Orduda İlk  Resmi Kayak Yarışması

Orduda İlk Resmi Kayak Yarışması

Eminem Pınarı Mesire Yeri'nde madalya töreninde Vali DÜZGÜN, "Şubat ayından itibaren Çambaşı Yaylamızda kayak tesislerimizin ilk etabı olan ''babylift'' (çocuklar, kursiyerler ve acemiler için yapılmış kısa parkurlarda yukarı çıkmak için kullanılan hala

 

Türkiye Kayak Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programında yer alan ve Ordu Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edilen ‘Kayak İl Birinciliği Yarışması’ Kabadüz ilçesi Eminem Pınarı Mesire Yeri’nde yapıldı. Vali Orhan DÜZGÜN’ün de izlediği ve renkli görüntülere sahne olan ‘Kayak İl Birinciliği Yarışması’nın sonunda dereceye giren sporcular için madalya töreni düzenlendi.
 

Orduda İlk  Resmi Kayak Yarışması

 


Kabadüz ilçesi Eminem Pınarı Mesire Yeri'nde düzenlenen Kayak İl Birinciliği Yarışması'nın madalya töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, "Şubat ayından itibaren Çambaşı Yaylamızda kayak tesislerimizin ilk etabı olan ''babylift'' (çocuklar, kursiyerler ve acemiler için yapılmış kısa parkurlarda yukarı çıkmak için kullanılan halata bağlı olan aparat) hizmete girecek." dedi.

Çambaşı Yaylası'nın kış turizminde önemli bir merkez olması amacıyla kayak tesisi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali DÜZGÜN, şunları kaydetti; “İnşallah Şubat ayında çocuklarımızın ve acemi kayakçıların kullanabileceği babylift tesisi hizmete girecek. Burası bütün Karadeniz Bölgesi'ne ve Türkiye'ye, ileride ilave tesislerin yapılmasıyla uluslararası turizme hizmet verecek önemli merkezlerden birisi olacak. 

 

Kayak tesislerinin hizmete girmesiyle beraber kayak kulüplerinin Ordululara hizmet verebilecek şekilde çalışmalarına başlaması memnuniyet verici bir durum. Çünkü tesis kurulduktan sonra o tesisi kullanan kimse yoksa hiçbir anlamı yok. Tesisi kullanacak kişiler varken tesisin olmaması da önemli bir eksiklik. Çocuklarımız yüzmek için Giresun'a gidiyordu. Geçtiğimiz haftalarda olimpik havuzumuz hizmete girdi. Kayak için de bölgemizden genellikle Erzurum'a gidiliyor. İnşallah Şubat ayından itibaren Çambaşı Yaylamızda hizmete girecek olan kayak tesislerimizde kayak sporu yapma imkanı olacak. Kayak kurslarına katılan çocuklarımızı, ailelerini ve eğitmenleri ile yöneticileri tebrik ediyorum. Bugün sporcularımızın kendi aralarında zamana karşı yapmış oldukları yarışmalarda dereceye girenleri ödüllendiriyoruz. Bu çocuklarımız bundan sonra ulusal ve uluslararası ölçekteki yarışmalarda ilimizi başarılı bir şekilde temsil edeceklerdir."

 


Konuşmaların ardından 32 sporcunun katıldığı ‘Kayak İl Birinciliği Yarışması'nda dereceye giren sporculara, Vali Orhan DÜZGÜN ve protokol mensupları tarafından madalyaları takdim edildi.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Albay İsmail GÜZEY, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener KAYA, Ordu Kayak Kulüp Başkanı Fevzi DURAN, kayak sporcuları ile aileleri katıldı.

Eminem Pınarı'ndaki programın ardından kayak tesislerinin kurulacağı alanda OrduÜniversitesi Rektörü, Kabadüz Kaymakamı ve Yokuşdibi Belediye Başkanı ile incelemelerde bulunan Vali DÜZGÜN, babylift tesisi malzemelerinin bugün Ordu'ya geldiğini söyledi.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.