KAVGAYI BIRAKIN, YENİ ANAYASAYI YAPIN

KAVGAYI BIRAKIN, YENİ ANAYASAYI YAPIN

Halkın Sesi Partisi Ordu İl Başkanı Mustafa Kemal Şahin Yeni Türkiye için, sivil ve demokrat bir Yeni Anayasa yapılmasının gerekliliğini yeniden hatırlatmak ve anayasa yapımı konusunda geç kalınmasını engellemek için partilerinin ülkenin bütün teşkilatlar

HAS PARTİ'DEN İKAZ: KAVGAYI BIRAKIN, YENİ ANAYASAYI YAPIN

Halkın Sesi Partisi Ordu İl Başkanı Mustafa Kemal Şahin Yeni Türkiye için, sivil ve demokrat bir Yeni Anayasa yapılmasının gerekliliğini yeniden hatırlatmak ve anayasa yapımı konusunda geç kalınmasını engellemek için partilerinin ülkenin bütün teşkilatlarıyla birlikte yeniden atağa geçtiğini belirtti. Şahin açıklamasında şunları söyledi;


" Yeni Türkiye için, sivil ve demokrat bir Yeni Anayasa yapılmasının gerekliliğini yeniden hatırlatıyor ve geç kalınmaması için sorumluluk sahibi herkesi ikaz ediyoruz. Vatandaşlarımız şahit ki, ülkemizin yeni bir anayasaya kavuşması için en çok çalışan parti HAS Parti'dir.

Meclisteki partiler birçok konuda olduğu gibi bu konuda da "mış" gibi yapmaktadır. TBMM, son bir yıl içerisinde iki defa ŞİKE yasası çıkaracak kadar aceleci davranırken anayasa yapım çalışmalarını kaplumbağa hızı ile sürdürmektedir.

Hala 12 Eylül'ün anayasası ile idare ediliyor olmamızdan meclis partilerinin rahatsızlık duymaması kabul edilebilir bir davranış değildir.
Bugünlerde, yeni anayasa yapım sürecinin ciddi şekilde tehlikeye girdiğini görüyoruz. Çünkü TBMM'de ortam gittikçe gerilmekte, Anayasa Komisyonu düşük verimde çalışmakta, Genel Kurul'da ise kürsü işgalleri ve kavgalar yaşanmaktadır.


Bu noktada HAS Parti olarak bir defa daha siyasi sorumluluğumuzu yerine getirerek, Yeni Türkiye ve Yeni Siyaset için, Sivil ve Demokrat bir anyasa yapılmasının gerekliliğini hatırlatıyor ve geç kalınmaması için TBMM'deki partileri ikaz ediyoruz.

Bunun için kamuoyu açıklamalarımızle sürekli biçimde olayın takipçisi olmaya kararlıyız. Ciddi anlamda bir anayasa önerisi olan tek Siyasi partiyiz ve bu Anayasa öneri taslağımızı tüm STK'lara, basın kuruluşlarına ve siyasi partilere dağıtmaya ve görüş istemeye devam ediyoruz. İlerleyen günlerde tüm Ordu halkını bu isteğimize dahil etmek ve konuya dikkat çekmek için pankart çalışmalarımız da olacaktır.

Halkımız şunu unutmamalıdır; adletle yönetilmemiz ve tüm nimetlerden eşit pay almamız için Yeni ve demokrat bir anayasa muhakkak şarttır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.