ODH'den Yeni Tedavi Yöntemleri

ODH'den Yeni Tedavi Yöntemleri

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Ordu Devlet Hastanesi’nde çarpıntı ve ritim bozuklukları ilk defa uygulanan Elektro Fizyolojik Çalışma ve Ablasyon yöntemi ile ortadan kaldırılıyor.Yapılan işlem sayesinde hastalara daha önceleri medikal tedaviler uy

ODH'den Yeni Tedavi Yöntemleri

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Ordu Devlet Hastanesi’nde çarpıntı ve ritim bozuklukları ilk defa uygulanan Elektro Fizyolojik Çalışma ve Ablasyon yöntemi ile ortadan kaldırılıyor.

Yapılan işlem sayesinde hastalara daha önceleri medikal tedaviler uygulanıyorken günümüzde tıp dünyasında meydana gelen yeni gelişmelerle birlikte bu tedavi yöntemlerine ilave olarak Elektro Fizyolojik  Çalışma ve Ablasyon denilen yeni yöntemler uygulamaya girdi. Uygulama sayesinde hastalar ilaç tedavisinden ziyade çarpıntıya neden olan kalbin içindeki problemli bölgenin, kalpte olmaması 

gereken dokunun koterizasyonla (yakılarak) yok edilmesi sağlanıyor. Bu dokuyu ortadan kaldırdığı için hastalar hem ilaç kullanmak zorunda kalmıyor, hem de bu hastalıktan tamamen kurtuluyorlar.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan ÖZTÜRK konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ordu Devlet Hastanesi Koroner Anjiyo Grafi ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezimizde birçok başarılı operasyonlar gerçekleştirdik. Bu bizler için gurur vericidir. Hem bölge halkına hem de Ordu halkına son derece kaliteli ve etkili hizmeti kısa sürede ulaştırmanın hedefiyle bu yola çıktık. Anjiyo Grafi Ünitemizi başarılı ekibimizle bugünlere taşıdık ve bölgemiz için birçok ilke imza attık. Başarılarından dolayı tüm ekibimizi kutluyorum” dedi.

Ordu Devlet Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sezgin ALBAYRAK; “Eskiden bu hastalarımız sadece ilaçla tedavi edilmeye çalışıyordu. Bu da son derece başarısız olmaktaydı. Hastalarımız ya kısmen tedavi oluyor ya da hayatlarını düzgün bir şekilde devam ettiremiyorlardı. İlaçla kalpte ritim bozukluğuna sebep olan böyleyi bir miktar baskılayabiliyorduk. Ordu Devlet Hastanesinde ben ve diğer kardiyolog arkadaşlarım bu tür hastalarımızın tedavisini kalıcı olarak Elektro Fizyolojik Çalışma ve Ablasyon dediğimiz yöntemle gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 50 civarında hastamızın tedavisini başarıyla gerçekleştirdik. Hastalarımız hastanemizden oldukça memnun bir şekilde ayrılıyorlar” şeklinde konuştu.

Her çeşit ritim bozukluğunun anjiyo ile düzeltilemeyeceğini kaydeden AYBAYRAK; “Anjiyo laboratuvarında yardımcı cihazlar eşliğinde sadece seçilmiş aritmi türlerinde tedavi yapılıyor. Özellikle bazı taşikardi türlerinde, ki bunların çoğu aslında doğuştan gelen hastalıklar. Bu tür taşikardileri ablasyon yöntemi dediğimiz yöntem ile %90 oranında başarı ile tedavi ediyoruz.
Kalp pilini (Pace Marker) ise nabzı yavaş olan seçilmiş hastalara takıyoruz” dedi.

Ordu Devlet Hastanesi Anjiyo laboratuvarında koroner anjiyo dışında yapılan işlemleri de anlatan ALBAYRAK; “Anjiyo Laboratuvarında öncelikle koroner anjiyo işlemi yapıyoruz ve hastanın koroner yani kalp damarlarında darlık varsa uygun hastalarda bu damarlara balon anjiyoplasti ve/veya stentleme işlemini gerçekleştiriyoruz. Ordu Devlet Hastanesi anjiyo laboratuvarında ayrıca bacak, böbrek ve boyun damarlarının da anjiyosu yapılıyor. Bu işlemlerin tümüne genel olarak anjiyografi diyoruz. Anjiyo laboratuvarında ritim bozukluklarının tanı ve tedavisi, kalp pili takılması, kalpte delik kapatma işlemlerinide yapıyoruz.” dedi.

ALBAYRAK, Ordu Devlet Hastanesi kardiyoloji bölümünde kalp deliği kapatma işleminin de yapıldığına değinerek; “ Kalbin normal anatomik yapısında doğuştan gelen defektler olabilir. Bunlar ilerleyen yaşlarda hastalara ciddi problemlere neden olabiliyor. Bu anomaliler önceden açık kalp ameliyatı ile kapatılıyor iken artık hastanemiz kardiyoloji bölümünde anjiyografi işlemine benzer bir yöntemle kolay bir şekilde tedavi ediyoru” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.