Güreşte Türkiye Grup Şampiyonası

Güreşte Türkiye Grup Şampiyonası

ulusal ve uluslararası ölçekte 35 şampiyonaya ev sahipliği yaptık. Bu 35 şampiyona için ilimizde, diğer illerden ve ülkelerden yaklaşık 3.500 sporcu geldi. Bu vesilelerle ilimize gelen sporculara ilimiz tanıtma imkanı bulduk. Turizm kenti olma yolunda öne

 

Türkiye Güreş Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programında yer alan Genç Erkekler Serbest Güreş Türkiye Grup Şampiyonası, 24-26 Şubat tarihleri arasında Ordu’da yapıldı.

 

 

Güreşte Türkiye Grup Şampiyonası



Genç Erkekler Serbest Güreş Türkiye Grup Şampiyonasının Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapılan açılış seremonisine Vali Orhan DÜZGÜN de katıldı. 

Şampiyonanın açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Bugün ilimizde ülkemizin değişik yörelerinden gelen güreşçilerimiz, 3 gün sürecek olan şampiyonada ilimizde konuk olacaklar. Ordu ili olarak 2010 ve 2011 yıllarında basketbol, voleybol, masa tenisi, atletizm, judo, teakwondo gibi değişik spor dallarında ulusal ve uluslararası ölçekte 35 şampiyonaya ev sahipliği yaptık. Bu 35 şampiyona için ilimizde, diğer illerden ve ülkelerden yaklaşık 3.500 sporcu geldi. Bu vesilelerle ilimize gelen sporculara ilimiz tanıtma imkanı bulduk. Turizm kenti olma yolunda önemli adımlar atan ilimiz, aynı zamanda bir spor kenti olma yolunda da önemli etkinlikler gerçekleştirmektedir. İlimiz daha çok ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacaktır. Çok daha fazla sporcuyu ilimizde misafir etmekten mutluluk duyacağız“ diyerek şampiyonaya katılan sporculara müsabakalarında başarılar diledi. 
Türkiye Güreş Federasyonu temsilcisi Ahmet Atıf BAYHAN tarafından şampiyonaya katkılarından dolayı Vali Orhan DÜZGÜN, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail GÜZEY, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ’a birer plaket verdi. 

Şampiyonanın ilk gün müsabakalarında 50 kg’da dereceye giren sporcuların madalyaları Vali Orhan DÜZGÜN ve protokol mensuplarınca verildi. 

Türkiye genelinden 23 ilin 40 takımla katıldığı şampiyonada, 320 güreşçi madalya kazanmak için mücadele etti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.