hazırlandığını, yapım işinin ihale hazırlıklarının tamamlandığını söz konusu yapım işinin ihalesinin 2014 yılı Şubat ayı içerisinde tamamlanarak Mart ayı içerisinde yer tesliminin yapılacağını, 2014 yılı sonunda ise binanın fiziki olarak yaklaşık %30-40 seviyesinde tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

Daha sonra Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Binası yapım işine dair bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, söz konusu yapım işinin ihalesinin 04.12.2013 tarihinde gerçekleştirildiğini, Şubat ayı içerisinde sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmasının planlandığını, 2014 yılı sonunda ise binanın fiziki olarak yaklaşık %30-40 seviyesinde tamamlanmasının hedeflendiğini vurguladı.

Ardından Ziraat Fakültesi B-Blok Binası yapım işine değinen Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, 28.08.2013 tarihinde binanın yapım işinin ihalesinin gerçekleştirildiğini, 07.10.2013 tarihinde sözleşmesinin  imzalanarak yer tesliminin yapıldığını, 2014 yılı sonunda ise binanın fiziki olarak yaklaşık %30-40 seviyesinde tamamlanmasını planladıklarına değindi.

Son olarak yapımı iş adamı Veliddin KÜÇÜK tarafından gerçekleştirilecek olan Gülyalı Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nun inşaatının 2014 yılında başlamasının planlandığına ayrıca T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından afiliasyon çerçevesinde üniversitemize kazandırılacak olan 600 yataklı T.C. Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Binası'nıninşaatının başlamasının 2014 yılı hedefleri arasında yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ sözlerinihastanenin projelendirilmesi ve yapım sürecine dair konuların müzakere edilmesiyle sonlandırdı.

Toplantı, yatırımcı bölge ve il müdürlerinin 2014 yılında Ordu ili genelinde yürüttükleri yatırımların ayrıntılarını Vali Kenan ÇİFTÇİ ve toplantıya katılanlarla paylaşması ile devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.