"Seni geberteceğim"

"Seni geberteceğim"

Sadri Şener gözüme ilişti o ara, şaşkın ve gergindi: 'Ayıptır beyler 5-6 kişi Nedim Başkan'a saldırıyorsunuz. Olmuyor' diyerek Karadeniz'in ağabeyi olduğunu gösterdi. Duayen Başkan İlhan Cavcav merdivenleri çıkıyordu, koluna girdim. 'Hayırdır İlhan Abi ni

 

"Seni geberteceğim"

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda Orduspor Başkanı Nedim Türkmen ile ManisasporBaşkanı Kenan Yaralı arasında yaşanan diyaloglar, gündeme damgasını vurdu.

Seni geberteceğim

Önerge tartışılırken 'UEFA tepemize biner' diyen Ordu Başkanı'na Ali Koç 'Boş konuşma' diye bağırdı. Türkmen, 'Terbiyeli olun' deyince Manisa Başkanı 'Dışarıya bizi hep sattın. Seni geberteceğim' diyerek yumruğu salladı.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; işte toplantı odasında yaşananların perde arkası...

10 kulüp imzasıyla toplantıya 1 saatliğine ara verildi. Benim yanar döner kulüplerim yeni projede anlaşamamıştı. Son saniye krizinde F.Bahçe'nin dinamik politikası etkendi. Düşme yerine puan silme önergesi kongre kulislerinde birden bire 'af artı yargıyı bekleme'ye dönüşmüştü.

1 SAATLİK 'KARAR' MOLASI
Haliyle UEFA'nın sopası anında devreye girdi. Şenes Erzik uyardı, kulüpler 1 saatlik mola isteyip, son karar için Sheraton'ın mutfağına indi. O mutfağı çok merak ediyordum. Aydınlar'ın başkan seçildiği kongrede o mutfakta çok önemli kararlar pişmişti!

ZİRVE UZAYINCA ORTAM GERGİNLEŞTİ
Ben de haddimi aşıp, Sheraton Oteli'nin zeminin bir alt katındaki mutfağa indim... İçeride başkanlar hararetli tartışıyordu. Toplantı 1 saati geçti. O esnada Beşiktaşlı dostlarla Türk futbolunu kurtarıyorduk. Görüşme uzadıkça uzadı. Zirveye sonradan Aydınlar da dahil oldu.

'Tam 1.5 saat oldu... Ne oldu bu iş' derken birden mutfakta şaşırtıcı bir gürültü patırtı koptu. Mutfağın dar salonunda tıkış tıkış toplanmış başkanlar kavga ediyordu... Ve olay mahaline sadece ve sadece 5 metre kadar uzaklıktaydım. Kulaklarım şu bağırtılarla çınladı:

'SUS ARTIK' DEDİ, YUMRUĞU VURDU
İşte o yumruğun atılmasına neden olan kavganın diyalogları:

- NEDİM TÜRKMEN: Yargıyı beklersek UEFA tepemize biner.
- ALİ KOÇ: Boş boş konuşuyorsun. UEFA da kim!
- NEDİM TÜRKMEN: O UEFA sizi Şampiyonlar Ligi'nden attı. Terbiyeli olun.
- KENAN YARALI: Kimsin sen her taşın altından çıkıyorsun.
- NEDİM TÜRKMEN: Ben doğruları söylüyorum.
- KENAN YARALI: Dışarıya sattın bizi hep lan... Seni geberteceğim!

Küfürleşmeler oldu, Manisa Başkanı Yaralı, hemen yakınındaki Ordu Başkanı Türkmen'e yumruğu salladı. Samsun Başkanı Kazım Yılmaz, Yaralı'yı çekerek kavganın büyümesini önledi. O anda sesini çıkartamadığım bir başkanın 'Ne oluyor, ayırın bunları' sözlerini işittim...

'NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN' TAVRI
Bir anda dışarda bekleyen bütün görevliler ve başkan korumaları mutfaktan içeriye daldı. Ben de göz ucuyla açılan kapıdan bakmaya, girmeye çalışıyordum. İçlerinden biri beni tanımış olmalı ki, 'Basın dışarı, basın dışarı' diye sesleniyordu.

Göz ucuyla gördüğüm manzara ise ilginçti... TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, baş köşedeydi ve ayaktaydı... Olayları sakinlikle ama sitemkar bakışla izliyordu. Ardından 'Ne haliniz varsa görün' der gibi odayı terk etti. Daha sonra Başkan Aydınlar'ı 'Olay mahalindeydim, tavrınız şıktı' diye tebrik de ettim.

'ADAMA BAK' DİYE BAĞIRIYORDU
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de çok kızgın bir şekilde mutfak bölümünden çıktı... Başkanı hiç böyle kızgın görmemiştim... Türkmen bazı başkanlar tarafından mutfak bölümüne götürüldü. Kenan Yaralı, Türkmen'in karşı hamleleri ile yaka-bağır dağınık, kravatını yere fırlatmış şekilde ve kızgınca 'Adama bak ya!' diye bağırıyordu. Belli ki hızını alamamıştı.

AĞABEY SADRİ ŞENER'İN ŞAŞKINLIĞI
Sadri Şener gözüme ilişti o ara, şaşkın ve gergindi: 'Ayıptır beyler 5-6 kişi Nedim Başkan'a saldırıyorsunuz. Olmuyor' diyerek Karadeniz'in ağabeyi olduğunu gösterdi. Duayen Başkan İlhan Cavcav merdivenleri çıkıyordu, koluna girdim. 'Hayırdır İlhan Abi niye böyle oldu?' dedim. İlhan Abi, 'Hakan, ne diyeyim. Bir kulübümüz yüzünden gerildi ortalık. Kenan ayıp etti, yapılmaz ki' diye sitemde bulundu.

Ve tüm başkanlar birer birer yaşananlardan şoke olmuş bir şekilde mutfağı terk etti. Herkes üzgün, şaşkın bir yüz ifadesiyle Genel Kurul salonuna geri döndü. Tarihi bir ana tanıklık etmiştim. Yalnız o an, o kadar acı bir durumdu ki!

BU TABLOYU ÖMRÜMCE UNUTAMAM
Düşünebiliyor musunuz; bir Anadolu kulübü başkanı, bir başka Anadolu kulübünün başkanına Futbol Federasyonu başkanı ve 4 büyük kulüp başkanının önünde yumruk atıyordu... Arbede yaşanıyordu. Sonrası herkesçe malum...

Yazının Tamamaı için aşağidaki linki tıklayabilirsiniz...

(Akşam)

http://spor.milliyet.com.tr/-seni-gebertecegim-/spor/spordetay/27.01.2012/1494556/default.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum