Yıldız gençler’de Fenerbahçe şampiyon

Yıldız gençler’de Fenerbahçe şampiyon

Basketbol Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası final karşılaşmasında Fenerbahçe, rakibi Efes Pilsen' i 87-75 mağlup ederek şampiyon oldu.

Samsun Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda süren Basketbol Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası final maçında Fenerbahçe ile Efes Pilsen karşı karşıya geldi. Nefes kesen karşılaşmada Efes Pilsen ilk periyodu 23-22 önde tamamladı. Fenerbahçe, 2. periyotta oyuna ağırlığını koyarak devreyi 38-35 önde kapattı.

3. periyotta da rakibi karşısında üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe periyodu 22-21 tamamladı. 4. periyoda Efes Pilsen hızlı başlamasına rağmen Fenerbahçe, Enes Kanter'in mükemmel oyunuyla sahadan 87-75 galip
ayrıldı. Bu galibiyetle Fenerbahçe, Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.

Efes Pilsen maçında 46 sayı kaydeden Enes Kanter ise 72 sayı ile turnuvanın en skorer oyuncusu oldu. Fenerbahçe'ye şampiyonluk kupasını Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz verdi.

Maç sonrasında açıklama yapan Fenerbahçe Antrenörü Taner Günay, şampiyon oldukları için çok sevinçli olduğunu ifade ederek, "Sevinçliyiz ama bizim işimiz burada şampiyon olup Fenerbahçe'nin adını en iyi şekilde temsil etmenin yanı sıra alt yapıda yetişen 4-5 oyuncu A takıma kazandırmaktır. Alt yapı ekibi olarak bunu becerebilecek güçteyiz.

Çok iyi oyuncularımız var. Bizim sevincimiz bu oyuncuları A takımda gördüğümüz zaman daha da artacaktır ve asıl başarı o zaman ortaya çıkacaktır" dedi. Fenerbahçeli basketbolcular Enes Kanter ve Berkay Candan şampiyon oldukları için mutlu olduklarını ifade etti.

Öte yandan şampiyonada Efes Pilsen ikinci olurken, FMV Işık Spor üçüncü oldu. Efes Pilsen'e ikincilik kupasını Samsun Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy
verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.