İsitme engelliler başarılarını ikiye katladı

İsitme engelliler başarılarını ikiye katladı

Her yıl işitme engelliler ilköğretim okulları arasında düzenlenen spor oyunları Türkiye finali bu yıl 28-31 Mayıs tarihleri arasında Konya ilinde yapıldı.

Ordu ilimizi temsilen 3 ayrı dalda yarışmalara katılan Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu bu müsabakalarda başarısını 2 ye katladı. Geçen yıl sadece atletizm de Türkiye 3. olan okulumuz bu sene atletizm ve masa tenisinde takım halinde Türkiye 3. sü oldu.

İlk defa bu yıl masa tenisi dalında yarışmaya katılan işitme engelli öğrencilerimiz 16 takım arasında Türkiye 3. olma başarısını gösterdiler.

Ayrıca ferdi olarak;
Puanlı atletizm yıldız erkekler 200 m. Türkiye 2. si
Puanlı atletizm yıldız erkekler 200 m Türkiye 4. sü
Puanlı atletizm yıldız erkekler 100 m Türkiye 4. sü
Puanlı atletizm yıldız erkekler 400 m Türkiye 4. sü
Puanlı atletizm yıldız erkekler uzun atlama Türkiye 3. sü
Puanlı atletizm yıldız kızlar 100 m Türkiye 3. sü
Puanlı atletizm yıldız kızlar uzun atlama Türkiye 3. sü olma başarısını göstererek madalya almaya hak kazandılar.

Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü Hamdi ÖZCAN:” Her yıl bu müsabakalara katılıyor ve başarımızı 2 ye katlıyoruz. Bu yılda atletizm futbol ve masa tenisi dallarında bu müsabakalara katıldık. Atletizm ve masa tenisinde Türkiye 3. sü olma başarısını gösterdik.

Futbol takımımız ilk defa katıldı bu bizim için tecrübe oldu. Seneye futbolda da başarı bekliyoruz. Konya da yapılan spor oyunlarında Ordu ilimizi başarı ile temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.

Bizim başarımız bunlarla sınırlı değil. İlimizde yapılan sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerde birçok başarı elde ettik. Bu nedenle işitme engelli öğrencilerimi ve emeği geçen fedakar öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” Dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.