Ordu 112 Acil Servisinden birincilik

Ordu 112 Acil Servisinden birincilik

ORDU İl Sağlık Müdürü Dr. Halis Türkyılmaz, Ordu 112 Acil Servis'in hem personel, hem de ambulans sayısı bakımından 81 il içinde birinci sırada yer aldığını söyledi.

ORDU İl Sağlık Müdürü Dr. Halis Türkyılmaz, Ordu 112 Acil Servis'in hem personel, hem de ambulans sayısı bakımından 81 il içinde birinci sırada yer aldığını söyledi.

Dr. Türkyılmaz, 7 gün 24 saat aralıksız çalışan 112 Acil Servis ekiplerinin, vaka ihbarı aldıkları andan itibaren en yakın sağlık ekibinin olay yerine intikalinin en fazla 5 dakika olduğunu da söyledi.

Tüm yurtta olduğu gibi Ordu'da da çağdaş, hızlı, nitelikli ilkyardım hizmeti sunabilmek amacı ile Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Acil Yardım ve Kurtarma Hizmetleri Şubesi'nin, Ordu'da acil yardım ve kurtarma alanındaki tüm eksikliklerinin giderildiğini söyleyen Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Halis Türkyılmaz, "112 Acil Ambulans Servisi, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş bir Acil Yardım Servisidir.

   Günün 24 saati kesintisiz olarak hizmet vermesiyle birlikte, hangi saatte olursa olsun, 112 nolu telefonu aradığınızda karşınıza mutlak surette deneyimli bir personel çıkar.

   Gerekli görülen durumlarda yine saat gözetilmeksizin adresinize, 1 Doktor, 1 Sağlık Personeli ve 1 Şoförden oluşan ekip ile tam teşekküllü bir ambulans yollanır. Ücretsiz olarak verilen bir sağlık hizmeti olmasının yanında, aynı zamanda oldukça yüksek maliyetli de bir hizmettir.

   Ordu'da ekiplerimizin aldıkları vaka adresine ulaşma süresi, en fazla 5 dakikadır. Bu süre, ihbarcının en yakınındaki istasyonda bulunan ambulansın görevde olup olmamasına, muhitteki trafik yoğunluğuna, hava-yol şartlarına ve belki de en önemlisi yapılan adres tarifinin doğruluğuna göre değişebiliyor" dedi.

Ordu'daki 112 Acil Servi'in gerek ekipman, gerekse personel açısından Türkiye lideri olduğunu d söyleyen Ordu İl Sağlık Müdürü Halis Türkyılmaz, "Ordu'da hizmet veren 112 Acil Servisimiz, toplam entegre istasyonlarda 202 personel ve 24 ambulansla 24 saat hizmet vermektedir. Bu sayıyla da Türkiye'de 81 vilayet arasında biz birinci sırada yer alıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.