Türkmen Yine "Umuda Yolculukcu"

Türkmen Yine "Umuda Yolculukcu"

Türkmen, katıldığı programda gündeme dair önemli konularda açıklamalarda bulunurken, izlediğimiz kadarı ile Kendisini "Marmara Üniversitesi nde Kürsü Hocası, Orduluları ve taraftarıda "Not Verdiği Öğrenci" sanması biraz garibimize gitti... Başkan bilme


Orduspor Başkanı  Nedim Türkmen, Altaş TV'nin konuğu oldu.

Türkmen, katıldığı programda gündeme dair önemli konularda açıklamalarda bulunurken, izlediğimiz kadarı ile Kendisini "Marmara Üniversitesinde Kürsü Hocası, Orduluları ve taraftarıda "Not Verdiği Öğrenci" sanması biraz garibimize gitti...

Başkan bilmeli vede unutmamalı ki ; Ondan öncede  ORDUSPOR vardı!..

Ve O  "bi kısım Çorbacı Medya"  Şükrü Bodur'a ve diğerlerine de size davrandıkları gibi davranıyorlardı... 

Başkan Türkmen bir an önce Taraftar ve Ordulularla Kaynaşmalıdır...


Türkmen'in Orduspor sitesinde açıklamalarını aynen yayınlıyoruz.

http://orduspor.org.tr/tr/haberdetay.php?id=1014

Türkmen Merak Edilenleri Açıkladı

nedimturkmen.jpgBaşkan Doç.Dr.Nedim Türkmen’in merak edilenlerle ilgili açıklamalarını başlıklar halinde özetini sizlerle paylaşıyoruz.

 Orduspor’umuz Neden Küme Düştü


Sezon başı bir planlama yapıp ortaya bir bütçe koyduk. Hocanın istediği bütün oyuncuları aldık. İstemediği bütün oyuncuları da gönderdik. Hatta Barral ve Stancu gibi 2 oyuncuya 4.5 Milyon Euro gibi bir Anadolu takımının çok üstünde boyunu aşabilecek bonservisin altına girdik. Onunda nedeni; Hector Cuper gibi dünya markası ve süper ligdeki en kariyerli bir hocayı getirmişim yarım dönemde de oldukça başarılı olmuş. Ligi tanımış. Sonuçta da bu kadar kariyerli bir hocayla biz 3 yıl içinde Avrupa’ya gideceğiz, 5 yıl için bu takımı şampiyonluğa oynatacağız gibi bir hedef koyduk. Sezon başında bu hedeflerle yola çıktık ve yatırımlar yaptık. İlk kamp başladığında bütün oyuncuları transfer etmiştik. Takım Avusturya da ciddi bir kampa dönemi geçirdi. Sonra lige müthiş bir başlangıç yaptık. 8. haftada burada Elazığspor’u yenseydik 46. yıllık tarihimizde ilk defa lider oluyorduk. Ve ondan sonra takımda Antep yenilgisi, sonra işte Sivası kazandık. İlk devreyi de 20 puanla tamamladık. Bu süre içindede hocaya bir problem var mı, takımda bir düşüş var mı diye sorup bütün bunları hep konuştuk. Devre arasına girdiğimizde en yakın rakibimizle 5 puan fark vardı. Ne yapabiliriz dedik. Trabzonspor’dan Ferhat’ı aldık. Çünkü Atila’ya güvenemiyorduk. Bunda da yanılmadığımızı gördük. Bunun haricinde Yussuf, Romero, Anıl Taşdemir ve Yasin Kocatepe’yi aldık. Bu 4 transferi hoca kendisi istedi. Anıl’ı da yerli oyuncu yok.. Ben bu oyuncuyu tanıyorum diye kendim aldım koydum. Ardından 2. devre başladı takım bi türlü toparlayamıyor. Burada İBB maçında 86. dakikada yediğimiz gol çok talihsizdi, G.Saray maçı da gerçekten bizi çok üzen bir maç oldu. 2-0 öndesin öyle bir ortam yaratıldı ki resmen linç edildik. Orda biz ilk yarıyı 3-0’da önde bitirsek 2. yarı 5 atarlardı. Maalesef öyle bir ortam yaratıldı. Elazığ’a da şanssız bir şekilde yenildik. Tabi bu sıralar hoca ile de konuşuyoruz, bize söyledikleri şu; bu oyuncular ilk 8 hafta ne yapabildiklerini gösterdiler. Bu takım asla 3 maç üst üste kaybetmez. Oyuncular buna tepki verir. Biz 45, 47 puanla da bu ligi tamamlayacağız dedi. Süreç devam etti. Hiç bu kadar üzüldüğümü hatırlamadığım bir Sivas maçı yaşadık. Trabzon maçından sonrada hoca ile takım arasındaki bağ tamamen koptuğunu gördüm. Geride 5 maç var kümede kalmaya yetmese bile başka birini getirelim diyerek Ordulu Cevat Güler’i getirdik. buradan da kendisine teşekkür ediyorum. Büyük bir Ordululuk örneği gösterdi. Sonuç olarak takım hiç tepki vermedi. Oyuncularda sonucu kabul etti. Şimdi görüyoruz çoğu gideceği takımı şunu bunu çoktan ayarlamış. Bizim küme düşmemiz hiç umurlarına olmadı. Kadroyu kuran hoca, bazı isimlerde de yanıldığını görüyoruz. Sonuçta benim ve teknik direktörün çıkıp sahada oynayacak hali yok. Ben hocanın çok çırpındığını hatta bu takıma çok ağır hakaretler ettiğini, kendine getirmek için toplantılar yaptığını biliyorum ama maalesef oyuncu grubu buna tepki vermedi. Sonucunda da kaçınılmaz son oldu. 

