Unutmayın:Yaşama Dokunuş Projesi

Unutmayın:Yaşama Dokunuş Projesi

Yaşama dokunuşta ruha dokunmanın da son derece gerekli olduğu düşüncesinden yola çıkarak, sanatsal paylaşımların bu proje kapsamında sosyal organizasyon olarak yer alması düşünülmüştür. Sanata ve yaşama dair etkili bir bölüm olan resim çalışmalarının bu p

Tarih :14 Nisan Perşembe · 09:30 - 11:30

 
Yer : Ordu-Tahıl Pazarı
 
 
Unutmayın : Yaşama Dokunuş Projesi
 
yasama-dokunus.jpg
 
Kanserde yaşama dokunuşun etkili ve anlamlı şekilde kanser hasta ve hasta yakınlarında, toplumda hissedilebilmesi ve yürütülen programın amacına en iyi şekilde ulaşabilmesi için sosyal organizasyonların önemi ve etkisi kaçınılmaz bir gerçektir.
Duyguların, dostlukların, beraberliklerin daha da kuvvetlenmesi için gerçekleşmesi hedeflenen her sosyal organizasyon, duyarlılığı, gönüllülüğü ve kansere dair yaşamın ve enerjinin gücünün büyüklüğünü daha fazla kitleye ulaştıracaktır.
Kanser hastaları, hasta yakınları ve topluma dair yapılacak her sosyal organizasyon ruhların arınmasını, umutların canlanmasını ve hem içe hem dışa yapılacak yolculuklar sonrasında duyarlılıkların artmasını ve projenin mutlu ve yararlı paylaşımlarla amacına ulaşmasını sağlayacaktır.
Yaşama dokunuşta ruha dokunmanın da son derece gerekli olduğu düşüncesinden yola çıkarak, sanatsal paylaşımların bu proje kapsamında sosyal organizasyon olarak yer alması düşünülmüştür. Sanata ve yaşama dair etkili bir bölüm olan resim çalışmalarının bu proje kapsamında belirlediğimiz bir konu ile görsel açıdan etkili olacağı öngörülmektedir.
Onkoterapi programının ülke geneline yayılması ve her meslekten herkesin bir mücadele göstergesi ile bu zor sanılan kanser savaşına kolay yenilgi gösterecek olan bu proje bir TÜRKİYE projesi olarak, kanserde bilinçlendirme ve direnç kazandırma adına tarihteki yerini alıp, düşüncedeki kanseri tarihe gömecektir.
Bilindiği üzere kanser tanısı konduğu an, aynı anda düşünceye de girerek bireye ve yakın çevresine aynı anda metastaz yapıp bir anda yaşamsal yıkımlara neden olmaktadır. Hastalığın hızlı ilerlemesindeki en önemli etken ise kanserin zihinde yarattığı yıkımla, hücrede etkin yer etmesinden geçmektedir.
Bizler onkoterapi programı ile düşüncedeki kanseri yenmenin en etkili yolunu bilim ışığında bilmekte ve bildiğimiz uygulamayı kollektif çalışma modeli ile bilinçlendirerek geliştirmekteyiz. 14 Nisan'da “Tuvalimden Hücrene Bir Renk” projesi ile 7 bölge 7 il meydanında aynı anda başlayacak fırça darbeleri ile kanserin tuvallerde hücreye veda etmesini, yeni yaşam bağının şekle gelmesini sağlamayı hedeflemekteyiz. Fırçaların, tuvallerin ve renklerin ahengi ile “Kanserde yaşama dokunuş” gerçekleşecek ve bambaşka bir hücre hem duygularda hem akıllarda canlanacaktır. Sosyal örgütlenmeler ve medya destekli bu çalışmayı sosyal sorumluluk ünitelerinde görevli üniversite öğrencilerimizin alanlara inmesiyle gerçekleşecek organizasyon kanser hastalığında psikolojik sürecin önemini bütün gücüyle ortaya koyacaktır.
Hasta ve hasta yakınlarının da katılacağı ve katkıda bulunacağı projenin en önemli bilgi ileti desteğini ise yerel medya sağlayacaktır. Kanserde yaşama dokunuşa bir renk katmak için organize edilen bu sosyal organizasyon ile 7 bölgede tamamlanacak olan eserler, ruhlara ve hücrelere işleyecek en renkli hale geldiğinde, hastanelerde yatan kanser hastalarına sergi niteliğinde dolaştırılarak yaşantı grubu programları ile harmanlanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.