Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası

Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası

Durugöl Olimpik Yüzme Havuzunda bugün start alan ve 3 Şubat 2013 tarihine kadar sürecek olan Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası açılış seremonisine, Vali Vekili Abdullah DEMİR, Belediye Başkan Yardımcısı Özer KARADAĞ, Türkiye Sualtı Sporları Federa

Türkiye Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası Başladı

 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun (TSSF) 2013 yılı faaliyet programı kapsamında düzenlenen Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası 1Şubat ta  Ordu’da başladı bu gün bitiyor.

 

Durugöl Olimpik Yüzme Havuzunda bugün start alan ve 3 Şubat 2013 tarihine kadar sürecek olan Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası açılış seremonisine, Vali Vekili Abdullah DEMİR, Belediye Başkan Yardımcısı Özer KARADAĞ, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Şahin ÖZEN, Teknik Kurul Başkanı Celal KAVAS, Organizasyon Komitesi Başkanı Taner KIBRISLI ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Suat AYAZ ile sporcular katıldı.

 

 

Vali Vekili Abdullah DEMİR, şampiyonanın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası’nın Ordu’da yapılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonuna teşekkür etti ve yarışmacılara başarı dileklerini iletti.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Şahin ÖZEN, 3 gün sürecek olan şampiyonada 5’i bayan, 12’si erkek olmak üzere toplam 17 takımın mücadele edeceğini söyledi.

 

 

Şahin ÖZEN, "Sualtı hokeyi son yıllarda gelişen ve su sporlarında önemli bir ivme kazanan bir spor. Kısa zaman olmasına rağmen büyüklerde Avrupa üçüncüsü olduk” diyerek, Vali Orhan DÜZGÜN başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.

 

Konuşmaların ardından, Vali Vekili Abdullah DEMİR, Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonasını başlattı.

 

Şampiyonaya, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir illerinden sporcu ve kulüpler katıldı. Yarışmalara her takım 1999 doğum alt, 1995 doğum üst sınır olmak üzere (1999 ve 1995 dahil) en fazla 14 sporcu ile katılarak yarıştı.

 

3 gün sürecek olan Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonasında dereceye giren takımlara madalya ve kupaları 3 Şubat tarihinde verilecek.

 

Palet, maske, şnorkel, eldiven gibi temel ekipmanı giymiş 6’şar kişiden oluşan iki takım oyuncuları arasında ve yüzme havuzu dibinde oynanan bir spor olan Sualtı hokeyinde, Oyunun amacı havuz dibinde bir sualtı hokey sopası yardımıyla kurşun üzerine kauçuk kaplamadan üretilen pak denilen topun sürülerek ve paslaşılarak karşı takımın kalesine gol atmaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.