Harami Köyünde Oluklu Çeşme

Harami Köyünde Oluklu Çeşme

Oluklu Çeşme MimarisiMimar Herşeyden önce Oluklu çeşmesi mimari özellik olarak değil Ordu'da ülkemizde ilginç çeşme mimarisine sahip nadir bir eserdir. Ama gel gör olmuşsa gözler kör ne sanatı görür ne tarihi ne de kültürü görür. Hele de aferin peşinde k

 

Oluklu Çeşme Mimarisi
Mimar
Herşeyden önce Oluklu çeşmesi mimari özellik olarak değil Ordu'da ülkemizde ilginç çeşme mimarisine sahip nadir bir eserdir. Ama gel gör olmuşsa gözler kör ne sanatı görür ne tarihi ne de kültürü görür. Hele de aferin peşinde koşan zihniyetler ne kadar aferin o kadar ekmek peşindedir. Ne gam dağın tepesinde bir çeşme yok oluyormuş. Kurtarsalar ne kadar aferin alabilirler ki bazı aferincilerden. Demek ki bugünün aferincileri böyle bir eseri kurtarmaya aferin demeyenlerdir. Hadi bulun bakalım böyle bir çeşme mimarisi...Sn Yıldız uğraşmayın böyle işlerle.. gidin siz de devrin aferincilerinden aferin alabileceğiniz işlerin peşinde koşun...
01 Aralık 2011 Perşembe 20:04
oluklu
ömercan şentürk
Çocukluğumuzun en güzel yıllarının geçtiği,yol üzerinde ve cenik ile yaylayı bağlayan yolun tam ortasında bulunan;tarihi çok eskilere dayanan bu çeşmenin ilgisiz kalması şaşırtıcı...Saygıdeğer Yetkililer bir an önce geçmişine ve tarihine sahip çıkmalılar.Harami Köyü bir ekoldür,çevresinede örnektir ama sizde bu çeşmeyi korumaya alın ve onarın artık...
30 Kasım 2011 Çarşamba 19:10
Saray hamamını kurtaramayanlar
dursun
daha saray hamamını kurtararmayanlar bu çeşmeyi nasıl kurtaracaklar?bu güne e kadar gelmiş geçmiş en başarısız kültür müdürü orduya ne kazandırdı ki?Sayın valiyi de oyalayıp duruyor hala saray hamamında kemeler cirit atıyor hem de valinin her sabah akşam gittiği yol üzerindeki hamamı onaramayanlar senin köy çeşmesini biraz zor görürler ZORRRRRRRRR.
30 Kasım 2011 Çarşamba 13:51
OLUKLUNUN ADINI DEĞİŞTİRİN
Ayhan İYİGÜN
46 YAŞINDAYIM DEDELERİM BABAM BÜYÜKLERİM HERKES O YÖREDE 4-5 ÇEŞME BİLİR, SU İÇMİŞLERDİR KANA KANA. DEMİR OLUK ÇEŞMESİ YOK EDİLDİ, GERİYE MUDAVAR ÇEŞMESİ PEK O TARAFA UĞRAYAN YOK, OLUKLU ÇEŞMESİ, GILİ GLİ ÇEŞMESİ, ÇOBAN BAĞIRTAN ÇEŞMESİ, BURALARI YÖREYİ TARİF EDERKEN EN BELİRGİN ÖZELLİKLER. NASIL TARİHE MAL OLMUŞ ESERLERİ YOK ETMEYE KIYABİLİYORUZ, HAALA KAFALARIMIZ ALMIYOR TARİHİ DEĞERLERİ GEÇMİŞİ KORUMAYI. BÜYÜKLER ÖLÜNCE, ESERLER YOKOLUNCA KIYMETİ ANLAŞILIYOR DOSTLAR.. HERKESİN EVİNE SU GELMİŞ OLMASI TARİHİ GÖMMEYİ GEREKTİRMİYOR Kİ. LÜTFEN DUYARLI OLALIM. O GİDERSE OLUKLUDA GERİYE NE KALIR ANILACAK,,,, BİRİ SÖYLESİN BANA.. SONRASINDA OLUKLUNUN ADINI DA DEĞİŞTİRİN BARİ..
30 Kasım 2011 Çarşamba 12:59
dedelerimizin emanetine sahip çıkalım
gülşah şentürk
gençlik nerdesiniz dedelerimizin bizlere bıraktıgı emanete sahip çıkalım köyümüzün cok değerli tarihi eserini gözlerimizin önünde yok olmasına göz yummayalım.
30 Kasım 2011 Çarşamba 11:39
Bu çeşme onarılmaz!
Halit Ziya Çelebi
Adnan bey bu konuları gündeme taşıyorsunuz teşekkür ederim lakin bu çeşmeyi yapmazlar. Çeşmenin tarihçesi ile ilgili detaylı bilgiler vermişsiniz hele bu bilgilerden sonra hiç yapılmaz..? Neden mi; Bu çeşmenin Türkler tarafından yapıldığını yazmışsınızya, hata etmişsiniz, hayatta onarılmaz, hatta yıkılması, yok olması beklenir. Bu çeşmenin onarılması için yukarıdaki bilgileri değiştirip Osmanlı dönemi rum ya da ermeni yapımı olduğunu yazın, yok olmuyorsa yapan ustalar rum ya da ermeni deyin ancak o zaman yaparlar. Hata etmişsiniz üstadım hata!
30 Kasım 2011 Çarşamba 09:38
oluklu çeşmesi
kuzen
tarih kokan bu çeşme ordu haramilerin el atmasıyla inanıyorum ki yaşayacak.sesimizi duyurmak için ne gerekiyorsa yapalım.eline sağlık adnan bey
30 Kasım 2011 Çarşamba 09:09
Çeşmemizi kurtaralım..
merve YILDIZ
Öncelıkle Sn. Adnan YILDIZ ı tebrık edıyorum. köyümün yenı nesıllerınden olan ben.. babamın annemın dedelerımın su içtigi cevresınde oyunlar oynadıgı anıları olan ve koyum için ordum için degerli olan cesmemin ayakta kalmasını ıstıyorum.. kücükkken koşa koşa cesmeye su içmeye gittigim gibi benımde cocuklarımın babamın torunlarınında o cesmeyı gormesını istememkteyımm ... teşekkuler .
29 Kasım 2011 Salı 23:56
fafgas
Erkan yılmaz
Kaçç Senelik tarih yatıyor orada sizde osmanlının torunlarısınız bu çeşmeyi atalarımız yapmış biz orada kimsesiz bırakıyoruz burdan yetkililere sesleniyorum tarih harami köyünde çürüyor..
29 Kasım 2011 Salı 22:40
fafgas
Erkan yılmaz
Kaçç Senelik tarih yatıyor orada sizde osmanlının torunlarısınız bu çeşmeyi atalarımız yapmış biz orada kimsesiz bırakıyoruz burdan yetkililere sesleniyorum tarih harami köyünde çürüyor..
29 Kasım 2011 Salı 22:40
suyumu istiyoruz
harami köylüsü
suyumuzu cesmemızı bozdular devletten yardım bekliyoruzz
29 Kasım 2011 Salı 21:28

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.