ALT YAPININ ÖNEMİ

ALT YAPININ ÖNEMİ

Bundan 3 yıl önce Turgut Kır ve çalışan hocalarla bunları konuşurken, sıradan alt yapının Orduspor bünyesinde olmasının olmamasından daha iyi olacağını, bunun içinde önce tesisleşmenin ve oradaki sporcu kaynağının aktif akıllı ve donanımlı olmasının farz

ALT YAPININ ÖNEMİ

Mustafa Köksal

İşte, Federasyonun aldığı son karardan sonra yukarıdaki yada aşağıdaki her takımın en çok önem vereceği iş, alt yapısına bebeği ya da  gözü gibi dört elle ı sarılıp ona iyi bakması. Bundan sonra hoyratça trilyonların sokaklara atılması, müsriflik artık çok delilik olabilir.

Bundan 3 yıl önce Turgut Kır ve çalışan hocalarla bunları konuşurken, sıradan alt yapının Orduspor  bünyesinde olmasının olmamasından daha iyi olacağını, bunun içinde önce tesisleşmenin ve oradaki sporcu kaynağının aktif akıllı ve donanımlı olmasının farz olacağını,  bunun için iyi bir tesisleşme ve yönetiminde desteği ile sporcuların yetişmesi için hızlı ve sağlıklı planlama ile işi hızlandırmak lazımı yönetimle el ele kısa sürede hayata geçirdik.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Bu takımın alt yapısından özel insanlar çıktı. Kemal Yıldırım-Hüsnü-Aykut-Turgut-Metin- Turgay-Mahmut-Sinan-Gürhan -Ali-Muzaffer-Ergin -Mustafa-Mutlu- Cüneyt vs…

Onların geldiği yerin adı Ordu spordu.

Eski binanın altında, yarı sahada ve imkanı kıt günlerden çıkıp o forma ile çok şey verdiler bu takıma. Bugün o günlerin olması için gece gündüz çalışan hocaların emeğine söz edenin Allah iki yakasını bir araya getirmez, bundan öncede bu takımın alt yapısında çalışmışların.

Asıl şimdi yönetimin uzatacağı eli yüzde 40 ı alt yapının içinde olmalı. Oraya iş gibi değil, oraya gerçeğin yüzü gibi  bakmalı, hizmet etmeli ki, oradaki insanlara, bilgilerine  saygılı olmalı ki, çok özel sporcuların çıkması sağlansın.

Yeteneği olup aklı olmayanın sporculuk alemin de olmayacağı, bir zaman sonra bar ,pavyon playboyu olacağı aşikar.

Bugün olanlar gibi.

O yüzden sayın Türkmen ve yönetim,i yeminle alt yapıya çok şey veren, eli üzerinde olan ihtiyacı için koşan bir yönetim. İş olarak bakıyor, iş olsun diye asla değil.

Ben içindeyim. Oradaki önemin hangi uzunlukta yada boyutta olduğunu bilenim. Bu yüzden geleceğin kurtuluş reçetesi akıllı ve kaliteli alt yapılardan çıkacağı biliniyorken, Ordu spor olarak alt  yapının daha fazla yukarıya girmesine izin vermek bence yanlış olmaz.

Bu kadar trilyonların boş yere aktığı  ortamda hiçte olmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum