Orduspor 3 puanı kaptı

Orduspor 3 puanı kaptı

BANK Asya 1. Lig 24. Hafta'da Orduspor, kendi sahasında Kocaelispor'u 2-1'le geçti. Karşılaşmanın ilk yarısında gol olmazken, ikinci yarıda taraftarlar 3 gol gördü.

BANK Asya 1. Lig 24. Hafta'da Orduspor, kendi sahasında Kocaelispor'u 2-1'le geçti. Karşılaşmanın ilk yarısında gol olmazken, ikinci yarıda taraftarlar 3 gol gördü.

  Körfezi taraftarları da yalnız bırakmazken, yaklaşık 200 kişilik Kocaelispor taraftarı 2 golle yıkılırken, fark bire indiğinde adeta tribünleri yıktı. Ancek sonuç değişmedi, 3 puanı alan ev sahibi Orduspor oldu.

  Orduspor, 25. Hafta'da, deplasmanda Antalyaspor'la karşılaşacak. Gökhan Kolomaç, bu maçta kırmızı kart cezası dolayısıyla forma giyemeyecek.

Stat: 19 Eylül
Hakemler: Koray Gençerler (8), Cumhur Alpay (8), Tolga Kadaz (8)
Orduspor: Şenol Karagöl (7), Erkan (2) (Dk. 19 Serkan Mert (5), Ercan (6), Yiğitcan (5), Gökhan (5), Ali (5) (Dk. 73 Muhammet (3), Mehmet (5), Aydın (6), Ümit (6), Şenol Demirci (7), Emre (7) (Dk. 80 Cihan ?)
Kocaelispor: Kılıçarslan (6), Hakan (5), Adem (7), Cem (5) (Dk. 65 Umut (4), Ufuk (6), Özgür (3) (Dk. 32 Serhat (4), Taner (6), İskender (7), Semavi (7), Serdar (6) (Dk. 75 Can (4), Serkan (6)
Gol: Dk. 62 Ümit, Dk. 71 Şenol Demirci (Orduspor), Dk. 79 Taner (Kocaelispor)
Sarı Kartlar: Dk. 81 Muhammet, Dk. 86 Şenol Karagöl (Orduspor), Dk. 26 Cem, Dk. 56 Serkan (Kocaelispor)
Kırmızı kart: Dk. 77 Gökhan (Orduspor)

MAÇTAN DAKİKALAR:

Üst üste aldığı beraberlik sonuçlarından sonra 3 puana aç olarak sahaya çıkan Orduspor, Kocaelispor karşısında ilk 45 dakikada vasat bir oyun sergiledi. Orduspor'un bozuk oyun düzenine, Kocaelispor'da aynı şekilde karşılık verince, orta sahalarda dönen toplarla devam edin maçta ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

Karşılaşmanın 9. dakikasında, Aydın sağ kanatta kazandığı topla hücuma geçerek karşı açısında bulunan Şenol Demirci'yi gördü. Topla buluşan Şenol Demirci şutundan sonuç alamadı. Bu ataktan 9 dakika sonra, 18. dakikada Emre sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Gökhan topa kafyla yükselen isim oldu. Bir anda tribünlerden gol seslerinin yükseldiği pozisyonda topun son sahibi rakip takımın kalecisi Kılıçarslanda'da top kaldı.

Kocaelispor'un ilk yarıdaki en ciddi ataklarından birisi İskender'in sağ kanattan geliştirdiği atakla, cezaalanı içerisinde Adem'i buluşturmasıyla yaşandı. Ancak Adem'in gelişine vurduğu şutu Kaleci Şenol mükemmel bir hamleyle kurtardı ve boşta kalan topu da Orduspor defansı uzun bir vuruşlu taca attı.

İlk yarının 38. dakikasında Gökhan'ın kaleye yaklaşık 20 metreden kullandığı endirekt serbest vuruşta, toh kalenin sağından auta çıktı ve ilk yarı golsüz berabere sonuçlandı.

İkinci 45 dakikada kullandığı uzun pas, pres ve kontra ataklarla Orduspor hızlı başlayan taraf oldu. Tribünleri de hareketlendiren preslere kalkan mor beyazlı ekipten, Ali'yle gelişen Orduspor atağında yarı şut, yarı orta şeklinde kullandığı vuruşu, rakip takım Kalecisi Kılıçarslan yumruklayarak havalandırdı. Ancak rüzgarın dezavantajıyla havada askıda kalarak uzaklaşmayan topa kafayla yükselen isim Ümit oldu ve Kaleci Kılıçarslan'ın üzerinden geçen aşırtma vuruşuyla, takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını attı.

64. dakikada gelişen Orduspor atağında, Mehmet Öncan rakip kalenin hemen önünde boşta kalan şenol Demirci'yi gördü. Şenol Demirci aldığı pasa sert vurdu ancak Kaleci Kılışarslan gole izin vermedi.

68. dakikada Orduspor'un8 bu atağına karşılık vermeye ve beraberlik şansını yakalamaya çalışan Kocaelispor, Adem'le mor beyazlı ekibin cezaalanında atağa çıktı. Adem'in direkt kaleye kullandığı şutu Kaleci Şenol mükemmel kurtardı.

71. dakikada Şenol Demirci, rüzgarı da önüne alarak kaleye yaklaşık 15 metre uzaklıktaki bir alandan kullandığı serbest vuruşta, topu 90'a taktı ve takımını 2-0 öne geçiren gole imza attı.

77. dakikada Kocaelispor, rakip yarı sahada karambolde kalan topu kazanarak bir anda Taner'le atağa çıktı. Gole giden Taner, Gökhan tarafından sernt bir hareketle düşürülünce, orta hakem Koray Gencerler bu hareketi affetmedi ve Gökhan'ı direk kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.

  Bu dakikadan itibaren Orduspor karşılaşmayı 10 kişi sürdürdü. İtirazların ve tartışmaların devam ettiği pozisyon sonrası, Taner topun başına geçen isim oldu. Kaleci Şenol Demirci'de barajı yanlış kurdurunca boşta kalan sol taraftan Taner çok rahat bir gol attı ve 79. dakikada farkı 1'e indirdi.

   Bu dakikadan sonra taratftarlarınında desteğiyle beraberlik şansı arayan Kocaelispor, sonucu değiştiremeyince 90+3 dakika sonunda, 3 puanan sahibi olan taraf Orduspor oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.