Yeşilay'dan "Bağımlı Olma Özgür Ol" Mesajı

Yeşilay'dan "Bağımlı Olma Özgür Ol" Mesajı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Türkiye genelinde başlattığı "Bağımlı olma özgür ol" Eğitim Programlarına devam ediyor.

Yeşilay Gençlik Tiyatrosunun hazırladığı uyuşturucu ile mücadeleyi anlatan Yapay Sis isimli Tiyatro oyunu,Yeşilay Genel Merkezi Halkla İlişkiler Birimi ve Yeşilay Eğitim uzmanlarının birlikte hazırladığı Slayt Gösterimi ve Medyatik İsimler ile söyleşi bölümlerinden oluşan Eğitim programları Lise düzeyinde okullarda ve Kültür Merkezlerinde uygulanıyor.

Okullardaki Yeşilay kulüplerini yeniden hayata geçirmek ve aktif bir çalışma ortamı ile öğrencilere ulaşmayı hedefleyen Yeşilay'ın Eğitim Programlarına ilgi her geçen gün artıyor.

Beladan kurtulan bir gencin hikayesi

"Bağımlı Olma Özgür Ol" Eğitim Programlarının bir yenisi de Esenler Belediyesinin katkılarıyla Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Bağımlılığın ağına düşmüş arkadaş kurbanı bir gencin babası ile arasındaki ilişkiyi anlatan ve sonunda babasının da yardımıyla bu beladan kurtulup hayata yeniden umutla bakan bir gencin hayat hikayesini izleyiciye sunan Yapay Sis İsimli Tiyatro oyunu öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Ardından Yeşilay Gençlik Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tülin Ceylan Yeşilay Eğitim Uzmanlarının hazırlamış olduğu slayt sunumu ile birlikte öğrencilere Zararlı alışkanlıklardan nasıl uzak duracaklarını Sigara,Alkol,Uyuşturucu ve her türlü bağımlılık yapan alışkanlıkların getirdiği tahribatları örnekler eşliğinde öğrencilerle paylaştı.

Okan Karacan ve Ferhat Yılmaz 'dan gençlere öğütler

Medyatik İsimler ile Söyleşi kısmında sahneye çıkan Okan Karacan ve Ferhat Yılmaz, Paparazzi dünyasında yaşanan yanlışlıklar,gece hayatları ve bunların toplum üzerinde oluşturduğu tahribatları irdeleyerek, öğrencilere şöhretli hayata özenmemeleri noktasında uyarılarda bulundular.

Okan Karacan ve Ferhat Yılmaz (Yılan Hikayesi Dizisinden Rambo Berk) kendilerinin de bu paparazzi dünyasının içerisinde yer aldıklarını ister istemez bu ortamlara girmek zorunda kaldıklarını belirterek,o yalan hayatta neler yaşandığını daha yakından analiz etme imkanımız oluyor ve bu tecrübelerimizi sizlerle paylaşabiliyoruz.

Bizlere bu imkanı sağlayan Yeşilay Genel Merkezi Yöneticilerine teşekkür ediyoruz dediler.
Esenler" de Yeşilay daha aktif oluyor
Yeşilay Genel Sekreteri Ahmet Sırrı Arvas ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan' ında hazır bulunduğu etkinlikte Yeşilay çalışmalarının daha verimli bir şekilde insanlara ulaşması için Esenler ilçesinde Yeşilay Temsilciliği kurarak, faaliyetlerini artıracaklarını belirtti.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan 88 yıldır Zararlı alışkanlıklarla mücadele eden Yeşilay'ımızı ilçemizde ağırlamaktan son derece memnunum. Esenler Belediye Belediyesi olarak ilçemiz gençliğini zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için var gücümüzle çalışacağız. Yeşilay açılması için Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.