ÇALIŞANLAR EMİR KULU DEĞİL…?

ÇALIŞANLAR EMİR KULU DEĞİL…?

Bazı ağızlardan bu sözleri çok duyarız. Demek ki kendileri o işten canları yanık olarak herkesi de kendileri sanıp aynı besteyi durmadan yaparlar. Çünkü ne demişlerse , onlar da tamam demiş ki, konuşmaları bu yönde. Her hangi bir camiada , camiayı yön

 

ÇALIŞANLAR EMİR KULU DEĞİL…?
 
Bazı  ağızlardan bu sözleri çok duyarız. Demek ki kendileri o işten canları yanık olarak herkesi de kendileri sanıp aynı besteyi durmadan yaparlar. Çünkü ne demişlerse , onlar da tamam demiş ki, konuşmaları bu yönde.
 
Her hangi bir camiada , camiayı yöneten insanların isteği üzerine sen göreve geliyorsun, bir işin başına atanıyorsun, o işi yaparken birilerinin direktifinde olmak, kukla gibi zıplatılmak gibi çirkin bir durumdaymış intibahı yaratılmak, hem bize hem de işini yapan ehil insanlara ayıp.
 
Kimse kimsenin kapı  kulu değil,  yada onun yanında gezen koruması. Her iş kolunda olduğu gibi, istisnalar kaideyi bozmaz, Ordu sporda görev yapan insanlar işlerini iyi yaptıkları için görev  verilen insanlardır.  Burada ki yönetimlerde bulunmuş hiçbir kişi ne görev verdiği kişileri rencide edici iş yapar ne de  çalışan insanlar işlerinin nasıl yapılacağı yönünde direktif alırlar.
 
Çünkü Ordu spor büyük bir camianın adıdır. Burada başkan olmuş tüm isimlerin personele karşı davranışı daima kurallar içinde olmuş olmaya da devam etmiştir. Eğer Ordu spor kulübüne yakışmayan hal, davranış, yaşantı içinde ise bir insan, işini de  dört beş yapmıyorsa onu uyarmak, ceza vermek yada bırakmakta yönetimin işi.
 
Ordu Spor bugün süper ligde. Teknik ekip çalışacağı ortamı, çalışacağı ekibi seçer ve yönetime   bildirir.   Yönetim  kabul  eder yada etmez. Ekip denince, yardımcıları, malzemeci, masör, doktor, menajer, ya da aklınıza   ne gelirse. Burada  hoca ve yönetim güvendiği isimlerle çalışmak ister.
 
Bir yerde senin olmanı  ister ve sendende beklentilerini olduğunu söyler. İş veriyorsa en sağlam  işi de isteme hakkına sahiptir. Eğer sen bunu yapmamış isen, ya da yönetim istediği verimi almamış ise seninle çalışmaz.
 
Bu demek değil ki , yapacağın işin planlamasını, idman çalışmasından yemeğe kadar talimat verir. Bunu düşünmek bile çalışanlara yapılmış en büyük hakarettir.
 
Ben yönetimden bu tip bir istek yada yapacaksınız gibi emir vari  iş vereni bulunduğum yönetimlerde bile görmedim, bu tip bir emirde asla almadım. Bu sezon sahalar çimlendiği için, yönetim , alt yapıda  düzgün bir şekilde,” A2 takımı” haricinde belki akademik ligde olamayız dediler.
 
Çim saha istiyor federasyon, çalışma ortamı sağlıklı olacak diyor. Yalnızca A2  ligin de  olacak Ordu spor. Bu yüzdende çalışan bazı arkadaşların çalışmaları donduruldu. Ama dedikodu çarkı başka döndüğünden ya da sağır duymaz uydurur misali ağzı olan konuşuyor y a, bizleri de çok iyi tanımadan emir kulları yaparlar ya, bu bizi üzer. O arkadaşlardan ikisi tekrar geri geldi.
 
Beyler orası  Ordu spor kulübü. Herkesin herkese saygılı  olduğu yerin adı. Lütfen, konuşur ken çalışan  insanlara saygılı olun ve ona göre yorum yapın. Bura da  çalışan herkes   kötü durumda kalıyor .
 
Bir özel kurumda çalışmanın ne denli zor olduğunu bilen aile ortamındayım ben. Eşimde bende hem devlet hem de özel işlerin içinde üst görev almış insanlarız, sorumluluk veren kişiler size güven duydukları için bunu emanet ediyorlar.
 
Eğer emanete siz karşılık verecek bir ortamı kuramamışsanız gidersiniz, kimseyi de mahcup etmezsiniz. Ne onlar size nede siz onlara sert bir tavır içinde olma hakkında değilsiniz, iyi iseniz orada kalır  işinizi yapar yoksa bırakırsınız.
 
Olay bu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.