Petank şampiyonasına Ordu ilk kez katıldı

Petank şampiyonasına Ordu ilk kez katıldı

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu faaliyeti içerisinde yer alan Türkiye Petank Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu faaliyeti içerisinde yer alan Türkiye Petank Şampiyonası sona erdi.


Yalova'da, 23-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Petank Şampiyonası'na 300'e yakın sporcu katılırken; şampiyona, federasyon faaliyetleri arasında katılımcı sayısı açısından bir rekora ulaştı.

Karnaval havasında geçen şampiyonada 10 yaşından 70 yaşına kadar değişik yaş gruplarında sporcular yarıştı. Yıldız, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan yarışmalarda sadece büyüklerde bayan-erkek ayrı kategori oluşturuldu. Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde teke-tek yarışmalar yapılırken, gençler ve büyüklerde ilave olarak üçlü takım yarışmaları da düzenlendi. Şampiyonada ayrıca, bayan ve erkek 2 kategoride Altın Nokta oyunu da oynandı.


İlk kez bu kadar büyük bir katılımla gerçekleştirilen ve birçok ilke imza atılan şampiyonada, Bursalı sporcular hem teklerde hem de takımlarda madalyalara ambargo koydu. Ancak Bursalı sporcular, aynı başarılarını Altın Nokta oyununda sürdüremedi. 9 kategoride gerçekleştirilen şampiyonada, Bursa 5 şampiyonluk elde ederken, 2 gümüş ve 4 de bronz madalya kazandı. Şampiyonada İzmir 2 kategoride altın madalyaya ulaşırken, ev sahibi Yalova ve Bartın illeri ise birer altın madalya elde ederek başarılı iller
arasına isimlerini yazdırdı.


24 Mayıs'ta yapılan Altın Nokta elemelerinde yarışan ev sahibi sporcu Nihat Yılmaz, önemli bir sürprize imza atarak, 31 olan Türkiye rekorunu 35 sayıya yükseltti. Rekor çıtasını oldukça yükselten Yılmaz, ertesi gün final müsabakalarında aynı başarıya ulaşamayınca, daha önce rekor kıran birçok diğer sporcu gibi ilk 3 dışında kaldı. İki tur yapılan Altın Nokta oyununda ilk turda ilk 8'e girmeyi başaran oyuncular üst tura geçerken, ikinci turda sporcuların sıralaması belirlendi. Altın Nokta oyununda ilk kez
ilk 2 hedefte sayı alamayan sporcular elendi. Böylelikle erkeklerde 135, bayanlarda 82 sporcunun yer aldığı Altın Noktada çok sayıda sporcu ilk turda puan alamayarak elenmekten kurtulamadı.


Türkiye Petank Şampiyonası ile birlikte Konya, Yozgat ve Ordu illeri de ilk kez federasyon faaliyetine katıldı. Konya adına yarışan Olcay Fidan tek erkeklerde zorlu rakiplerini geride bırakarak final grubuna kadar gelmeyi başardı. Fidan, şampiyonayı ikinci sırada tamamlayan Mertcan Nergis karşısında son elde sayı bulamayarak ilk 4 içerisine girme şansını yitirdi.


Cezaevlerinde yapılan antrenör yetiştirme kursuna katılarak Petank ile kısa süre önce tanışan Yozgat bölgesi sporcusu Adnan Bayar da ilk 8'e girerek büyük bir sürprize imza attı. Tek erkeklerde bir diğer sürpriz ise Balıkesir'i temsil eden Mehmet Nalçaiyi'nin ilk 4'e girmeyi başarması oldu.


Türkiye Petank Şampiyonası'nda bir diğer ilk ise yıldızlar kategorisinde yapılan yarışmaydı. Yıldızlar kategorisinde 43 sporcu yarıştı. Federasyonun herhangi bir branşında daha önce yıldızlar kategorisinde bir yarışma düzenlenmemişti. Bu kategoride özellikle ev sahibi Yalova, Bursa, İzmir ve Samsun bölgesi sporcuları başarıya ulaştı. Genç sporcuların üst düzey performansı, Türk Petankı için de ümit verici bir fotoğraf ortaya koydu.
Bayanlar kategorisinde büyük bir başarı elde eden milli sporcu Gülçin Yaratılmış, hem teklerde hem de takımlarda altın madalyanın sahibi oldu. Tek bayanlar finalinde bir diğer milli sporcu Nefise Kahraman'ı geçen Yaratılmış, üçlü takımlarda da ekibini şampiyonluğa taşımayı başardı, ancak Altın Noktada final grubuna kalmasına rağmen finalde başarılı olamayarak ilk 3 dışında kaldı.

Bayanlar Altın Noktada ev sahibi Yalovalı sporcu Sinem Gül sürpriz yaparak altın madalyaya sahip oldu. Erkeklerde de rekora
sahip olan Yalovalı sporcular, ayrıca Fatih Olcaş ile de gümüş madalyaya ulaştı.


Şampiyonanın ardından Sporium Tesisleri'nde madalya töreni ve kapanış kokteyli yapıldı. Törende yurtdışında bulunan Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'na iletilmek üzere Federasyon Başkan Vekili Dr. Mutlu Türkmen tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

 Törende dereceye giren sporculara ödüllerini Türkmen ve Federasyon Genel Koordinatörü Taner Bozkuş birlikte takdim etti. Törende bir de konuşma yapan Türkmen, şampiyonanın gerçekleşmesine katkı sağlayan Yalova Belediyesi'ne teşekkür ederken, 2008 Dünya
Bayanlar Petank Şampiyonası'nın da büyük ihtimalle Türkiye'de gerçekleşeceğine dair müjde verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum