Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

UNUTMAYIN SAYIN BAŞBAKANIM

Bu çapulcu dediğin, ümüğünüzü sıkarım dediğin, eşkıya dediğin, hainler dediğin milyonların oyu ile orda 10 yıl boyunca, ki bu yıllar içinde sağol Türkiye cumhuriyetine hizmet ediyorsun. Çok özel ve güzel işlerin olduğu iktidarın yanında ise cebi dolmayan, zengin olmayan hiçbir bakan vekil çocuğu yok diyorlarsa, bunda gerçek payı var mı yok mu onu da araştırıp sormadan, cebi delik binlerce işsiz, güçsüzlere kimseyi size yedirmem diye isyan ediyorsun, …

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Halkın yüreğindekini kimse söküp alamaz, yanındakilerin çoğu değil vekil olmak, o partiye kapıcı olamazlar, ama birilerinin ricası isteği ile ordalar, ne yaparlar ne ederler kim tanır?

Halkın meydanı oluşmaya görsün, işte o zaman o halkın karşısında olmak, onlara karşı inatla direnmek , onları yok saymak çok tehlikeli, halkın sevdiği insanların sonuna bakarmısınız sayın başbakanım!

Adnan menderesi bu halk bağrına bastı, onunla dev adımlar attı, sonunda halkın yüreğinden alamadıklarını, soğuk bir avluda halkın elinden aldılar, yıllarca iktidar olmamayı  göze alarak, sonrada Turgut Özal, aynı sevdanın, aynı yüreğin derinliklerinden onu da nasıl aldıkları ortada. Bu halkın yarısı sizi onlara benzettiği için çok sevdi, bağrına bastı.

10 yıldır bu ülke insanı size inandı, size güvendi, ac susuz gezdi, parasız kaldı, işsiz kaldı yanınızda durdu. Şu bakan oğlunu TOBB a koydu, kendi evladı atama beklerken sustu yine kızmadı, biri kızını özel okuldan genel okula tıp fakultesine geçirdi, kendi evladı burs parası ödeyemedi içi kanadı, kızılcık şerbeti içti sustu, bakanlar hakkında bazı basın yolu ile bir çok günahın resmi çizildi, rantın hikayesi yazıldı onlar yinede sana olan sevdanın suskunluğunu yaşadılar, “Müslüman başbakan, camiye giden namaz kılan , adam gibi adam” dediler, haramı olmaz diye sevdiler. 

On binlerce gence iş verdik diye şerefli üniforma içine soktuğunuz binlerce polis halkına odun,cop, gaz ile insafsızca vururken onların karşısındakileri suçladınız, onları tahrik edeni değil, onlara bu acımasız orantısız gücün emrini verene de susmakla cevap verdiniz. Ülke genelinde 13 gündür  eylem yapan gençleri hiçe saydınız, yok saydınız bir avuç dediniz. Ama tek ben derimle, inatla ve bunlarda kimle milyonlarca insanı daha da kendi karşınıza aldınız.

Sizin gibi halkın sevgisini almış birisinin bu eylemi yapanları, kıracaksın, dökeceksin, eeee hak arıyormuş, ne hakkı yahu diyerek onların yaptığını küçümseyeceksin, Ankara da ise öfke tavan yapmış ,yürekler yanmış senin belediye başkanın sana hakaret edercesine” sms” le adam toplayacak hale gelmişse, etrafındaki zararlı maddeleri canlı yada cansız atacaksın.

Bu gençler ne camilerde bira içti, nede her daim yanında olduğumuz bacılarımız olan baş örtülü kızlara saldırdılar. Senin için diktatör diyorlar, buna üzülüyoruz. Seni sevenlerde, ama yapılanlar karşısında da biraz korktular, uzaklaştılar, farkında değimlisiniz?

Ne yaptık , kimi astık, kestik, insanları sokaklara dökmedik, yüzde elliyi eve soktuk gibi insanın tüyünü diken diken eden sözler size ve kimseye yakışmıyor.

Siz bu ülkenin yüzde 60 insanının yüreğinde olandınız. Ama barış diye en yanlış en komik en komedi”  AKİL “diye toplanmışlar yüzünden, ve ısrarla affetmeye çalıştığın dağ eşkiyaları ,çocuk katilleri, bebek katili yüzünden sevgi dağlarını yıktınız.

Değdi mi?

Şimdi de  bir iddia var ”SÖZCÜ” gazetesinde, ABD in saygın haber kanalının (CNBC”)şok iddia ortaya attı. Gezi parkına yapılacak olan AVM yi damadında ceosu olduğu çalık holdinge verecek diye. Bunun yazılması bile bu halka , sizi sevenlere ve Türk halkına karşı en büyük hakarettir.

Bu ülkede Atatürk ten sonra “Menderes, Turgut  Özal , Türkeş ,Ecevit ve siz “yüreklerde kocaman sevgi dağı oluşturdunuz. Şimdi evlat, etraf, damat, arkadaşa kıyak olacak diye bu sevda yıkılr mı, bu kadar insan sizi severken, renkler ve zevkler ayrı iken , onları birleştirecek, size nefretle bakacak yürekleri insan dünya malı için oluşturur mu?

İşte buna aklım ermiyor..

Halk bir yere taşır sonrada o yerden o alır gider bir yere atar sessizce.

Önceki ve Sonraki Yazılar