Türkiye dünyaya manşet oldu

Türkiye dünyaya manşet oldu

Dünyanın en iyi gazeteleri Türkiye'nin zaferini manşetlerine taşıdı.

Dünyanın en iyi gazeteleri Türkiye'nin zaferini manşetlerine taşıdı.
 
Dünyaya manşet olduk

BBC, milli takımın galibiyetiyle sonuçlanan ve Türkiye'yi çeyrek finale taşıyan maçın ardından yayımladığı yorumda, milli takımın nefes kesici bir toparlanma gösterdiğini kaydetti.

Nihat'ın başarılı futbolunun övüldüğü BBC yorumunda, Türkiye'nin, ünlü futbolcunun attığı 2 golle Çekler karşısında yeniden hayat bulduğu ifade edildi.

Nihat'ın ilk golünü ''içgüdülerine güvenmenin'' sonucu şeklinde değerlendiren BBC, ikinci golünün ise ''müthiş bir son nokta olduğunu'' vurguladı.

Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi Alman basınında ''Türklerin bir mucizeyi başardıkları'' şeklinde yorumlandı.

Bild gazetesi, ''Çılgın av! Türkiye Avrupa Şampiyonası mucizesini gerçekleştirdi'' başlığıyla verdiği haberde, Türk milli takımının İsviçre maçında olduğu gibi golleri bir kez daha son dakikalarda attığına dikkati çekerek, ''Terim'in on biri daha şimdiden son dakika Avrupa Şampiyonu'' şeklinde görüşe yer verdi.

Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti takımına son 3 dakikada 2 gol attığı hatırlatılan haberde, ''Bu takımın nasıl bir morale sahip olduğunu görmek inanılmaz'' şeklinde ifade kullanıldı. Çek Cumhuriyeti'nin 2-0 öne geçmesinden sonra Türkler dışında hiç kimsenin Türkiye'nin bu maçı kazanacağına inanmadığı kaydedildi.

Türk milli takımının çok tutkulu oynadığı ifade edilen haberde, Arda'nın maç öncesinde ''finale ulaşma hayallerinin olduğunu ve buna kesinlikle inandığını'' söylediğine işaret edildi. Son 2 golü atan Nihat'ın da çapraz bağlarındaki lif kopmasından sonra 2005 yılında sol dizine lif nakli yapıldığı anımsatıldı.

Kölner Express gazetesi de milli takımın galibiyetini ''Türkler mucizeyi başardı'' başlığıyla duyurdu. Gazetenin haberinde, Türk milli takımının ikinci yarının başlarında daha iyi oynamasına ve çok sayıda fırsat kaçırmasına rağmen ikinci golü yediğini, ancak pes etmeyerek durumu 2-2 yaptığını, son golde de kaleci Cech'in bir hatasını Nihat'ın iyi bir şekilde değerlendirerek takımının sahadan 3-2 galip ayrılmasını sağladığını yazdı.f

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.