Türkiye Hokey Şampiyonası Bitti

Türkiye Hokey Şampiyonası Bitti

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun (TSSF) 2013 yılı faaliyet programı kapsamında yapılan Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi

 

...Palet, maske, şnorkel, eldiven gibi temel ekipmanı giymiş 6’şar kişiden oluşan iki takım oyuncuları arasında ve yüzme havuzu dibinde oynanan bir spor olan Sualtı hokeyinde, Oyunun amacı havuz dibinde bir sualtı hokey sopası yardımıyla kurşun üzerine kauçuk kaplamadan üretilen pak denilen topun sürülerek ve paslaşılarak karşı takımın kalesine gol atmaktır.

 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun (TSSF) 2013 yılı faaliyet programı kapsamında yapılan Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

 

Türkiye Hokey Şampiyonası Bitti

21164

Durugöl Olimpik Yüzme Havuzunda 1 Şubat 2013 Cuma günü başlayan ve 3 Şubat 2013 tarihinde sona eren Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası Ödül Törenine, İçişleri Eski Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim ŞAHİN, Vali Vekili Abdullah DEMİR, Belediye Başkanı Seyit TORUN, İl Genel Meclis Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Şahin ÖZEN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, bazı daire müdürleri ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

 

21165

 

Ödül törenine katılan İçişleri Eski Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim ŞAHİN burada yaptığı konuşmada, Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası'nın Ordu'da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

21166

Şampiyonaya İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir illerinden sporcu ve kulüpler katıldı. 5’i kadın ve 12’si erkek olmak üzere 17 takımının katılımıyla gerçekleştirilen ve 3 gün süren müsabakalar sonucunda sıralama belli oldu.

 

Erkekler grubunda 22 puan alan Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü 1'inci olurken, 18'er puan alan İzmit Sualtı Sporları 2'ici, Boğaziçi 3'üncü, Başkent Su Sporları ise 4'üncü oldu.

21167

 

Bayanlar grubunda ise, 7'şer puan alan Ümraniye Ticaret Meslek Lisesi 1'inci, Boğaziçi 2'inci ve 4 puan alan Başkent Su Sporları ise 3'üncü oldu.

 

Törende sporculara kupaları ve madalyaları takdim edildi.

 

 

Şampiyonaya, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir illerinden sporcu ve kulüpler katıldı. Yarışmalara her takım 1999 doğum alt, 1995 doğum üst sınır olmak üzere (1999 ve 1995 dahil) en fazla 14 sporcu ile katılarak yarıştı.

 

3 gün sürecek olan Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonasında dereceye giren takımlara madalya ve kupaları 3 Şubat tarihinde verilecek.

 

Palet, maske, şnorkel, eldiven gibi temel ekipmanı giymiş 6’şar kişiden oluşan iki takım oyuncuları arasında ve yüzme havuzu dibinde oynanan bir spor olan Sualtı hokeyinde, Oyunun amacı havuz dibinde bir sualtı hokey sopası yardımıyla kurşun üzerine kauçuk kaplamadan üretilen pak denilen topun sürülerek ve paslaşılarak karşı takımın kalesine gol atmaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.