Borçlarımız Uzun Vadeli


Futbolculara bütün ödemelerimizi çekle yaptık. Onların bir bölümünü de ödemedik. Şimdi sistem değişti Türkiye’de, eskiden uyuşmazlık çözüm kurulu vardı. Futbolcu alacağı varsa buraya başvuruyordu ve orda çıkan rakamı ödemez iseniz transfer tahtanız kapanıyordu. 2 yıl önce bir değişiklik oldu. Şimdi çek verdiğim oyuncu icra takibi yapacak. Dernek’ten alabilirse alacak, alamasa dua edecek ki Orduspor Süper Lige çıksın. Bizim şuanda 10 Milyon TL Faktoring’e, Galatasaray’a bonservis ücreti, Futbolculara çek, kulübünde bana 7. 5 Milyon TL borcu var. Bende kendim adına kredi alarak kulübe verdim. Son 1 ay hariç vergi dairesi ve SGK’ya borcumuz yok. Şimdi Barral ve Stancu’yu da satabildiğimizde borcumuz 17 ile 23 arasında olacak. Borçlarımız hep uzun vadelidir. Orduspor kulübü bir dernek, geçen yıl kongre yaptığımızda 18 Miyon TL borcumuz vardı ibra olduk. Ve 3 yıllık yeniden seçildik. Hesabını veremeyeceğimiz tek kuruş yok. Sözleşmeler kulüp de duruyor gelene gösterebilirim. Süper Ligden düşen bir takımın borçlu düşmesinden daha doğal hiçbir şey olamaz. Daha 3 gün önce Stancu’ya 125Bin Euro ödedik. 3 aydır naklen yayından gelen tek kuruş yok. Niye bunu yapıyoruz oyuncu serbest kalmasın diye.. 

Tam Kadro Yola Devam

 
Yönetimi kurulunu toplandık aynen yola devam ediyoruz. Ayrılan arkadaşlarımız olmayacak. Hiçbir problem yok. Biz yönetim olarak ne kadar fon çıkarabiliriz, ne yapabiliriz, başka destek bulabilir miyiz diye bunları masaya yatırdık. Göztepe 12 Milyon TL harcadı küme düştü. Ben vicdanen müsterihim, bu işten en çok acıyı çekenlerden biride benim, ama elimden gelen her şeyi yaptım. Futbolda her şeyi yapıyorsunuz ama sonuçları engelleyemiyorsunuz. En çok parayı son 5 ayda harcadık niye, oyuncunun bir problemi olmasın, parayı problem etmesin diye bunların hepsini ödedik. Oyuncu maalesef buna tepki göstermedi. Bizimde yönetim olarak hatalarımız oldu. Bunlardan da ders alacağız.

