ADEM TOPKAYA VE İSMET ŞENYUVA

ADEM TOPKAYA VE İSMET ŞENYUVA

ADEM TOPKAYA VE İSMET ŞENYUVA Bunlar benim futbol hayatımda önemli yer tutan isimler. Tanışmam, uzun yıllar beraber olmam, bütünlüğü sağlamam ve saygı ile bir takımın içinde beş on sene hiç durmadan çalışmamın arkasında olan isimler.

 

ADEM TOPKAYA VE İSMET ŞENYUVA

Bunlar  benim futbol hayatımda önemli yer tutan isimler. Tanışmam, uzun yıllar beraber olmam, bütünlüğü sağlamam ve saygı ile bir takımın içinde beş on sene hiç durmadan çalışmamın arkasında olan isimler.

Nasıl oldu derseniz; eskiden Orduspor eski kulüp tesisinin önünde, ufacık toprak saha vardı.  “Ramazan, okullar arası yazlık kışlık”  turnuvalar olurdu. Bir gün okullar arası  öğretmenler turnuvası var. Bende İmam Hatip lisesinde oynuyorum.

Maçımızda Anadolu lisesi ile, kıran kırana maç. Görenler bunlar nasıl öğretmen diyecek kadarda hırslı ve inadına arzulu kazanmak için her şeyi yapan iki takım oyuncularının olduğu maç. Ana dolu lisesinde ise de Cemil Zengin var, anlayın ne dediğimi.

Neyse son dakikada onları  iki bir yendik. Har, gür derken yanıma ince, postacı elbisesi üzerinde bir adam geldi ve bana;” merhaba, mustafa,” dedi. Nerden tanıyor dedim. Bilmiyorum ki aynı mahalledeyiz. İsmet ağbi bana Delikkaya da oynarmısın dedi.

Oynarım dedim. Delikkaya da bir yıl oynadım. Memülü kardeşlerle. Sonra bu takımı elime aldım ve onlara İmam Hatip lisesinden öyle kadro yaptım ki, on yıl ordu ilinde ses getirdi.

Bende bu vesile ile bu camiaya girmiş  oldum. Geriye dönüp baktığımda, geçen zaman 30 yıl. İki tane çocuğum okudu, üniversiteye gitti, işe girdi, evlendi, torunum oldu. Ben hala buradayım.

Delikkaya da Adem Ağbi arkamda dağ gibi durur, İsmet beyde her şeye koşardı. Şimdi nerde böyle yürekli insanlar, bir Aziz Tokat, bir Sezai Kalafat kaldı. Adem Ağbi oğlu için yaptı deşeler de, Selami Topkaya  sporcu idi, sıradan değil,  iyi bir sporcu idi. Babası da arkasında durdu. Ordu spor paf takımında çok özel kadro içinde oldu. Şimdi il özel idaresinde çalışıyor.

İsmet Şenyuva  hasta oldu, bunları unuttu spor camiası ,”Askf, Tüfad”. Bunlara birer pilaket verebilirlerdi. Esnaf Sporda Cihan ağbi vardı. Bir sürü isim.

Ben bunları  her zaman anarım. Emekleri, bir bardak suları var gırtlağımdan inen .Çok özel yöneticilerdi. Spor takımı içinde yöneticiliğin nasıl olması gerektiği dersini bana verdiler .Bende onlar için bunu yazıyorum.

Sagolun, iyi ki beni çağırdınız, iyi ki Delik kaya sporda oldum , iyi ki sporla uğraştım. Hepinize saygım sonsuz.. Bugün eğer spor dünyası içinde ben Mustafa Köksal olarak var isem bunu sağlayan iki insan bunlar.

Ellerinizden öptüm ağalar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.