TAKSİM TAKSİM

Uzaklardan bir selam aldım az önce... Öyle muhtaç kalmışım ki birinin hatırımı sormasına, birinin benim varlığımdan haberdar olup, aklına düşmeme... Koşulsuz şartsız dostluklara öyle muhtaç kalmışım ki, hayat denen şu illette zilletleşmişiz. Düşüncesizleşip, gaddarlaşmışız. Nasır tutmuş da yüreklerimiz bihaberleşmişiz. Bana da yazıklar olsun ki dünya işlerine kendimi kaptırıp dostlarım aklımdan çıkmış...

Son 15 gündür birçok şeye şahit olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Facebook, twitter, blog sayfaları, gazeteler, televizyon programları (!) ve benzer çoğu araç gereçlerden edindiğimiz bilgiler ışığında açıkça söyleyebilirim ki bir millet uyandı (!). –Uyandı kelimesindeki kastım ayaklandı anlamındadır. Yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim.- Ve bu millet haklı davalarında sonuna kadar ısrarcı olacaklarınız bize öğretti.

Teşekkürler…

YER: TAKSİM, GEZİ PARKI İSTANBUL.

OLAY: GEZİ PARKNIN YIKILIP ERİNE AVM YAPILACAĞI HABERİ.

SONUÇ:…

Henüz sonuçlanamayan eylemlerimiz katılımını arttırarak devam etmektedir.

Dehşet içerisinde seyrettik olanları. Hala da dehşet içerisindeyim ya neyse… Her telden ayrı ses geliyor. Dikkat etsinler de bu zırhı cesaret olan gençlerin, halkımızın bam teline basmasınlar…

Ama hala birileri 10 ağaç için demiyor mu? Kalkıp Allah belanızı versin sizin, bu mu anlayışınız dememek için zor tutuyorum kendimi. Yaklaşık 15 gündür de bir şey söylemedim, yazmadım. Sadece düşündüm, izledim, okudum. İnsanların tepkilerini ölçtüm, nabızlarını tuttum. Tabiri yerindeyse sarraflık yaptım. Ak ile kara karışamadı bu defa. Çok zorlandılar karıştırmak için ve neticede tuttuklar adamlar boy göstermeye başladılar.

Biz çapulcu olduk. Memnun olduk sayın başbakanım. İltifatınıza minnettarız. Başbakanına küfreden gençlik benim gençliğim değildir dediniz ona da teşekkür ederiz.

Bir ara cami mevzuu vardı. Sahi ne oldu ona? Caminin müezzinini zorunlu izne ayırmışlar. Adam haklıyı savundu diye tabi başka ne beklenirdi ki!

Tamam her şey tamam olsa da hani taksim de miting yapılması yasaktı ne oldu o yasağa? Hafta sonu miting varmış! Bu defa neresi satılıyor, taksim taksim tükettiler bizi zaten!

Ve daha nice isteyip de söyleyemediğim, dilimi tutmak zorunda olduğum noktalar var. Konuşsam tesiri yok, sussam gönül razı değil. Bu kadarı geliyor elimden. Ve hep derim ki;

Herkes her zaman her şeye karsı sorumludur...

SONSÖZ: Bazen sadece düşünüyorum, zarar ziyan olan biten ne varsa düşünüyorum. Akan kanları, kavgaları, savaşa adım atacak kıvılcımları düşünüyorum. Alkol alanları, almayanları, başını kapatanları, açanları her şeyi düşünüyorum. Aklım mantığım var oldukça da düşüneceğim. İşte bunu kimse benden alamaz. Benden ve eylemci kardeşlerimden alamaz. Siz de düşünün derim. Ve düşünüyorum, o kadar sorunun içinden çıkıyorum da bu ayık kafalı akil insanlar ne halt ediyor ona bir cevap bulamıyorum.

Bulursanız bana da haber eyleyin lütfen. İnsaniyet namına! 

Önceki ve Sonraki Yazılar