Özel İdareden Amatörlere 125 Bin TL

Özel İdareden Amatörlere 125 Bin TL

Son 2-3 yıl içerisinde, Olimpik Yüzme Havuzu ile Gürgentepe, Gölköy, Ünye ilçesine 1’er adet kapalı spor salonu yapıldığını, Merkez Durugöl 1 ve 2 Nolu futbol sahaları ile Ulubey, Kumru, Korgan, Aybastı, Fatsa ve Ünye ilçesindeki futbol sahalarının sentet

 

Ordu’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine İl Özel İdare bütçesinden sağlanan nakdi yardım, Vali Orhan DÜZGÜN’ün de katıldığı törenle teslim edildi.

 

Özel İdareden Amatörlere 125 Bin TL

 

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Vali Orhan DÜZGÜN, Vali Yardımcısı Abdullah DEMİR, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Zafer ÖZTÜRK ile maddi yardım yapılan amatör kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Amatör spor kulüplerine yapılan maddi yardım töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Amatör spor kulüplerimizin tüm branşlarını önemsiyoruz. Sadece futbol değil, judodan tenise, jimnastikten halk oyunlarına, satrançtan voleybola, basketbola varıncaya kadar mümkün olduğu miktarda amatör spor kulüplerimize destek sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

 

“Yeni Spor Tesisleri Yapıyoruz”

 

“Bu yıl da İl Genel Meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün organizasyonu ile İl Özel İdaresi bütçesinden amatör spor kulüplerine destek olarak ayrılan maddi yardımı, bugün törenle amatör spor kulüplerimize teslim edeceğiz” diyen Vali DÜZGÜN, “Yapmış olduğumuz bu yardım, amatör spor kulüplerimizin ihtiyaçları içerisinde küçük bir miktar, ancak amatör spor kulüplerimizin iş adamlarımızdan, sponsor kurumlardan destek alarak çalışmalarını yürütmeye gayret ettiğini de biliyorum. Bu nakdi yardımın ötesinde amatör spor kulüplerimize daha uygun çalışma imkanını sağlamak için yeni spor sahaları, tesisleri oluşturmaktayız. Gerek kapalı spor salonları, gerekse sentetik çim sahalarının oluşturulması yönünde çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

Son 2-3 yıl içerisinde, Olimpik Yüzme Havuzu ile Gürgentepe, Gölköy, Ünye ilçesine 1’er adet kapalı spor salonu yapıldığını, Merkez Durugöl 1 ve 2 Nolu futbol sahaları ile Ulubey, Kumru, Korgan, Aybastı, Fatsa ve Ünye ilçesindeki futbol sahalarının sentetik çime dönüştürüldüğünü söyleyen Vali DÜZGÜN, 2013 yılı içerisinde de yapımı devam eden Korgan kapalı spor salonu, Perşembe sentetik çim saha, Durugöl’e 2 adet tenis kortu, Ordu Merkez Gençlik Merkezi ile Durugöl Sporcu Sağlık Merkezi’nin yapımının bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

 

 

“Ordu’ya Gençlik Merkezi Yapılacak”

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ordu’ya Gençlik Merkezi yapımı konusunda Durugöl’de bir arsanın ayrıldığını ve ihalesinin yapıldığını belirten Vali Orhan DÜZGÜN, Gençlik Merkezi’nin yapımına kısa bir süre içerisinde başlanarak, gençlerin iyi vakit geçirebilecekleri, bilgi ve becerilerini artırabilecekleri, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilecekleri bir merkez olacağını ifade etti.

 

Gençlik Merkezi’nin yapımı tamamlanana kadar gençlere hizmet verecek olan bir binanın Gençlik Merkezi olarak kiralandığını söyleyen Vali Orhan DÜZGÜN, ”Gençlik Merkezi’nin içerisinde çocuklarımızın, gençlerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimlerini sağlayacak, pek çok alanda kurslar açılarak, gençlerimizin hizmetine verilmiş olacak” dedi.

 

“Durugöl’de, 2 adet Tenis Kortu’nun Yapımı Tamamlanmak Üzere”

 

Durugöl’de yapımı devam eden 2 adet tenis kortunun tamamlanmak üzere olduğunu belirten Vali DÜZGÜN, “Yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanmış olan Olimpik Yüzme Havuzunun bahçesinde 2 adet tenis kortunun yapımı devam ediyor. Tenis kulüplerimizin buradan daha iyi faydalanabilmeleri, ulusal ve uluslararası müsabakalarda bu tesisi kullanabilmeleri için onlara imkan sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

 

“Sporcu Sağlığı Merkezi’nin İhalesi Yapıldı”

 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun uzun süreden beri istediği Sporcu Sağlığı Merkezi’nin ihalesinin ve yer tesliminin yapıldığını kaydeden Vali DÜZGÜN, ”2 ay sonra Sporcu Sağlığı Merkezi Ordu’da hizmete girmiş olacak. Ben bu bütün yatırımların, hizmetlerin, Ordu’muzda amatör sporların gelişimine katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

 

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Zafer ÖZTÜRK de, amatör spora verdiği destek ve katkıdan dolayı Vali Orhan DÜZGÜN, İl Genel Meclis Başkanı Engin TEKİNTAŞ ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN’a teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.

 

Konuşmaların ardından Vali Orhan DÜZGÜN, İl Özel İdaresi bütçesinden amatör spor kulüplerine sağlanan 125 bin TL’lik nakdi yardım çekini, Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Zafer ÖZTÜRK’e teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.