MENAJERLERİN SPORA VERDİĞİ  ZARAR

MENAJERLERİN SPORA VERDİĞİ ZARAR

Ah ki, Ah. Ordu spor da bu parfüm kokulu kardeşlerden çok darbeler yemiştir. Onca parası da uçmuştur. Şimdi bunlardan ders alan yönetim, yoğurdu kendi üflüyor, kaşığı da eli ile tutuyor. Başkasına ihtiyaç duymadan. Parfüm ağır olunca kokusu da hoş olm

 

MENAJERLERİN SPORA VERDİĞİ  ZARAR

Adına menajer diyen parfüm kokulu spor adamların, sportif kurumlara verdikleri zararın haddi hesabı yok, ama arada birde iyi iş yapmaları da onlara asla aferin  güzel işleri yapıyorsunuz payesi vermez. Bunlar şuna benziyor; menfaatleri için,  sıradan insanları yüksek paralarla götürdükleri kulüplerin arka çöplüğünün tek adresi olduklarını bildikleri halde, sporcu diye elinden tuttuğu oyuncuları savunuyorlar, birde futbolcu diyerek.

Bu parfüm kokulu sportif insanların, getirdikleri oyuncuları kim ne kadar incelemiş ki? Onların özelliği ne, ya da artısı eksisinin kaç metre önünde? Sahada izliyoruz, etrafımda da Ordu sporun efsane isimleri var, acaba bir ben miyim beğenmeyi bilmeyen diyorum, yanımda ki, “Salih i-Güveni-Çakal Turgayı-Ömer i-Fikret i ve diğerlerinde korkunç bir tepki ve yüz ekşisi.” İyiyi onlarda mı göremiyor?

Adam oynuyor, alınmış, sporcu diye para verilmiş, bir kez gelmiş. Orta sahada, gole dönük güya, adam eksiltme yok, pres yok, adamını kovalama yok, pas yüzdesi, yüzde on bile değil, yeteneği, kabiliyeti sıradan. Ama oynuyor, sabrın sınırını zorluyor. Bunu da almışsın, senin sporcun, biriside met etmiş. Bunun yanında, herkes filan cı niye milli olmaz diyor, bende onu o kadar iyi yapan Garcia niye milli takımına çağrılmaz, Gosso gibi diyorum. Defansın bu iki ismi kazanmış, bulmuş, birileri almış. Onlar sporcu işte, alanda satanda işi bilen.

Sözü  olan olur mu?

Hasan geldi büyük katkı  verdi, açık adamın yoktu, Javito  devre arası alındı, takımın bir tarafı hızlandı, oyun içinde hareketlilik sağlandı. İyi sporcuya can kurban. Ordu sporda buna layık. Sıradan,  iş olsun a alınmış, ya da parfüm kokulu menajerlerin eli ile sunduğu arka bahçe birikintilerinden değil. Bu adamlara boşuna paralar verilmesin.

Bakın G.S ın hocasına, eli ile seçerek alıyor, diğerlerine bakın, parfüm kokulu eller veriyor, eskiden “Galataaray ı- Feneri-Beiktaşı-Trabzonu-Bursa sı ve tüm profasyonel kulüplerimiz”,  o kadar çok zarar etti ki, sporcu getiren eller yüzünden, ben onun için verilen paralara, oynayan oyunculara yada yenilen kazığa üzülüyorum .

  Ah ki, Ah. Ordu spor da bu parfüm kokulu kardeşlerden çok darbeler yemiştir. Onca parası da uçmuştur. Şimdi bunlardan ders alan yönetim, yoğurdu kendi üflüyor, kaşığı da eli ile tutuyor. Başkasına ihtiyaç duymadan.

Parfüm ağır olunca kokusu da hoş olmuyor. Hele birde bir kaçını  hurda dan alıp ta fabrikalara verdiklerinde, ceplerindeki paranın da sesi hoş olunca, yemede yanında yat. Gelsin paralar verilin sıradan sporcu kokan insanlar. Onlar öyle, futbolu da futbolcuyu da biliyorlar, ama yıllarını verenler bilemiyoruz.

Ne şarkı değil mi?

Bunlar şuna benziyor, ailesi ayağına bot bile alamadığı  için okula terlikle, yırtık uçlu ayakkabı  ile giden öğrencilerin ülkesinde, umreye tur düzenleyerek birilerine reklam malzemesi olan ruh sağlığında bir haber insanlara benziyor, bazı menajerler de ekmek arası  soğan arayan eller gibiler, yanlarında birkaç  oyuncu kulüp kulüp rant peşinde..

Menajerinde çay gibi demlenmiş olanı  makbuldür, sallanmayanın dan olanı. Yoksa çok yorar seni çok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.