Samsun' da kene vakaları

Samsun' da kene vakaları

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde oluşturulan özel birimde 2008 yılı içinde 38 kişi kene vakası nedeniyle tedavi altına alındı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde oluşturulan özel birimde 2008 yılı içinde 38 kişi kene vakası nedeniyle tedavi altına alınırken, 15 kişi de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tespit edildi.

Ülke genelinde KKKA hastalığıyla mücadele devam ederken, Samsun'da da çalışmalar sürdürülüyor. Samsun'da 2 kişi hastanelere geç müracaat ettiği için KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybederken, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan kene vakalarının sayısı ise 38'e yükseldi.

38 vaka içinden 15 kişinin tahlil sonuçları pozitif çıktı ve tedavi altına alındı. Samsun'da sonuçları pozitif olan 4 kişiden 2'si öldü, 2'si tedavi edildi. Amasya'dan gelen 7, Ordu'dan 12 ve Çorum'dan 3 pozitif vakanın ise
tedavisi tamamlandı, sadece 1 hastanın tedavisi sürüyor.

Şu an OMÜ'de KKKA şüphesiyle 8'i Samsun'dan olmak üzere 13 kişi tedavi altında tutulurken, 1'inin tahlil sonuçları pozitif, diğerinin ise negatif çıktı.

OMÜ Tıp Fakültesi'nde hastaların tedavisi için gerekli tüm şartlar oluşturulurken, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından halkın bilgilendirilmesi ve eğitim çalışmaları sürdürülüyor. İl Tarım Müdürlüğü'nce ise il genelinde ilaçlama faaliyetleri devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.