Türkiye bu maçı bekliyor

Türkiye bu maçı bekliyor

Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kader maçına çıkıyor. Tüm dünyadaki Türkler, Millilerin Çek Cumhuriyeti'yle bugün 21.45'te oynayacağı maça kilitlendi.

Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kader maçına çıkıyor. Tüm dünyadaki Türkler, Millilerin Çek Cumhuriyeti'yle bugün 21.45'te oynayacağı maça kilitlendi.
Gruptan çıkabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan millilerimiz, rakibiyle daha önce yaptığı maçlarda galip gelemedi. Çek Cumhuriyeti ile şimdiye dek 4 özel maç yapan millilerimiz, bu karşılaşmaların 3'ünü kaybederken, 1 tanesinde de berabere kaldı. Oynadığı 4 maçta 3 gol atan ay yıldızlılar, kalesinde ise 13 gol gördü. Ancak yapılan 4 maçta özel karşılaşma olduğundan, bugün oynanacak karşılaşma iki ülke arasındaki ilk resmi maç olacak.

 

İlk 11'imiz belli oldu

Fatih Terim düzenlediği basın toplantısında millilerin Çek Cumhuriyeti'ndeki ilk 11'i de açıkladı. Milliler bu akşamki karşılaşmaya: Volkan, Hakan Balta, Emre Güngör, Servet, Hamit, Arda, Mehmet Topal, Aurelio, Tuncay, Semih, Nihat 11 ile çıkacak.



Berabere kalırsak penaltılara gidecek

UEFA'dan yapılan açıklamada, Cenevre'de oynanacak Türkiye-Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının berabere sonuçlanması halinde A Grubu'nun ikincisini penaltı atışlarının belirleyeceği bildirildi. Açıklamada maçın beraberlikle sonuçlanması halinde karşılaşmanın uzamayacağı ve doğrudan penaltı atışlarına gidileceği vurgulandı.



Kazanırsak rakip Hırvatistan



Ay-yıldızlı ekibimizin çeyrek finale çıkması halinde karşılaşacağı rakip ise Hırvatistan.

Almanya'yı 2-1 mağlup eden Hırvatistan, Avusturya-Polonya maçının 1-1 sonuçlanmasının ardından B Grubu liderliğini garantiledi. Milli Takım, Çek Cumhuriyeti engelini de geçerse, A Grubu'nu 2'inci sırada tamamlayacak ve Hırvatistan ile yarı finale yükselme mücadelesi verecek.

Yenilirsek veda edeceğiz

Millilerin Çek Cumhuriyeti"ne yenilmeleri halinde ise Türkiye 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası"na veda edecek. Millilerin yenilmesi halinde A Grubunda Portekiz"den sonra Çek Cumhuriyeti de bir üst tura çıkacak ve çeyrek final oynama şansına sahip olacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.