Nefesler tutuldu, Türkiye bu maçı bekliyor

Nefesler tutuldu, Türkiye bu maçı bekliyor

Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez yarı final oynayacak, Türkiye’de hayat duracak. Almanya ile Basel’de kozlarını paylaşacak olan 8 eksikli ay-yıldızlıların hedefi FİNAL...

Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez yarı final oynayacak, Türkiye"de hayat duracak. Almanya ile Basel"de kozlarını paylaşacak olan 8 eksikli ay-yıldızlıların hedefi FİNAL...
STAT: Jakob Park

SAAT: 21.45

HAKEM: Massimo Busacca (İsviçre)

YAYIN: atv-Lig TV

SAKATLAR: Emre Belözoğlu, Nihat, Servet, Emre Güngör (Türkiye)

CEZALILAR: Volkan, Arda, Tuncay, Emre Aşık (Türkiye)

Milli Takımımız, 452. maçını bu akşam Almanya ile oynayacak. Ay-yıldızlılar, 236"sı resmi, 215"i özel toplam 451 maçta 157 galibiyet, 108 beraberlik ve 186 mağlubiyet aldı. 

Türkiye, Almanya Milli Takımları ile 22 kez karşılaştı. Federal Almanya ile 13, Doğu Almanya ile 5 kez karşılaşan ay-yıldızlılar, iki ülke birleştikten sonra Almanya ile 4 defa rakip oldu. 

1992"de deplasmanda oynanan özel maçı 1-0 kaybeden milliler daha sonra yapılan 3 maçta yenilgi yüzü görmedi. 1998 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Bursa"da 1-0 yendiği rakibiyle Almanya"da golsüz berabere kalan Türkiye, 2005"te İstanbul"da oynanan maçı ise 2-1 kazanmıştı.

Muhteşem dönüşlerin takımı

EURO 2008'e 2-0'lık Portekiz yenilgisiyle başlayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, geriye düştüğü maçlarda ev sahibi İsviçre'yi 2-1 ve Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 devirip adını çeyrek finale yazdırdı. Grubunda 3'te 3 yaparak fire vermeden son 8'e kalan Hırvatistan karşısında uzatmaların son dakikasında attığı golle yine muhteşem bir geri dönüşe imza atan Milliler, güçlü rakibini penaltılarla 3-1 mağlup ederek, yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Almanya'da eksik yok, bizde çok

Almanya'nın eksik ya da sakat oyuncusu bulunmuyor. Sakatlığı bulunan Frings'in yarı final mücadelesinde oynayabileceği öğrenildi. Türkiye ise sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu 'nedeniyle kadro kurmakta zorlanıyor. (A) Milli Takım, Almanya karşısına sadece 3 yedekle çıkacak.

Kaleci Volkan, Emre Aşık, Arda ve Tuncay kart cezası nedeniyle tarihi maçta forma giyemeyecekler. Emre Güngör ve Nihat Kahveci turnuvayı kapattı. Servet'in Almanlar'a karşı oynayamayacağı kesinleşti. Sakatlıkları tam olarak geçmeyen Tümer ve Emre Belözoğlu'nun da Almanya karşısında forma giymesi zor.

Muhtemel 11'imiz
Rüştü, Sabri, Gökhan Zan, Hakan Balta, Uğur Boral, Kazım, Hamit, Aurelio, Mehmet Topal, Gökdeniz, Semih

Almanya'nın muhtemel 11'i

Lehmann, Metzelder, Mertesacker, Lahm, Friedrich, Schweinsteiger, Rolfes, Hitzlsperger, Ballack, Podolski, Klose

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve parti liderleri  maç için şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANI GÜL

"Milli Takım"ın başarıları herkese çok büyük bir coşku yüklüyor. Bunun devam etmesini çok arzu ediyoruz. Bu coşku ve sevinç yaşanırken acıların yaşanması ise bize yakışmıyor."

BAŞBAKAN ERDOĞAN

"Biliyorum ki sadece 70 milyon insanımız değil, yüz milyonlarca dost ve kardeşimiz de takımımızı destekleyecek, takımımızın galibiyeti için dua edecektir. Temenni ediyorum ki yine başaracaklar, milletimizi yine sokaklara dökecekler. Mutluluk anını, acı ve hüzne çevirmeye kimsenin hakkı yoktur."

CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL 

"70 milyonun desteği, coşkusu, milli takımla beraber. Hepimiz, 70 milyonun bir bireyi olarak aynı duygular içinde izleyeceğiz. Sakın ha, artık her seferinde tekrar yaşanan acı olaylar bir kez daha ortaya çıkmasın. Bunun yanlış, ayıp olduğunu bilelim."

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ

"Milli Takım kazanmayı alışkanlık haline getirdi. Bu alışkanlığın bozulmamasını temenni ediyoruz. Takımımızın ortaya koymuş olduğu başarı çok büyük sonuçlar doğuruyor. Birlik ve kardeşliği pekiştiriyor. Dünyada nerede yaşayan Türk varsa buraya ilgi duyuyor. Milli şuurun yükselmesine katkı sağlıyor. Yöneticilere, teknik direktöre, futbolcu kardeşlerime başarı diliyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.