Öksürmek hayat kurtarıyor, ama ne zaman?

Öksürmek hayat kurtarıyor, ama ne zaman?

Kriz anında öksürmek hayat kurtarıyor...

Kriz anında öksürmek hayat kurtarıyor.

Kardiyoloji Uzmanı Uzman Dr. Muzaffer Yılmaz, kalp krizi geçirecek kişinin, sancının başladığı andan itibaren devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürerek, krizinin etkisinin azaltılabileceğini kaydetti.


Uzman Dr. Yılmaz, kalp krizi geçireceğini anlayan bir kişinin, öksürük yöntemi ile derin nefes almanın, akciğerlere ulaşan oksijen miktarını artıracağını, şiddetli öksürüğün ise kalbi sıkıştırarak kan dolaşımının sürmesini sağlayacağını belirtti.


Aniden gelen kalp krizlerine karşı herkesin bilinçli olması gerektiğini söyleyen Uzman Dr. Yılmaz, "Kalp krizi geçireceğini anlayan bir kişinin, kalp ağrısının başlamasıyla insanın bilincini yitirmesi arasında çok kısa bir süre vardır. Bu nedenle kişinin yanında kimse olmadığı bu süre içerisinde bahsettiğimiz yöntem uygulanabilirse, kalp krizi önlenebilir.

Kolunuzda ve göğsünüze kalp krizine ilişkin sancının girmesinin hemen ardından en geç 10 saniye içinde devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürmek gerekir. Her öksürükten önce derin nefes alınmalı ve öksürük sanki balgam çıkarmak istercesine derin ve uzun olmalıdır. Derin nefes alma ve öksürmeye, profesyonel yardım gelene kadar, her iki saniyede bir devam edilmelidir. Bu yöntem uygulanarak kalp krizinin etkisi azaltılabilir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.