SES'ten Saldırıya kınama açıklaması

SES'ten Saldırıya kınama açıklaması

Dr. Atilla ÖZTÜRK tüm yönleriyle sağlık emekçileri ve Ordu kamuoyunca yakından tanınan ve takdir edilen bir kişidir. Sağlık emekçisi niteliğini de onurlu bir şekilde taşımaktadır. Yaşanan olay sadece sıradan bir adli vaka olarak değerlendirilmemelidir. Bu

 

SES Ordu Şube Başkanı Ahmet KADIOĞLU Dr Atilla Öztürk'e yapılan saldırı üzxerine yaptıkları açıklamada; Dün akşam saatlerinde Ordu’da tüm kamuoyunu derinden yaralayan bir olay yaşadık. Ordu Devlet Hastanesinin önceki Başhekimi Op. Dr. Atilla ÖZTÜRK’ e aynı hastanede çalışan taşeron bir işçi tarafından hunharca saldırılmış, maalesef elim bir şekilde ağır yaralanmıştır.

Dr. Atilla ÖZTÜRK tüm yönleriyle sağlık emekçileri ve Ordu kamuoyunca yakından tanınan ve takdir edilen bir kişidir. Sağlık emekçisi niteliğini de onurlu bir şekilde taşımaktadır.

      Yaşanan olay sadece sıradan bir adli vaka olarak değerlendirilmemelidir. Bu olay taşeronlaşmanın acı bir boyutudur.

Daha dün Sendika Şubemizce “taşeronlaşmayla ilgili olarak bir açıklama yapmıştık. Taşeronlaşma kamu ve özel sektörde güvencesiz, ucuza çalıştırmanın yöntemidir.

Sağlık Bakanlığı bugün 118.000 kişiyle taşeron Bakanlığı haline gelmiştir. Sağlık işkolu verdiği kamusal hizmetin önemi nedeniyle çalışanlarının da nitelikli personel olması gerekmektedir. Bu da nitelikli kadrolu personelle mümkündür.

      Yıllardır bahsettiğimiz taşeronlaşma ve taşeron çalıştırma ile ilgili sorunları yukarıda açıkladığımız ticaret-siyaset ilişkisiyle değerlendirdiğimizde dün yaşadığımız acı olayda bunun da bir payı olduğu gerçeğini ortaya çıkmaktadır. Olayın yaşanmasında sistemin ve bu sistemi teşvik edenlerinde suçu vardır.

İş kolumuzda sözlü ve fiziki saldırılar her geçen gün artmakta, çalışanların güvenliği tehlike altına girmektedir. Bu sistem devam ettiği sürece bu olay ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Bu sistem derhal kaldırılmalıdır. İşkollarımızda nitelikli, kadrolu istihdam sağlanmalıdır.

  Bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınanıyor, tüm sorumlularının hesap vermesi gerektiğini ve kim olursa olsun sağlık emekçilerine yapılan saldırı ve haksızlıklarda her zaman tüm gücümüzle yanlarında olacağımızı kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.

     Dr. Atilla ÖZTÜRK’ e birlikte onurluca yaşayacağımız ve çalışacağımız günler için acil şifalar diliyoruz, dedi . 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.