SPOR

SPOR

Herkesin kolaylıkla söyleyeceği 4 harf. Herkesin bildiği bildiğini ekranlarda yada kulislerde bilenine bile rahatlıkla sattığı en kolay iş. Bu işi her ağıza yakıştıran ise bu işin başına geçmiş insanların basiretsizliği ile oradaki rantın büyüklüğünden b

SPOR

 

Herkesin kolaylıkla söyleyeceği 4 harf. Herkesin bildiği bildiğini ekranlarda yada kulislerde bilenine bile rahatlıkla sattığı  en kolay iş. Bu işi her ağıza yakıştıran ise bu işin başına geçmiş insanların basiretsizliği ile oradaki rantın büyüklüğünden başka spor denen olguya yandan bakmasından başka şey değil.

 

Her gelen “Allah” emri gibi bir çok konuyu yazdırıp illere ve bölgelere yolluyorlar. Paraları bitince amatörlerin  ceplerine ellerini sokuyorlar yada kurs tiki altında teknik adamlardan milyarları alıp onlara sertifika verip bir kenarda diplomaları ile ölmelerini beklemelerini istiyorlar.

 

Kimseye faydası olmayan tiplerin, tuzu kuruların bir araya gelip de sporun içinden gelmişler ile tığ yaptığı yerin adı Federasyon. Buradaki erin arkaları sağlam cepleri dolu, kulüpleri yönetenlerinde onlara belli iş dünyasında ihtiyacı var ve de bu yüzden el mahkum bir şekilde salla başı al federasyondan “tl” i hesabı günler ve yıllar boşuna geçiyor.

Hele geçen sezon Türk futbolu için kapkara bir sene idi. Bunun sorumluları da şahsi kinlerine “şike” kolyesi ile aklınca pislik atmak istese de kendi pokların da kendilerini bu alemden yok ettiler.

 

Bir nevi sildiler.

 

Bu sezon temiz bir sayfanın kapağını açmak isteyen kulüpler birliğinin gücü var ama destek verenlerin iç dünyasını yönetenlerde bilemedilerinden güven terazisini fazla göstermekten kaçınıyorlar. İnsan oğlu, bugün öyle yarın böyle.işi bilmeden işin içine dalmış spor tacirlerinin yaptığı pislikleri de tahribatları da yada menajer kisfesi ile sporun göbeğinde dans etmek isteyen spor fakirlerini kulüplere verdiği sporcu artıklarını da temizlemek yine sporun içinde olmuş insanlara düşüyor.

 

Sporunda içine soktukları ayrık otlarını temizlemek uzun yıllar alacak. Çünkü sporun gerçek emek verenlerinin her yıl cebinden ve de sırtından milyarlarca lirayı alan federasyonun hasbahal olduklarına baksana, rantçı bir sürü gıv gıvcı…

 

O kadar sporcu var ki diploma almak isteyen o kadar prosötör var ki onların önüne konan, soyul, eller yukarı, 20 yıl spor yaptın iyi pok yedin ver bakayım kazandığın üç beş kuruşu diyen federasyon dünyanın neresinde var ki?

 

Allah spora gönül vermişleri kendilerini idare etmeye kalkan amatörlerin elinden dilinden korusun.. Çok zor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.