Ordu'da aşı kampanyası başladı

Ordu'da aşı kampanyası başladı

16-22 Nisan haftası boyunca, çocukların ve yetişkinlerin aşı kayıtlarının gözden geçirilerek eksik aşılarının tamamlanmasını hedefleyen kampanya başladı.

Ordu'da çocukların ve yetişkinlerin aşı kayıtlarının gözden geçirilerek eksik aşıların tamamlanması için kampanya başlatıldı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ana teması "Aşıla, Koru, Önle" olarak belirlenen, 16-22 Nisan haftası boyunca, çocukların ve yetişkinlerin aşı kayıtlarının gözden geçirilerek eksik aşılarının tamamlanmasını hedefleyen kampanya başladı. 3 Nolu Sağlık Ocağı ön bahçesinde kampanyanın başlangıcı için bir tören düzenlendi. Törene Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Dündar, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri ve sağlık personelleri ile çocuklar katıldı. Kampanyanın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Dündar, kampanya hakkında bilgiler verdi. Kampanyanın tüm yaş gruplarına yönelik olduğunu ifade eden Dr. Dündar, "Bu açıdan tüm vatandaşları eksik aşılarını yaptırmak üzere sağlık kuruluşlarımıza davet ediyoruz. 2002 yılında dünyada yapılan bir araştırmada, aşı yapılmadığı için önlenebilir hastalıklardan 400 bin çocuk hayatını kaybetmiştir. O açıdan aşılama gerçekten çok önemlidir. Hem çocuk hem de yetişkinlerimiz seyahatlerden önce sağlıkları açısından aşılarını yaptırmaları hayati önem taşımaktadır" dedi.
Bazı süre gelen hastalıkların önüne geçilmesi amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir takım çalışmaların yapıldığını hatırlatan Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, "Aşılamayla ilgili olarak yıllardır süre gelen bu durumun gündemimizden düşmesi gerekirken maalesef düşmedi. Ülkemizde de istemeyerek de olsa bu tür eksikliklerimiz halen bulunuyor" diye konuştu. Tüm imkanların devlet tarafından karşılandığı vatandaşların yalnızca 10 dakikalarını ayırarak gelecekte yaşanabilecek acı olayların önüne geçilebileceğini ifade eden Vali Yardımcısı Yılmaz, "Umuyoruz ki, bundan sonra yeni doğmuş çocuklarımız ve yetişkinlerimiz bu aşılarını tamamlamış olurlar. Bu aşılamaların yapıldığı ilk yıllarını hatırlarsak şuan hiç önemsemediğimiz hastalıklar ölümcül özellikler taşıyordu. Halbuki bu hastalıkları basit bir aşı ile geçiştirmek mümkündü. Günümüzde çocukların topuk altından alınan kanla çocuğun zeka özürlü olup olmayacağı dahi tespit edilebiliyor. Dolayısıyla tedbir alınarak çocuklarımızın ve ailelerimizin geleceğinin karartılmaması adına önlemlerin alınabileceği bir vaziyete gelindi. Kısa süreler ayrılarak basit bir aşılama ile bir çocuğun ve ailesinin ömür boyu çekeceği acının önüne geçmek mümkün" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.