Türkmen;Hırvat Maçı Orduda Oynansın

Türkmen;Hırvat Maçı Orduda Oynansın

Türkmen, “Türkiye’de gönülden takımını destekleyen bir seyirci gurubundan birine Orduspor sahip. Bu iyi değerlendirilerek, Milli takımımızın karşılaşmasının Ordu’da yapılmasını talep ediyorum. 15 bin yürekli taraftar 19 Eylül stadını doldurarak Milli takı

 


 

Orduspor Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen imzalı bir dilekçe ile  Türkiye Futbol Federasyonu’na, Türkiye-Hırvatistan Müsabakasının Ordu’da yapılması için başvuruda bulundu.

 

 

Türkmen :Milli Takımı Destekleyecek 15 Bin Yürekli Taraftarım Var
Orduspor Kulüp Başkanı Doç.Dr.Nedim Türkmen, Hırvatistan ile Milli takımımız arasında oynanacak karşılaşma’nın Ordu’da yapılmasını istedi. 

 

 

Türkmen, gerekçe olarak ta ‘Orduspor taraftarı Milli Takımı ateşleyebilecek güce sahip, çünkü hepsi Ordulu. Stadyumumuzun kapasitesi 15 bin. 15 bin yürekli taraftar o stadı doldurur’ diyerek açıkladı.

Milli Maç Davet Başvurusu Gerçekleşti

 

Orduspor’un zor şartlar altında, muhteşem taraftarı ile birlikte Süper Lige çıktığını söyleyen Türkmen yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hırvatistan karşılaşmasının nerede olacağı tartışılıyor.İstanbul olmayacak ise en uygun yer Ordu’dur. Ordu taraftarı Milli takımımızı ateşler. Taraftarımız 6 haftalık Süper Lig maçlarında fair play ölçüsünde gerçekleştirdiği seviyeli tezahüratlar ile bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu açıkça gösterdi. Hırvatistan karşılaşmasının Ordu’da olmasına Hırvatistan Milli takımının da olumlu bakacağına inanıyorum.  Milli takımımızdaOrdu insanının desteği ile Hırvatistan’ı geçecektir.”

 

Orduspor seyircisinin Milli takımı gönülden destekleyeceğini ifade eden Türkmen, “Türkiye’de gönülden takımını destekleyen bir seyirci gurubundan birine Orduspor sahip. Bu iyi değerlendirilerek, Milli takımımızın karşılaşmasının Ordu’da yapılmasını talep ediyorum. 15 bin yürekli taraftar 19 Eylül stadını doldurarak Milli takımı destekleyecektir. Ordu tarihinde ilk kez Milli takımımız Ordu’da sahaya da çıkmış olacak. Bu heyecan ile tüm Karadeniz’i de Ordu’ya toplayacağız. Milli takımımız Ordu taraftarına güvensin.

 

Orduspor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen, Kulüpler Birliği adına Levent Bıçakçı tarafından hazırlanan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair yasa taslağını 17 kulübün imzasının ardından imzaladıklarını söyledi. 

 

Türkmen : Duruşumuzda Değişiklik Yok

 

 

Türkmen, TFF disiplin talimatının 58. maddesi ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair yasa taslağı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

 

Türkmen yaptığı açıklamada;

 

“TFF disiplin talimatının 58. maddesinde yer alan ‘Şike yapan takım küme düşer’ hükmünün kaldırılması için kulüpler birliği bir çalışma yürütüyor ve imza topluyordu. Biz Orduspor olarak buna karşı çıktık. Şike yapan takımın cezasını çekerek düşmesini istedik. Daha sonraki süreçte bu tür bir değişikliğin yapılmaması gerektiği diğer kulüpler tarafından da kabul edildi ve bu teşebbüs sonuçsuz kaldı.

 

2. olarak ise 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair yasa taslağı için 29 Eylül tarihinde Kulüpler Birliği olarak toplandık. Yapılmak istenen değişiklikler Sayın Levent Bıçakçı tarafından bize anlatıldı. Bizde değişiklikler ile ilgili çekincelerimizi anlattık.  Örneğin değişiklik taslağında bahis şikesi yapanlar ile ilgili istenen ceza ‘6 ay’dan 2 yıl’a kadar hapis cezası verilir’ şeklinde idi, bunun az olduğunu savunduk, ‘1 yıl’dan 3 yıla kadar’ şeklinde değiştirilerek taslakta yer aldı.

 

Bu hazırlanan yasa taslağı son haline 4 Ekim tarihinde bütün kulüplere mail olarak gönderildi. 5 Ekim tarihinde Kulüpler birliği komisyonu tarafından Ankara’da bulunan Siyasi parti temsilcilerine sunuldu. 7 Ekim’de ise TFF toplantısında 17 kulüp başkanının imzaladığı sadece Orduspor Başkanı olarak benim imzalamadığım yasa değişiklik taslağı Kulüpler birliği Başkanı tarafından imzalamam için bana sunuldu. Herkes tarafından imzalanan ve son kararın meclis tarafından verileceğini bildiğim yasa taslağını bende imzaladım. Yasa çıkartmanın meclisin işi olması ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın da bu aşamada bu yasa değişikliğinin mümkün olmadığını ifade etmesi üzerine çoğunluğa uymak adına imza attım. Yasaları TBMM çıkartabilir. Son sözü, son kararı Meclisimiz verecektir. Orduspor olarak duruşumuzda değişiklik olmamıştır. Futbol, Türkiye’de ki bütün spor kulüplerinin ortak ürünüdür. Bu ürünün temiz kalması ve temiz kalmasının sağlanması için önlemleri almak bütün spor kulüplerinin ana görevi olmalıdır.” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.