Erkan Hoca Kendisi İçin Başarılı Olmak Zorunda


Niye Hector Cuper’i getirdik. 10 tane teknik direktör var. 3 ay bi yerde, 6 ay bi yerde bu kısır döngünün dışına çıkalım dedik. Farklı bir isime yönelelim dedik. Şimdi biz gençlerle tecrübelileri kaynaştıran bir yapıya gidip 4 yıllık plan yapacağız. Erkan Sözeri uzun süredir teknik adamlık yapıyor. İlk kez bu ligde bir takım çalıştıracak ve başarılı olmak zorunda, önemli bir hocayı getiriyorsun, elinde 10 Milyon TL’lik bir transfer listesi ile geliyor. Cihat Arslan’da ailevi problemler çıktı. Sonuçta biz bu şansı Erkan Hoca’ya veriyoruz. Onunla yarım dönem çalıştık camiayı iyi tanıyor. Efendi, futbol bilgisine inanıyoruz ve kendisi için bir şeyler yapmak zorunda, oda onu iyi biliyor. Ayrıca kendisi için bir şeyler yapmak zorunda olan oyuncuları da kadromuza katacağız. Erkan Hoca genç oyuncularla da çalıştı. Bizim zaten mevcut olan bir ekibimiz var. Onlarla birlikte çalışacaklar, 1 yardımcısı ile geliyor. Kaleci antrenörü Hüsnü Hoca olacak. Bu dönemde ılımlı çalışabileceğimiz insanlara ihtiyacımız var. O anlamda da Erkan Hoca bu şansı değerlendirecek. Reşit Akçay 3 sene önce Linyitte 2.ligde çalışıyordu. Hamza Hamzaoğlu’da öyle, Türk antrenörlerine imkan tanımak gerekiyor. 
 

Yeni Sezon Çalışmaları 


Yeniden yapılanmaya gitmemiz gerekiyor. Süper ligde bir takımın 12.2 Milyon TL garanti parası var. Onun dışındaki her şey takımın başarısına bağlı galibiyete 900, beraberlikte 450Bin TL alıyorsun. Biz bu sene 30 Milyon TL hedeflerken, 22.25 Milyon TL’de kaldık. PTT 1. ligdeki gelir 5 Milyon TL, dolayısı ile bizim tekrar 15,20 Milyon TL’lik takım yapmamız söz konusu olamaz. Çok iyi bir kadro yapacağız, onda bir problem yok. 10-12 oyuncumuz kalıyor. Bunlara tecrübeli takviyeler yapacağız. Bu yıl  hedef olmak istemiyoruz. Zaten lige başlayan 18 takım hemen şampiyonluk hedefi koyuyor. Bizim bu seneki hedefimiz, bu ligde mutlaka ilk 6 içinde yer alacak bir takım yapacağız. Onun dışında mesela bir Alper Potuk Eskişehir'e 8 Milyon Euro kazandırdı. Bu tür hamlelerimizde olacak. Şuan tespit ettiğimiz hem kadroda hem de transfer edeceğimiz genç yetenekli isimler var. Böyle oyuncular çıkarıp, bu oyunculardan para kazanmamız gerekiyor. Reklam ve Sponsor gelirlerine de bakacağız. Bu yıl kulübe gelecek maddi desteklerde önemli, kombineleri daha ucuz yapacağız. Hedef küçültmüyoruz. Ama kulübün giderlerini düşürmek zorundayız. Transfer listemiz hazır, o işlerde tüm yetkiyi Tahsin Türkmen'e verdik. Takımda atan ve tutana önem veriyoruz. Omurga denilen yeri sağlam yaparsak, hedefe rahat ulaşabiliriz. Rizespor’un iki Kazak futbolcusu defans Samat Smakov ile kaleci David Loriya için nabız yokladık. Fornezzi takımda ama yarın ne olacağı bilinmez. Alternatifleri de hazır tutmak lazım. Yine Kazakistan ve Azerbaycan’dan yabancı futbolcular alabiliriz. 1461 Trabzon’dan üç futbolcu istiyoruz. Ayrıca imzaları bundan sonra Ordu'da attırmayı düşünüyoruz. Erkan Hoca ile başladık böyle devam edecek. 

