Dalgıç Eğitimi Projesi Bitti

Dalgıç Eğitimi Projesi Bitti

Ordu’nun tarihi bölgelerinin sualtı fotoğraflarının çekilmesi çalışmalarının artırılması amacıyla hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen projenin amacı, su altına ve fotoğrafa ilgisi olan 20 kişiye 1 yıldız dalış eğitim

Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü desteği ile hazırlanan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu “1 Yıldız Dalgıçlık Eğitimi Projesi” sona erdi.

 

Dalgıç Eğitimi Projesi Bitti

 


25 - 28 Ağustos 2012 tarihleri arasında 20 katılımcı ile gerçekleştirilen “1 Yıldız Dalgıçlık Eğitimi Projesi”nin sona ermesi nedeniyle Perşembe İlçesi’nin Kaleyaka Mahallesinde düzenlenen kapanış törenine Vali Yardımcısı Yemen BAYRAK, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKAN, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman IŞIK, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu 3 Yıldız Eğitmen Rehber Balık Adam Murat TÜRKAY, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi personeli Gonca GÜZELHAN katıldı.


Vali Yardımcısı Yemen BAYRAK, “1 Yıldız Dalgıçlık Eğitimi Projesi”nin kapanış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu projedeki amacımız Ordu’da farkındalık oluşturmak. Ordu’nun turizm adına ortaya koyduğu hedeflerden bir adımını daha gerçekleştirmek” dedi.

Vali Yardımcısı BAYRAK, “Dalgıçlık Eğitimi ile birlikte hem kendi gençlerimize daha farklı yön kazandıracağız, hem de ulusal ve uluslararası planda Ordu’nun bir cazibe merkezi olduğunu, dalış turizmi de yapılabileceğini göstermiş olacağız” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu 3 Yıldız Eğitmen Rehber Balık Adam Murat TÜRKAY da törende yaptığı konuşmada, ”Kurslarımıza çeşitli kurumlardan ağırlıklı öğretmen olmak üzere 20 kişi katıldı. Kursiyerlerimize 6 adet dalış ve 12 saat teorik eğitim verdik” dedi. TÜRKAY, dalgıçlık kursuna katılan kursiyerlerin, denizde ikişer dalış yaparak kurslarını tamamlamış olacağını belirterek, ”Amacımız su altı dünyasını tanıtmak. Çünkü su altı dünyası bambaşka bir dünya” diye konuştu.


Konuşmaların ardından, “Dalgıçlık Eğitimi” kursunu başarıyla tamamlayan 20 kursiyer deniz dalışlarını gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu Ordu'nun tarihi bölgelerinin su altı fotoğraflarının çekilmesi çalışmalarının artırılması için 'Dalgıçlık Eğitimi' projesi kapsamında su altına ve fotoğrafa ilgisi olan 20 kişi yıldız dalış eğitimi ile su altı fotoğrafçılığı çekim teknikleri konusunda bilgilendirildi.

Dalgıçlık Eğitimi Kursuna katılan kursiyerlere 12 saatlik teorik eğitim verilirken, havuz dalışları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Durugöl Olimpik Yüzme Havuzu’nda, deniz dalışları ise Persembe ilçesi Kaleyaka mahallesi’ndeki alanda yapıldı.

Ordu’nun tarihi bölgelerinin sualtı fotoğraflarının çekilmesi çalışmalarının artırılması amacıyla hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen projenin amacı, su altına ve fotoğrafa ilgisi olan 20 kişiye 1 yıldız dalış eğitimi vermek. Ayrıca Tahsin Ceylan ve ekibinin Ordu’nun tarihi bölgelerinden Yason burnu, Bozukkale (Kotyora) bölgelerinde sualtı görüntüleme çalışmaları yapması ile Ordu’nun tanıtımına katkıda bulunmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.