Orduspor: 2 Elazığspor: 2

Orduspor: 2 Elazığspor: 2

90 dk'nın ilk yarısında, 38.dk'sında yakaladığı pozisyonla 1-0 üstün kapayan taraf Sanica Boru Elazığspor’du. Mücadelenin ikinci yarısında 59.dk da 2. gol ile tanışan Elazığspor; Orduspor'un peşpeşe, 71. ve 73.dk’larda Elazığspor kalesine gönderdiği topl

Orduspor Profesyonel Futbol A Takımımız, Spor Toto Süper Lig’ in 8. haftasında Sanica Boru Elazığspor ile karşılaştı.

Orduspor: 2 Elazığspor: 2

 

Bu mücadele için yoğun bir hazırlık dönemi geçiren takımımız, hafta içerisinde Durugöl Tesislerimizde hazırlıklarını tamamladı, maç gününü ve saatini beklemeye koyuldu.

Bülent Yıldırım'ın startını verdiği 90 dk'nın ilk yarısında, 38.dk'sında yakaladığı pozisyonla 1-0 üstün kapayan taraf Sanica Boru Elazığspor’du. Mücadelenin ikinci yarısında 59.dk da 2. gol ile tanışan Elazığspor; Orduspor'un peşpeşe, 71. ve 73.dk’larda Elazığspor kalesine gönderdiği toplarla skora denge getirmiş oldu.

Orduspor’un ikinci yarıda gösterdiği mücadele taraftarlarımızdan alkış alırken. 8. haftada da Namağlup ünvanını koruyan Orduspor; Süper Lig’in tek Namağlup takımı olarak eşit gollü skorla ve 1 puanla yoluna devam ediyor.

İşte ayrıntılar ve bu mücadeleden önemli dakikalar;

Stat: 19 Eylül 

Hakemler: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Cem Satman 

Orduspor: Fornezzi, Garcia Iniguez, Agustin Garcia, İbrahim, Atilla, Yiğit (Dk. 46 Hasan), Ali (Dk. 72 Şamil), Umbides (Dk. 57 Müslüm), Nizamettin, Barral, Stancu 

Sanica Boru Elazığspor: Ivesa, Adem, Sedat, Bilica, Aydın, Faubert, Bülent, Köksal (Dk. 82 Arif), Murat, Gökhan (Dk. 69 Serdar), Herve Hum (Dk. 90+3 Sinan) 

Goller: Dk. 71 Nizamettin, Dk. 73 Stancu (penaltıdan) (Orduspor), Dk. 38 Faubert, Dk. 59 Köksal (Sanica Boru Elazığspor) 

Sarı kartlar: Dk. 75 İbrahim (Orduspor), Dk. 34 Murat, Dk. 80 Aydın (Sanica Boru Elazığspor) 


16. dakikada ani gelişen Sanica Boru Elazığspor atağında Murat'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Gökhan'ın sert vuruşunda kaleci Fornezzi, son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

32. dakikada ceza sahası içinde Stancu'nun kafayla indirdiği topa Barral, gelişine sert vurdu, top yandan auta çıktı. 

35. dakikada Orduspor'un kazandığı serbest atışı Atilla kullandı. Bu futbolcunun plase vuruşunda kaleci Ivesa, topu yatarak bloke etti. 

38. dakikada ani gelişen Sanica Boru Elazığspor atağında Aydın'ın ara pasında ceza sahası içinde Faubert, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1 

Karşılaşmanın ilk yarısı misafir takımın 1-0 üstünlüğüyle bitti. 

51. dakikada ceza sahasında Barral'ın sert pasında, Stancu'dan önce kaleci Ivesa topu iki hamlede bloke ederek mutlak bir golü önledi. 