Fornezzi ve Miguel Garcia’yı Takımda Tutmak İstiyoruz

Stancu 24 yaşında Romanya Milli takımında da oynayan bir oyuncu, şuanda 2 maç var oraya gitti. Menejeri Becali geldi. Almanya ve Rusya ile görüşüyoruz. Aldığınız fiyata satmaya çalışıyoruz dedi. Vadeli olursa yukarıda çıkabilir çok ciddi mesafeler kat ettik. Stancu çok karakterli bir çocuk, beni satamazsanız, aldığım fiyatın yarısına 1 yıl oynayabilirim dedi. Bizde bu açıklamalarından çok mutlu olduk. Herkes bu dönemde kulüblerin başına üşüşür ama o anlayışla karşıladı. Oyuncu 1. ligde oynayacağı ve değerinin düşeceği için satmayı düşünüyoruz. Milli takımada gidemeyebilir. Barral’ın piyasası Katar ve Dubai orada yetki verdiğimiz insanlar var. Saso Fornezzi ve Miguel Garcia’yı takımda tutmak istiyoruz. Bahane de bizim oyuncumuz, sözleşmesini fesh ettiğini zannediyor ama federasyon uygun bulmadı. Giresunspor'dan alacağı bulunuyor. Menajeri ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Benim 1 aydaki bütün uğraşlarım yabancılarla ilgili olacak. Bazı isimlerle karşılıklı olarak el sıkışarak yollarımızı ayırmak istiyoruz. Bruno Akhisar’da kaldı. Dalmat ile karşılıklı olarak fesh ettik. Roversio ve Umbides’e Türkiye’den teklifler var. Onları kiraya verebiliriz yada karşılıklı fesh edebiliriz. Türk oyuncularla ilgili problem yok. Yabancıları da sorunsuz, bonservis ödediklerimizi de onun altına düşmeyecek şekilde elden çıkartarak kulübümüze en az zarar getirecek şekilde bu badireyi atlamak istiyoruz. Bonservisinde takım düşerse, serbest kalır maddesi olan oyuncu yok. Keşke bazılarında öyle olsaydı.. 
 

Cantuğ ve Murat  A.Madrid’in Takibinde 


Cantuğ ve Murat ile ilgili A.Madrid bize teklif yapacak. Onu bekliyoruz. Yabancılarına izletiyorlar.
 

Art Niyetliler Var

30 Milyonluk gelirden, 5 Milyonluk gelire düştük. 21 personel ile yolumuzu ayırdık . Personel çıkarmak bizim severek yaptığımız bir şey değil. Ama 110 Bin TL’lik aylık giderimi düşürmek zorundayım. Bir çok yabancımıza banka kredileriyle ev, araba aldık. Otobüsü de bankadan kredi alarak Fındıkkale firmasından satın aldık. Takım küme düşünce ne oldu. Banka kredilerini ödüyoruz, ödemekle ilgili bir problem yok ama çekini ödemediğin bir adam sana icra takibi yapacak. Canını yakmak istediği için o araçların hepsini bağlatıp trafikten men edecek. Bizde zaten takım düştü yabancı sayısı 3’e düşüyor. Otobüsü leasing ile de yapabiliriz. Zaten daha önce ulaşım sponsoru olarak da vardı. Bu yüzden araçların hepsini sattık banka kredi borçlarımızın kapattık. Orduspor’a haciz gelmiş. Bunların hiçbirisi doğru değil, açık yüreklilikle söylüyorum. Bunları yazan sorsalar söylerdik. Art niyetli olduklarını düşünüyorum. Nedim Türkmen’e kızabilirsiniz. Ondan nefret edebilirsiniz. Ama bana saldıracağına direk Ordusporun tüzel kişiliğine zarar veriyor. Orduspor’un borcu varmış. Bütün kulüblerin borcu var. Şimdi sen Orduspor’un şu kadar borcu var dediğin zaman benim elimde tutmak istediğim oyuncu burada kalmak istemeyebilir. Gelmek isteyen oyuncu tedirgin yaklaşır. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yok. Otobüs kampanyası için 1200 sms atıldı. Sms atan taraftarlarımızın isimlerini Ağustos ayında gelecek otobüsün üstüne yazdıracağız. 

Taraftarında Öz Eleştiri Yapması Lazım


Şimdi taraftarlar beni dinliyor, bizim trabzonla ne işimiz var. Neden 61. dakikada küfür ediyoruz. Bizimle hiç uğraşmayan Trabzon, orada Ordu kümeye diye bağırdı. İlk devre Elazığ maçında Elazığ kümeye diye bağırdık ne oldu Elazığ’da adamlar bizi yendi Ordunun Derelerini çaldılar. Yaptığını ekip, biçiyorsun maalesef, 10. yıl marşını okuyan, gençliğe hitabeyi okuyan. Yaratıcı pankartlar yapan tribün gitti. Herkese sataşan bir tribün geldi. Ben o tribünleri geri istiyorum. Orduspor’un sahibi taraftardır, ama öz eleştiride yapmak lazım. 1 sene önce centilmenlik ödülü alarak, Türkiye’ye örnek olduk. Biz sadece kendi takımımızı destekleyelim. Rize maçı, Antep Belediye maçındaki taraftarı geri istiyorum. Önümüzdeki sezon burayı gelen takımlara, futbol tabiriyle cehennemi yaşatmalıyız. İç sahada yenilmeyen 13,14 maç kazanan deplasmandan 2,3 galibiyet getirdin mi 55,57 puan yapıp çıkabiliyorsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum