GİDİN ZEVKİ  YAŞAYIN

GİDİN ZEVKİ YAŞAYIN

Bu hafta Cuma günü akşam gidin ve zevki yaşayın Ankara da Orduspor Gençlerbirliği maçında. Doya doya izleyin. İki takımda genç ve çok koşan sporculardan kurulmuş. Bu takımlardan biri yada ikisi puan alacak. O favori diyeceğim takımda yok. Çünkü taraftar

YEMEYİN KARDEŞİM

Bırakın,   halkın alın terini her ne olursa olsun yemeyin, cebinize atmayın, tapunuza katmayın, eşinizin, çocuğunuzun çerez parası yapmayın, bunlar sizden çıkar gider bir gün. Her gün binlerce insan , bu hırsın, servetin, birkaç parça eşyanın yada lüksün yüzünden katlediliyor.

Yok olmuş insanlığımızın, doymayan boğazımızın  yada biten sevdamızın artık yerde yatan ölüye, ölmüş bebeğe yada Afrika da ayakta dururken düşen insana bile acımadan bakabiliyorsak, insani duygumuz kaybolmuşsa; düşünün biraz.

Artık her malın sahtesi,” etin, sütün, yumurtanın, sebzenin “bile insanlar tarafından rahatça satılıyorsa, insandan çok, kazanılan on kuruş önemli ise, bu insan oğlu nereye doğru gidiyor?

Bizi yönetenler bile, her saat secdede olsa da önce ben diyebiliyorsa, önce etrafını önemseyip koruyorsa, halkın onların ruhundaki yeri çok gerilerde ise, bu insan kime sırtını  dayayacak yada gidip te sığınacak?

Dünyanın her yerinde hak hukuk tanımayan, servetine servet katmak için milyonlarca insanın katli ne sebep olanların itibarı yada gördüğü saygıda önemli faktör onların gücü ve cebi ise bunun hesabının ağırlığı ise Allah katında ne olursa, odur.

Haram yiyen, garibin kursağındakini alıp ta evine götürecek kadar küçülen, alın terine saygısız olanın yeri bu dünyada her daim hazır olmuştur. Onların yatları,  villaları, oğullarının iş yerleri, lüks yaşamları, pahal lı giysileri, yazlıkları, kışlıkları yada altındaki arabaları insanoğlu için ne kadar cazip görünse de hiç önemi olmadığını onlar ölünce anlayacaklar .

Bugün trilyonlarca servetin üzerinde olup ta zavallı insanın hakkını yiyenler yapmayın, yemeyin, verin!

Komşusu ac iken tok yatan bizden değil diyen Allah elçisine bari saygı duyun, dağıtırken de o yerin yanındakiler değer kazanacak diye düşünmeden yapın, içten yürekten.

Adamsanız tabi ki.

GİDİN ZEVKİ  YAŞAYIN

Bu hafta Cuma günü  akşam gidin ve zevki yaşayın Ankara da Orduspor Gençlerbirliği maçında. Doya doya izleyin. İki takımda genç  ve çok koşan sporculardan kurulmuş. Bu takımlardan biri yada ikisi puan alacak. O favori diyeceğim takımda yok. Çünkü taraftar ise Ordulu çok.

Ordu spor Eskişehir i yenerken, Eskişehir in problemleri olduğu için,  hocaya karşı bir tavır olduğu için yenmedi. Daha güçlü  ve daha çok istediği için yendi. Alnından akan terin hakkını  sahada aldı geldi.

Şimdi yerli köşe yazarı arkadaşlarımızı okuduğumda,  Ordu spor takımı geçen sezondan daha iyi bir grafik çizdi deniyor, koşuyor,  maçı en çok o istiyor ve  bırakmıyor diyorlar. Tipik Cuper karakteri.

Bir yazımda Ankara dan bir kardeşim yorum yapmış,diyor ki;” abi, takım çok iyi idi ama Hasan Kabze koşmuyor. Yanlış en faydalı isimlerden biri o. Çok önemli oyuncu. Oda Stancu da. Niye derseniz bu sezon takımların arka tarafları ağır ve çok açık veriyorlar. Hasan, Baral, Stancu ve Nizamla çok pozisyon buluyoruz.

Şunu derseniz katılırım. Niye gol olmuyor. Onunda çaresi Cuper ve ekibinde.

Ankara ya çok kişi gider zaten. Ankara dan ve İstanbul dan da gelir. Stad şölen havasında olur. Bu takım Gençlerbirliği ile kafa kafaya oynar. Sonuçta kazanan 3 puanı alırda, bence puanlar bölünür gibi bir his var içimde.

O yüzden maça beyler. Gidin ve zevki yaşayın.

Bizim içinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.