Vali Düzgün'den Sağlıkta Durumumuz

Vali Düzgün'den Sağlıkta Durumumuz

DÜZGÜN, “2009 yılında uygulamaya konulan Ambulans Helikopter hizmeti ile 2009 yılında 8, 2010 yılında 59 acil hastaya Ambulans Helikopter hizmeti verilmiştir. Ayrıca 2010 yılında, Ordu genelindeki 21 adet, 112 Acil İstasyonu’ndaki 34 ambulans ile toplam

Vali Orhan DÜZGÜN, 2010 yılında Ordu’da sağlık alanında yapılan hizmetleri değerlendirdi.

 

Vali Düzgün'den Sağlıkta Durumumuz



Yeni sağlık politikası gereği, 13 Eylül 2010 tarihinden itibaren Ordu’da Vali Orhan DÜZGÜN yaptığı açıklamada, 2010 yılında sağlık alanında Ordu’da önemli hizmetler yapıldığını söyledi.  


“Aile Hekimliği” uygulamasının başlatıldığını belirten Vali Orhan DÜZGÜN, “ Ordu ili genelindeki 723.507 nüfusa, 187 Aile Hekimi ve 62 Aile Sağlığı Merkezi ile hizmet verilmektedir. Ordu’da Aile Hekimliği uygulaması kısa sürede yerleşmiş ve genel anlamda başarıyla uygulanmaktadır. İkametgâhlarına göre bir aile hekimine bağlı olarak, tedavilerini yaptırabilen vatandaşlarımız aile hekimlerinden memnun değillerse, aile hekimini değiştirmek için gerekli olan 3 aylık süre 13 Aralık  2010  tarihinde dolduğu için istedikleri doktoru seçerek  başka bir aile hekimine geçiş yapabilirler” dedi.



Vali DÜZGÜN, Aile Hekimliği ve Aile Sağlığı Merkezlerinin yanında Ordu’da yapılan ve yapımı devam etmekte olan Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşlarıyla birlikte Ordu’nun Karadeniz Bölgesinde sağlık merkezi haline geldiğini de söyleyerek, şunları kaydetti: “Boztepe Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ile Ordu Üniversitesi arasında düzenlenen bir protokolle ‘Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ olarak hizmet vermeye başladı. Gölköy Devlet Hastanesinin yapımı tamamlanarak hizmet girdi. 300 yataklı Ünye Devlet Hastanesi inşaatına başlandı. 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi binasının projesinin hazırlanmasını müteakip inşaatına başlanacak. 300 yataklı Ordu Devlet Hastanesi ek binasının projesinin hazırlanması ve ihale aşamasına gelmiş olması, sevindirici gelişmeler. Bunların yanında özel sektör tarafından yapılan hastanelerin de hizmete girmesi Ordu’yu sağlık alanında bölgede çekim merkezi  bir il haline getirmiştir” diye konuştu.

 

Yapmış olduğu açıklamada acil sağlık hizmetlerine de değinen Vali Orhan DÜZGÜN, “2009 yılında uygulamaya konulan Ambulans Helikopter hizmeti ile  2009 yılında 8,  2010 yılında 59 acil hastaya Ambulans Helikopter hizmeti verilmiştir. Ayrıca 2010 yılında, Ordu genelindeki 21 adet, 112 Acil İstasyonu’ndaki 34 ambulans ile toplam 23.490 acil hastaya müdahalede bulunulmuştur ” dedi.

 

Vali DÜZGÜN son olarak evde bakım hizmetine de değinerek, şunları söyledi; “Ülkemizde yatağa bağımlı hastaların tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının sağlık kuruluşları yerine kişinin kendi evi ve aile ortamında, sosyal devlet anlayışı içerisinde, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde kurulacak birimler vasıtasıyla verilebilmesi için 02.02.2010 tarihinde evde sağlık hizmeti uygulaması başlatılmıştır.

 

Bu çerçevede 14.09.2010 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ‘Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi’ kurulmuştur.

Bu merkeze 2010 yılı içerisinde toplam 319 başvuru yapılmış ve bunlar her hafta toplanan komisyon tarafından değerlendirilerek, ilgili Aile Hekimlerine ve birimlere yönlendirilerek evde bakım kapsamına alınmıştır.

Hasta ve yakınlarının geçmişte yaşadıkları tıbbi bakımları ve hastaneye nakilleri ile ilgili sorunların bu uygulama ile giderilmiş olması, hasta ve yakınları tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.