Lenfödem hastasının çaresizliği

Lenfödem hastasının çaresizliği

Eşimin yanı sıra 6 yaşındaki oğlu Ümit'in de havale geçirdiğini, tedavi olması gerektiğini ifade eden Demir, "Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 30

Ordu'nun Ünye ilçesinde oturan ve lenfödem hastası olan kadın, maddi imkansızlık yüzünden tedavi olamıyor.


Saca Mahallesi'nde ikamet eden 2 çocuk annesi Gülnaz Demir (40), 16 yıldır lenfödem hastası. Yeşil kartlı olmaları nedeniyle bazı hastanelerin kendilerini kabul etmediğini iddia eden eşi Muammer Demir, eşine birçok hastanede çare aradığını, ancak bulamadığını söyledi. Demir, "Eşim 16 yıldır bu hastalığı çekiyor. İstanbul'da hastanelerde çare aradık, fakat yeşil kartımız olmasına rağmen hastanelerden geri döndük. İstanbul'a gitmek için bile yol parasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan alıyoruz.


Lenfödem olan eşimin hastalığı şu anda sağ bacağında. Eğer tedavi olmaz ise diğer bacağına geçebileceği, hatta vücuduna yayılabileceği söylendi" dedi.
Eşimin yanı sıra 6 yaşındaki oğlu Ümit'in de havale geçirdiğini, tedavi olması gerektiğini ifade eden Demir, "Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 30 Ağustos 2009 tarihine EKG; 17 Aralık 2009 tarihinde ise MR çekimi için gün verdiler. Çaresizim, çare arıyorum. Eşim ve çocuğumun bir an önce hastanelerde tedavilerinin yapılmasını istiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.