PaletliYüzmeŞampiyonası Başladı

PaletliYüzmeŞampiyonası Başladı

Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası’nın ilk gün sabah seansında 100m suüstü bayanlar kategorisinde 1. Tuğçem AKGÜN, 2. Nazlı GÜVEN, 3. Şevval Nur GÜNDÜZ’e Vali Orhan DÜZGÜN, 100m suüstü erkekler kategorisinde 1.Ahmet SAYDAM, 2. Muhammed Sina ERTEKİN

 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun (TSSF) 2013 yılı faaliyet programı kapsamında düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası  Ordu’da başladı.

 

Paletli

 

Yüzme

 

Şampiyonası Başladı

 

Durugöl Olimpik Yüzme Havuzunda bugün başlayan ve 31 Mart 2013 tarihine kadar sürecek olan Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası açılış seremonisine, Vali Orhan DÜZGÜN, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Şahin ÖZEN, Teknik Kurul Başkanı Celal KAVAS, Organizasyon Komitesi Başkanı Taner KIBRISLI ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, hakemler, antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı.

 

Açılış seremonisi, ERFAD Gençlik Spor Kulübü halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, şampiyonanın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, olimpik yüzme havuzunun verdiği hizmetlerin ötesinde, Türkiye’deki ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmasının ilimiz adına gurur verici olduğunu söyledi.

“Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu yöneticilerine, bu tür şampiyonalarda ilimizi tercih ettiği için teşekkür ediyorum” diyen Vali DÜZGÜN, “3 gün sürecek olan Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonasına, İstanbul, Kocaeli, Gaziantep ve Ordu’dan 24 kulüp katıldı. Kulüplerimizde yer alan 200’e yakın sporcu, antrenör ve hakemlerle birlikte 300’e yakın kişi, konuğumuz olarak ilimizde bulunuyorlar. Şampiyonaya katılan sporcu, antrenör ve hakemlerin, Ordu’da bulundukları süre içerisinde, Ordu’yu gezmelerini ve doğal güzelliklerini, kültür varlıklarını yakından tanımalarını arzu ediyorum. Konuklarımıza, Ordu’da geçirecekleri süre içerisinde iyi vakitler geçirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Vali Orhan DÜZGÜN, ”Bu şampiyonada Milli takım seçmelerinin de yapılacak olması, gençlerimizin buralarda önemli dereceler elde etmeleri ve kendilerini ispat etmeleri açısından da önemli. Sporcuların bu şampiyonada elde edecekleri başarının, hem kendileri için, hem de ülkemiz adına uluslararası arenada nice başarıların temelini oluşturmasını temenni ediyorum” diyerek, şampiyonaya katılan sporculara başarı dileğinde bulundu.

 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Şahin ÖZEN ise konuşmasında, federasyonun çok önemli branşlarından birisinin paletli yüzme dalı olduğunu belirterek, Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası’nın 3 gün süreceğini ve şampiyonaya 120’si erkek, 70’i bayan 190 sporcu ile 30 hakem ve antrenörün katıldığını ifade etti.

 

Ordu’da daha önce Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası’nın yapıldığını da hatırlatan Şahin ÖZEN, şampiyonalara gösterdiği yakın ilgi ve destekten dolayı Vali Orhan DÜZGÜN’e teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından, ilk gün yarışlarında dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası’nın ilk gün sabah seansında 100m suüstü bayanlar kategorisinde 1. Tuğçem AKGÜN, 2. Nazlı GÜVEN, 3. Şevval Nur GÜNDÜZ’e Vali Orhan DÜZGÜN, 100m suüstü erkekler kategorisinde 1.Ahmet SAYDAM, 2. Muhammed Sina ERTEKİN, 3. Yağızcan BOZTEPE’ye Belediye Başkanı Seyit TORUN, 1500m suüstü bayanlar kategorisinde 1. Begüm ÇEVİR, 2. İlayda Büşra GÜN, 3. Birce TÜTÜNCÜLER’e İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, 1500m suüstü erkekler kategorisinde 1.Miraç Ömer USLU, 2. Ali Enes SİR, 3. Derin TOPARLAK’a ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ tarafından madalyaları verildi.

 

100m suüstü erkekler kategorisinde, Ordu Su Sporları Kulübünden Muhammed Sina ERTEKİN’in ikinci, Yağızcan BOZTEPE’nin de üçüncü olması takdirle karşılandı. Paletli Yüzme Gençler Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası 3 gün sürecek. Şampiyonanın kapanış seremonisi ise 31 Mart 2013 Pazar günü saat 15.00’de yapılacak.

 

 

“Vali DÜZGÜN, Başarılı Kano Sporcularını Tebrik Etti”

 

Vali Orhan DÜZGÜN, Paletli Yüzme Gençler Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası açılış seremonisinin ardından, Artvin’in Yusufeli ilçesi Barhal Çayında Türkiye Kano Federasyonu’nca düzenlenen yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde, 30´u bayan olmak üzere toplam 70 sporcunun katıldığı Akarsu Kano Slalom Türkiye Kupası Yarışması milli takım seçmelerinde birinci olan Ordu Mor-Beyaz Spor Kulübünün sporcuları Gamze ÖZTÜRK ve Sedanur GEÇER’i, antrenman yaptıkları alanda ziyaret ederek, başarılarından dolayı kutladı.

 

 

Kano Milli Takımına Ordu’dan 2 genç sporcunun katılmasının gurur verici olduğunu ifade eden Vali DÜZGÜN, kano sporunun Ordu’da henüz çok yeni olmasına karşın önemli başarılar elde edildiğini söyledi.

 

 

Kano sporunu geliştirmek için Melet ırmağında bir kano parkuru oluşturulması yönünde proje çalışması yapıldığını belirten Vali DÜZGÜN, ”Kano parkurunun oluşturulmasından sonra artık ilimizde de kano yarışmaları ve şampiyonaları düzenlenebilecek” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.