Kupa Gaziantep'te Kaldı

Kupa Gaziantep'te Kaldı

Spor Toto Kupası final karşılaşmasında Orduspor ile Gaziantepspor karşı karşıya geldi. Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Gaziantepspor 3-1 kazandı. Orduspor ise kupa da ikinci oldu. İlk Yarıdan Dakikalar Dakika 4 : Hasan'ın ceza sahası d

Spor Toto Kupası final karşılaşmasında Orduspor ile Gaziantepspor karşı karşıya geldi.

Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Gaziantepspor 3-1 kazandı. Orduspor ise kupa da ikinci oldu.

Kupa Gaziantep'te Kaldı

İlk Yarıdan Dakikalar

Dakika 4 : Hasan'ın ceza sahası dışında, Dalmat'a pas verdi Şutunda top kale direğinin yanından dışarı çıktı.

Dakika 11 : Javito, ceza sahası içinde bulunan Hasan'a pas verdi Hasan'ın şut hamlesinde top kalecide kaldı.

20386Dakika 13 : Dalmat atağında topu Javito'ya verdi. Javito'nun şutunda top kaledireğinin üstünden dışarı çıktı.

Dakika 17 : Hakem Garcia'nın müdehalesinde penaltı noktasını gösterdi. Gaziantep'te Cenk Tosun'un penaltı kullanışı gol oldu. 0-1

Dakika 27 : Javito, ceza sahası dışında düşürüldü. Hasan'ın kullandığı Serbest vuruşta top kale direğinin yanından az farkla dışarı çıktı.

28. dakikada atılan uzun pasta savunmanın arkasında topla buluşan Hasan Kabze, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol çaprazdan aşırtma bir vuruş yaptı, ancak meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

38. dakikada Hakan Özmert, ceza alanı önünde rakiplerini geçtikten sonra ceza alanı içinde sert vurarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

İkinci Yarı

82. dakikada Sapara'nın soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Cenk, golü attı: 1-2.

87. dakikada Sapara, ceza alanı içinde karambolde bir vuruşla topu filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 1-3

Orduspor: 1 - Gaziantepspor: 3

Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: İlker Meral, İsmail Şencan, Hakan Yemişken
Orduspor: Fevzi Elmas, Müslüm Yelken, Garcia, Ömer Alp Kulga, Murat Kalkan, Ali Çamdalı, Periane, Hakan Özmert (Dk. 86 İrfan Başaran), Dalmat (Dk. 86 Riberio), Bruno, Hasan Kabze (Dk. 77 Abdülkadir Kayalı)
Gaziantepspor: Eray Birniçan, Çetin Güngör, Danny, Binya Gilles, Şenol Can (Dk. 80 Taşkın Çalış), Bekir Ozan Has, Serdar Kurtuluş, Sapara (Dk. 90 artı 1 Gökhan Öztürk), Yasin Pehlivan, Cenk Tosun, Popov (Dk. 90 artı 2 Tufan Kelleci)
Goller: Dk. 18 (Penaltıdan) ve 82 Cenk Tosun, Dk. 87 Sapara (Gaziantepspor), Dk. 38 Hakan Özmert (Orduspor)
Sarı kartlar: Dk. 29 Bekir Ozan Has, Dk. 75 Yasin Pehlivan, Dk. 77 Danny (Gaziantepspor)


Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, finali kazanamadıkları için üzgün olduğunu söyledi.

20385Play-off'a kalamayan takımlar için böyle bir organizasyonun düzenlendiğini vurgulayan Cuper, "Önümüzde uzun bir tatil olacaktı. Bu organizasyonun verimli olduğunu söyleyebilirim. İlk zamanlarda oynamayan oyuncuları oynatma fırsatı bulduk. Ucunda ödül olsaydı daha farklı olabilirdi" dedi.

Her takımın kupa kazanmak isteyeceğini kaydeden tecrübeli Hoca Cuper, "Ancak oyuncuların bir süre sonra oynama isteği kalmıyor. Organizasyonda grupta 6 maçı kazandık. Ne yazık ki final maçını kaybettik. 'Bu turnuva gerekli miydi' derseniz, bunu organizasyonu yapanlara sormak gerekiyor" diye konuştu. 


Türkmen; Taraftara teşekkür etti

Orduspor Kulüp Başkanı Doç.Dr.Nedim Türkmen, final de kaybettikleri için üzgün olduklarını ancak Orduspor taraftarının yoğun katılım ve coşkusunun büyük bir camia olduklarını gösterdiğini söyledi.

20383Türkmen yaptığı açıklamada;

"Grubumuzda yaptığımız 6 karşılaşmayı da kazanarak finale adımızı yazdırdık. Hocamız Hector Cuper, kupa karşılaşmalarında daha çok takımımızda ki genç oyunculara fırsat vererek durumlarını daha da yakından görme fırsatı elde etti. Kupa karşılaşmalarında finala kadar çok iyi bir çıkış yakaladık ancak son karşılaşmayı kaybettik, üzgünüz." dedi.

Türkmen, Orduspor camiasının ve taraftarının ne kadar büyük olduğunu bu karşılaşma göstermiştir diyerek, "Karşılaşma mağlup skorla devam etmesine rağmen taraftarımız 90 dakika takımlarını coşkulu bir şekilde desteklemiştir. Stadın Orduspor'a ayrılan bölümünün ise dolu olması Orduspor camiasının büyüklüğünü açıkca göstermiştir. Karşılaşmanın Şampiyonu büyük Orduspor taraftarıdır."diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.