Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

AMAN…..AMAN…

Zaten ligden bir alt lige inmiş takımın yeniden yapılanması için bir çok şeyi göze alan, oyuncularla, hukuki işlerle, sporcu alacakları, fesihleri ile uğraşan yönetimin, kamu oyundaki dedikodulara itibar etmeden konuşulanlarında yanlışlığını gösterecek adımları atması, hayatın devam etmesini sağlaması ve çalışanının da alın teri kurumadan yanında olduklarını, problem olmadığını her daim göstermeleri önemli..
 
Bu takımın başkanı takımı şampiyon yaptığında arabanın üstüne çıkmak için koşanların, bugün köşe başlarında konuşmalarına ben şaşırmıyorum. Aynı şeyi Şükrü agbinin zamanında yaşamış insan olarak kim dost kim düşman biliyoruz. O günde büyük başkan, efsane insan diyenlerin takım düştüğünde, kulübe taş atan ,sporcuya küfreden ve köşe başlarında dedikodu edenlerin bir benzeri yada tıpatıp aynısı yine dedikodu çarkında…
 
Bunları yazarken Ordu da iki insanı dışarıda tutup onları alkışlıyorum. Dün ne yazıyor, tenkit ediyor, takdir ediyorlarsa bugünde öyle. Düşman yada dost denen insanın duruşu da adam gibi olmalı. Bu konuda Temel Aşar ve Erol Karaeli takdir ediyorum. İyi iken sayın başkan deyip yanın da ol, takım düşünce tü kaka başkan de karşı ol.
 
Şimdi yapılan transferlere ve alınan oyunculara sallayanların ne bildiklerini bende merak ediyorum. Parasal konudan, alınan oyuncudan, kulübün içinden, alt yapısından bile, kulüp içinde olanlardan çok daha fazlasını bilen(!) bu insanlara şaşkın bakmam doğal.
 
Vay be Ordu sporun transfer politikasını alınan oyuncunun kalitesini bile analiz eden insanların olması güzelde, bu kadar bilmeden yorumların yapılması çok yanlış.
 
Ordu da teknik adam var mı, var, alası, en iyisi var. Buradakilerin hepsi değerli hocalar. Başarılı yıllarına bakın Ordu sporun altındaki imzanın bir çoğunda Ordulu teknik adamların imzası var.
 
Ordu spora hizmet etmiş değerli teknik adamlarda geldi, hizmet etti, şampiyon yaptı. Onlara Ordulu olarak teşekkür etmemiz boynumuzun borcu. Ama hangisi dışarıdan gelen hangi hoca alt yapısından bir oyuncu ile ilgilendi?
 
O yüzden bugün için Ordu sporun transfer çalışmasını yapan insanlara sabır etmek, izlemek ve beklemek lazım. Zor günler içinde hepsi, dikkatli adımlar atılacak günlerdeyiz, oyuncu seçimi, bütçe, giden oyuncular, teknik adamın performansı..
 
Bu iş kolay değil.
 
Aman, aman!

Önceki ve Sonraki Yazılar