SES:GöREVe ÇIKIYORUZ

SES:GöREVe ÇIKIYORUZ

Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak 19-20 Nisan’da GREVDE olacağız.”Sağlık haktır, satılamaz” şiarıyla tüm haklımızın sağlık hakkına sahip çıkmaya ve bizlere destek olamaya çağırıyoruz.

 

19–20 NİSAN GÜNLERİ GöREVe ÇIKIYORUZ

BÜTÜN HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

   Ses'ten yapılan açıklamada:  Sağlıkta uygulanan politikalar sonucunda, sağlıkçılar ve sosyal hizmet çalışanları, hekimiyle hemşiresiyle, diş hekimi eczacısı teknisyeni ve sağlık kuruluşlarındaki taşeron çalışanı ile..iyi değil. Ne yazık ki mevcut sistemde ister istemez hastalarımıza zarar veren bir ortamdayız. Oysa sağlık hizmetinin bir önkoşuludur: Önce Zarar Verme. Herkesin ama herkesin iktidarıyla muhalefetiyle iyice düşünmesi gerekiyor, bizlerin de “dinlenmesi”, sesini yükseltmesi ve ne yapacağını düşünmesi.

     İşte o nedenle sağlık çalışanlarına çağrımızdır, halkımıza duyurumuzdur: 19-20 Nisan’da çalışmayacağız. Hastalarımıza -üzülerek söylüyoruz ki- bakmayacağız/sağlık hizmeti sun(a)mayacağız.

     Giderek kötüleşen çalışma koşulları, güvencesiz çalışma biçimlerine zorlanmamız, yapılan yasa, yönetmelik vb. düzenlemelerle yaratılan belirsizlik ortamı, yöneticilerin çalışanlara yönelik hürmetsiz ve halka hedef gösteren söylemi, kapıda bekleyen/durumu daha da kötüleştirecek yasa tasarıları, sağlık ortamının ticarileştirilmesi, piyasalaştırılması.

     Biz sağlık çalışanları bizim de bir parçası olduğumuz halkımızın sağlığından endişeliyiz. ” Sağlıkta Dönüşüm Programı” nın hizmeti üreten olarak bizleri de, hizmetten yararlanan halkımızı da mağdur etmesini istemiyoruz.

     Halkımız için taleplerimiz çok somut ve net:

     Her vatandaşımızın onuruyla çalışacağı, herkesin bir işinin olacağı, işsizlik tehdidi olmayan Güvenli Çalışma yaşamı istiyoruz. Taşeronlaşma, sözleşmeli çalışma gibi güvencesiz çalışma biçimleri reddediyoruz.

     Tüm vatandaşlarımız için ve çocuklarına insanca yaşam koşulları  sağlayacak bir Güvenceli Gelir talep ediyoruz. İstiyoruz ki bugün emeğiyle üretenler emekli olabilsinler, yaşlandıklarında kimseye muhtaç olmadan yaşayabilsinler.

     Tüm vatandaşlarımızın katkı, katılım payı ödemeden erişebilecekleri, ilave ücret ödemelerini gerektirmeyen bir Eşit, Ücretsiz, Nitelikli Sağlık Hizmeti sunmak istiyoruz.

     Ne yazık ki işi olmayan, aşı olmayan, sağlıklı koşularda barınamayan insanlar sürekli hastalanırlar ve biz çaresiz kalırız. Bizler sağlıklı  yaşamın ön şartı olan herkese güvenceli iş, güvenceli gelir yanı sıra sağlık hizmetine ulaşmanın önündeki bütün engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Bizler halkımıza daha iyi ve nitelikli sağlık hizmeti sunmayı istiyoruz.

      Bu taleplerimizin sahibi olarak ve desteklemek için sizlerin 19–20 Nisan’da acil durumlar dışında sağlık kuruluşlarına gelmemenizi,  ilimizde yapılacağımız etkinliklere katılınızı bekliyoruz.

     Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak 19-20 Nisan’da GREVDE olacağız.”Sağlık haktır, satılamaz” şiarıyla tüm haklımızın sağlık hakkına sahip çıkmaya ve bizlere destek olamaya çağırıyoruz.

 “Mücadele edenler hep kazanmış değiller ama kazananlar hep mücadele edenlerdir, denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.