Tıp Fakültesi yeri üniversiteye bırakılmalıdır

Tıp Fakültesi yeri üniversiteye bırakılmalıdır

Son günlerde Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinin nereye kurulacağı tartışmaları yaşanmakta, bu konuda özellikle siyasilerin açıklamaları basında yer almaktadır. Ordu Üniversitesi ve Tıp Fakültesi hepimizin ortak düşüncesidir.

TIP FAKÜLTESİ KURULUŞU ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE BIRAKILMALIDIR

SES Ordu şubesi yaptığı açıklamada "Son günlerde Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinin nereye kurulacağı tartışmaları yaşanmakta, bu konuda özellikle siyasilerin açıklamaları basında yer almaktadır. Ordu Üniversitesi ve Tıp Fakültesi hepimizin ortak düşüncesidir.

İl Sağlık Müdürlüğü ile siyasilerin yer tahsisi konusunda yaptıkları açıklama ve girişimlerin birbiriyle çelişkili olduğu görülmektedir. İlimiz için böylesi önemli bir konuda farklı açıklamaların yapılması kaygıyla takip edilmektedir.

Ordu, hastane binaları ve planlamaları ile ilgili olarak yakın geçmişinde iki olumsuz örnek yaşamıştır. 1987 yılında Devlet Hastanesinin taşınması, Nuri Beşer Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıklarının kapatılması sonucu ortaya çıkan tabloları biliyoruz. Artan iş yükü, personel sıkıntısı, koridorlarda yatan hastalar.. Ordu" da böylesi üçüncü bir olumsuzluk yaşanmamalıdır.

Sağlık işkolunda örgütlü bulunan Sendika olarak, Ordu"nun en önemli gündemlerinden biri olan Üniversitenin arazi ve fiziki yapısının genişletilmesi ile Tıp Fakültesi kuruluşu sürecinin; Üniversite Yönetiminin görüş, düşünce ve kararlarına bırakılması doğru bir karar olacaktır. Tıp Fakültesi hakkında siyasi kaygılarla hareket edilmesi hepimizin beklentisi olan böyle bir kurumun amacına ve Ordu halkının beklentilerine uygun olmayacaktır.

Bizlere düşen de; tüm örgütlü yapılar ile iktidarda bulunan siyasetçilerin Üniversite Yönetiminin kararlarını desteklemesi, imkânları seferber ederek uygulanmasını sağlamak olmalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.