Ölümcül grip kapıda !

Ölümcül grip kapıda !

Avrupa ölümcül bir grip virüsünün etkisi altında. Önemli sağlık kuruluşları, kıtadaki bütün ülkeleri kasıp kavuran influenza virüsünün Türkiye'ye de geleceğini söyledi.

Avrupa ölümcül bir grip virüsünün etkisi altında. Önemli sağlık kuruluşları, kıtadaki bütün ülkeleri kasıp kavuran influenza virüsünün Türkiye'ye de geleceğini söyledi. Virüs, yaşlılar ile kalp, akciğer ve kronik hastalığı olanlarda ölüme yol açabiliyor.

Dikkat! Grip dalgası artacak

Dünya grip tehdidi altına girdi. Avrupalı uzmanlar, Türkiye'nin de içinde bulunduğu birçok ülke için alarm verdi: Yeni bir virüs var, salgın kapıda.

Avrupa'nın iki önemli sağlık otoritesi Avrupa Grip Gözlem Komitesi (EISS) ve Avrupa Hastalıktan Korunma ve Kontrol Merkezi (ECDC), grip dalgasının artmaya başladığını belirterek yetkilileri uyardı. Yetkililer, Avrupa'nın birçok ülkesinde artan grip vakalarının önümüzdeki günlerde Doğu ve Kuzey Avrupa'ya yayılacağını kaydetti. Uzmanlar yeni tip bir grip virüsüne (A-H1) karşı dikkatli olunmasını istedi. ECDC, özellikle yaşlıların ve kronik kalp-akciğer rahatsızlığı bulunanların ciddi tehdit altında olduğunu, bu vakaların ölümcül olabileceğini belirtirken Türkiye'nin de risk altında bulunduğu kaydedildi. İstanbul Tıp Fakültesi Viroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Badur, "5 ilden bize ulaşan sonuçlar, grip vakasında ciddi bir artış olduğunu gösteriyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.