54. dakikada Köksal'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Gökhan'ın plase vuruşunda kaleci Fornezzi, son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

59. dakikada Sanica Boru Elazığspor atağında Köksal, Herve Tum paslaşmasında top Köksal'da kaldı. Bu futbolcunun ceza sahasına girer girmez yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0 

71. dakikada ev sahibi takımın atağında Hasan, güzel hareketlerle ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Ivesa'dan dönen topu Nizamettin filelerle buluşturdu. 2-1 

73dakida çalımlarla ceza sahası içine giren Müslüm, Aydın'ın faulüyle yerde kalırken hakem Bülent Yıldırım, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Stancu, kullandı. Bu futbolcunun plase vuruşunda top ve kaleci Ivesa ayrı ayrı köşelere gitti: 2-2 

90. Mücadeleye en az 3dk uzatma süresi eklendi.

90+3 Bülent Yıldırım mücadeleyi bitiren düdüğü çaldı.

Karşılaşma 2-2 berabere bitti

 

Orduspor Teknik direktörü Hector Cuper, 2-2 berabere biten maçla ilgili olak, "Bu son 8 maçta yaptığımız en kötü maçtı" dedi.

'En Kötü Oynadığımız Maçtı'

 

cuper--400.jpgOrduspor'un ilk yarıya kötü başladığını, ikinci yarı skoru eşitleyerek sahadan 1 puanla ayrıldığını belirten Cuper takımının rehavete kapıldığını kaydetti. Hector Cuper şunaları söyledi: "Aslında maçı ikiye bölmek gerekiyor. İlk yarı iyi birşey yapamadık. Benim hoşuma gitmeyen takımın maç içindeki tepkisi. Ama ikinci yarıya daha iyi oynayarak başladık ve 2-0'dan maçı 2-2 yaptık. Bu aslında zor birşey. O yüzden bu sonuçtan üzülmememiz gerekiyor. Aslında bu son 8 maçta yaptığımız en kötü maçtı bu. Ama şunu tekrarlamak istiyorum. Böyle durumlarda rehavete kapılınır. Takım rehavete kapıldığı zaman karşı takım sizi bir anda tokatlar ve yerinize gene oturtturur. Aslında buna benzer birşey oldu. Ben bu hafta maçı nasıl kazanırım neler yapmam gerekiyor bunu düşünürüm. Sonuçta Orduspor şuanda çok iyi bir durumda ve bunu başarmak zorundayız. Bu yolda devam edebilmek aslında çok büyük çabanın sonucudur."
 
Cuper bir gazetecinin takımı "Süper Lig şampiyonu yaparsanız heykelinizin dikilmesini istermisin, taraftar bunu konuşuyor?' sorusuna ise, "Şampiyon olmak için kazanmak gerekiyor. Yoldan çıkmamak gerekiyor. Yolda aynı şekilde kalmak gerekiyor, yoldan çıkarsanız heykel kafanıza düşebilir" dedi.ma ikinci yarıya daha iyi oynayarak başladık ve 2-0'dan maçı 2-2 yaptık. Bu aslında zor birşey. O yüzden bu sonuçtan üzülmememiz gerekiyor. Aslında bu son 8 maçta yaptığımız en kötü maçtı bu. Ama şunu tekrarlamak istiyorum. Böyle durumlarda rehavete kapılınır. Takım rehavete kapıldığı zaman karşı takım sizi bir anda tokatlar ve yerinize gene oturtturur. Aslında buna benzer birşey oldu. Ben bu hafta maçı nasıl kazanırım neler yapmam gerekiyor bunu düşünürüm. Sonuçta Orduspor şuanda çok iyi bir durumda ve bunu başarmak zorundayız. Bu yolda devam edebilmek aslında çok büyük çabanın sonucudur."
 
Cuper bir gazetecinin takımı "Süper Lig şampiyonu yaparsanız heykelinizin dikilmesini istermisin, taraftar bunu konuşuyor?' sorusuna ise, "Şampiyon olmak için kazanmak gerekiyor. Yoldan çıkmamak gerekiyor. Yolda aynı şekilde kalmak gerekiyor, yoldan çıkarsanız heykel kafanıza düşebilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.