Hazırlanın, Avrupa’ya Gideceğiz

Hazırlanın, Avrupa’ya Gideceğiz

Takımı 6 Milyon 200 bin lira borç ile devir aldığını söyleyen Türkmen, “O dönemde bu borç gelirinin 2 katı idi. 3 senede Orduspor’a 18 Milyon lira gibi bir katkı aktarılmasını sağladım. Kendi öz mal varlığımı ipotek ettirerek kredi çekerek borçların ödenm

Kulüp Başkanı Türkmen, Orduspor’un Çılgınlar, Fidangör, Akıncılar, 52 Genç ve Ortad taraftar grupları ile bir araya geldi.

Türkmen, taraftar gruplarına , “Pasaportlarınızı hazırlayın Avrupa’ya gidiyoruz.” Diyerek şimdiden UEFA kupası müjdesini verdi.

 

Hazırlanın, Avrupa’ya Gideceğiz

 

Türkmen yapılan çalışmalar ile ilgili ve kulübün durumu ile ilgili bilgiler verdi.

 

Takımı 6 Milyon 200 bin lira borç ile devir aldığını söyleyen Türkmen, “O dönemde bu borç gelirinin 2 katı idi. 3 senede Orduspor’a 18 Milyon lira gibi bir katkı aktarılmasını sağladım. Kendi öz mal varlığımı ipotek ettirerek kredi çekerek borçların ödenmesini sağladım. Bugüne kadar futbolculara ödenecek paranın yüzde 90’ını ödedim. Şimdi ise borç gelirinin 3’te 1’ine düştü. Biz 5 yıl içinde Orduspor’u halka açarak 50 Milyon Avro gelir sağlayacağız.”

Ordu şehrinden yeterince destek görmediklerini anlatan Türkmen, “Orduspor’un 3 yıldırlı Başkanlık görevini yerine getiriyorum ancak bu 3 yılda 4 Milyon lira bile bu şehirden kasamıza girmedi. Stat’ta bulunan reklamların gelirleri bile çok düşük. Sadece o reklamlardan Sagra firması 300 bin lira gibi yüksek bir rakamda reklam parası verdi. Orduspor takımında 1 Milyon Avro gibi rakamlara oynayan oyuncular var.

 Normal şartlarda her yıl kasamıza Ordu’dan 6 Milyon lira para girmeliydi. Taraftar ekonomik nedenlerden dolayı finansmana katılamıyor ancak işadamları da katılmıyor. Belediye de hiç katılmıyor. Belediye’nin Orduspor’a kalıcı gelirler sağlamak için benzinlik ve diğer destekleri vermesi gerekirken 3 yıldır herhangi bir destek göremedik.”

 19 Eylül Stadı 25 Bin Kişilik Olacak

 

 19 Eylül stadının 25 bin kişilik haline getirileceğini söyleyen Türkmen, “10 gün içinde İspanya’dan uzmanlar gelerek stadın 25 bin kişi olması için bir proje hazırlayacaklar. 19 Eylül stadı Dükkan ve Restaurantları ile 24 saat yaşayacak. İsteyen bir yandan yemeğini yerken bir yandan da maçını seyredebilecek.”

 Orduspor’un Sahibi Taraftardır

 

Orduspor’un sahibi taraftardır diyen Türkmen, “Takımın sahibi taraftardır. Taraftar olmadan takım olmuyor. Başkanlar, Yönetimler, Futbolcular, Hocalar gelip geçiyor ama her zaman taraftar baki kalıyor.”

 Alt Yapıya

Önem Veriyoruz

Transferlerin belirlendiğini söyleyen Türkmen, “Hoca transferleri belirledi. Hector Cuper’e güvenip, inanıyorum. Yıldız oyuncu kendisi istemiyor. Başarıya ve paraya aç oyuncuların gelmesini istiyor. 

Oyuncu seçerken evlilik ve bekarlığına, Ordu’ya uyum sağlayıp sağlamayacağına bakıyoruz. Orduspor’da Alt yapıyı yeniden oluşturmak için süren çalışmalarımız var. Son 20 yılda 1 tane bile oyuncu lige kazandırılmamış. Avrupa’da bir ülkede Orduspor olarak bir takım satın alacağız. Burada Afrika ve Avrupa ülkelerinden gelen genç yetenekleri yetiştirerek takıma takviye yapacağız. Ordulu oyuncu Hüsamettin’i de sezon başında Ordu’ya getirerek Hoca’nın görmesini sağlayacağız.”

 

Taraftarlar adına plaket veren Amigo Murat ise, “26 yıl sonra Orduspor’u yeniden Süper Lige çıkarttığınız için taraftarlar adına teşekkür ediyoruz. Orduspor taraftarı sizinle gurur duyuyor.”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    HABERE YORUM KAT
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.